Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Μελέτες και Έρευνες πάνω σε Βιβλικά Κείμενα, έτσι όπως καταγράφονται σε διάφορα ιστορικά και πατερικά κείμενα χειρογράφων, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε όλον τον κόσμο. Οι μελέτες αυτές εμπλουτίζονται συνεχώς με διάφορα ευρήματα όχι μόνον της ιστορικής, αλλά και της αρχαιολογικής σκαπάνης που επιβεβαιώνουν όχι μόνον ιστορικά, αλλά και αρχαιολογικά την Αγία Γραφή!..

 • Η Επαλήθευση της Αγίας Γραφής!... (2)
  Τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία τα οποία επαληθεύουν επιστημονικά εις το ακέραιον την Αγία Γραφή, καθώς και απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε δεχθεί κατά καιρούς για θέματα της Βίβλου και δη της Καινής Διαθήκης με την οποία αρχίζουμε την μεγάλη αυτή ιστορική και αρχαιολογική έρευνα!..
 • Η Επαλήθευση της Αγίας Γραφής!..
  Απαντήσεις σε μία σειρά άρθρων για τα βιβλία της Αγίας Γραφής (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μία ευρύτερη γνώση του περιεχομένου της Βίβλου με πολλά και ενδιαφέροντα ιστορικά ή αρχαιολογικά στοιχεία!.. Κι ας αρχίσουμε πρώτα να δούμε τι είναι η Αγία Γραφή!..
 • Τι ήσαν τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα;
  Διαβάστε ένα σημαντικό άρθρο το οποίο απεστάλη στην ταπεινότητά μας για τα τριάκοντα αργύρια, για το οποία ο συντάκτης του πιστεύει ότι με κριτήρια όχι καθαρά Νομισματικής, μπορούμε να αποδεχθούμε ότι τα τριάκοντα (30) αργύρια ήταν τετράδραχμα της Τύρου!..
 • Ποιος είναι ο σκοπός της Αγίας Γραφής;
  «Η Αγία Γραφή δεν διαβάζεται για να ερευνούμε τις λέξεις για να κατανοηθή ο Θεός. Η Αγία Γραφή είναι ένα βοήθημα για να οδηγήση τον άνθρωπο στην θέωση, οπότε εκεί θα απόκτηση την γνώση του Θεού. Πρέπει να διακρίνουμε το νόημα της Αγίας Γραφής από τις λέξεις. Το νόημα έχει μεγάλη σημασία για την σωτηρία.» (Ιωάννης Σ. Ρωμανίδης)
 • Πού βρέθηκε –λέει- ψηφιδωτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
  «Η ελληνιστική επίδραση στην Ιουδαία είναι τόσο ισχυρή, ώστε αιώνες μετά την κατάλυση του βασιλείου των Σελευκιδών, αντίθετα με τις επιταγές του μωσαϊκού νόμου που απαγορεύει τις αναπαραστάσεις ανθρώπινων μορφών, οι συναγωγές συνεχίζουν να διακοσμούνται με εικονιστικές παραστάσεις» επισημαίνει με νόημα η έφορος αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη, που διευθύνει τις ανασκαφές στη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών στη Βεργίνα....»
 • Πώς έγινε η διάσπαση του Βασιλείου του Σολομώντος;
  Επειδή στην τελευταία ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ακούστηκαν βιβλικοί όροι και ορισμένα παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη, ας θυμηθούμε ποιος ήταν, για παράδειγμα, ο βασιλιάς Σολομών και πώς διασπάστηκε το βασίλειό του!..
 • Βρέθηκαν νομίσματα του Μ. Αλεξάνδρου στη Γαλιλαία!..
  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξερευνητές σπηλαίων στο Ισραήλ ανακάλυψαν έναν μικρό θησαυρό από νομίσματα και κοσμήματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, πιθανότατα τα είχαν κρύψει εκεί άνθρωποι που εκτοπίστηκαν λόγω κάποιου πολέμου. Ο θησαυρός, ηλικίας 2.300 ετών, είναι ο πρώτος του είδους του που εντοπίζεται στο Ισραήλ και ανάγεται στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ο Άιταν Κλάιν, της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Ποια είναι τα Βιβλία της Αγίας Γραφής;
  Απάντηση σε αναγνώστη της ιστοσελίδας μας ο οποίος ρωτά ποια είναι συγκεκριμένα τα Βιβλία της Αγίας Γραφής και αν είναι δυνατόν να κάνουμε μια συγκεκριμένη και συνοπτική αναφορά σ’ αυτά. Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί έτσι όπως ακριβώς υπάρχει μέσα στο ανέκδοτο έργο μας «Το Δίκαιον και η Αγία Γραφή»!..
 • Οι Τρεις Μάγοι και ο Απολλώνιος ο Τυανέας!.
  Είναι γνωστό το Ευαγγέλιο του Χριστού που αναφέρεται στους Τρεις Μάγους οι οποίοι πήγαν να προσκυνήσουν τον Ιησού στη Φάτνη των Αλόγων. Πλην, όμως, οι Μάγοι αυτοί ήσαν Αστρονόμοι της εποχής τους! Πραγματικός μάγος ήταν, για παράδειγμα, ο Απολλώνιος ο Τυανέας, όπως αναφέρουν διάφοροι ιστορικοί!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Ο Χριστός και η Παλαιά Διαθήκη!..
  Ο Ιησούς όχι μόνον είχε διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη, αλλά μπορούσε να δίδει τις πιο κατάλληλες απαντήσεις σε όποιον αμφισβητούσε τον Νόμο του Θεού και προσπαθούσε να μυκτηρίσει τον Κύριο!..
 • Τι είναι νόμος κατά την Αγία Γραφή;
  Διαβάστε τι αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, σε ένα ανέκδοτο έργο μας με τίτλο: «Το Δίκαιον και η Αγία Γραφή», όπου πολλοί σημερινοί νομικοί όροι βρίσκονται και μέσα στην Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) ανεξαρτήτως του αν ορισμένοι από αυτούς τους όρους έχουν σήμερα διαφορετική έννοια, σημασία ή ερμηνεία!..
 • Η Αγία Γραφή δικαιώνει τους μεγάλους ανθρωπολόγους;
  Άλλο ένα ακόμη δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας, όπως του «Βήματος», έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο υποστηρίζαμε σε διάφορα άρθρα μας ότι η Αγία Γραφή –και δη η Παλαιά Διαθήκη- δεν χρονολογεί τον Αρχάνθρωπο-Αδάμ ως έχοντα ηλικία 4.000 χρόνια προ Χριστού, αλλά τον συγκεκριμένο Αδάμ που έβαλε ο Θεός στην περιοχή μεταξύ Τίγρητος και Ευφράτου ποταμού, στην Μεσοποταμία, όπου ήταν ο βιβλικός παράδεισος. Διαβάστε το κείμενο!..
 • Αποδεικνύεται και αρχαιολογικά η κωμόπολη της Βηθλεέμ;
  Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν την πρώτη απόδειξη που στηρίζει τις βιβλικές αναφορές περί της ύπαρξης της Βηθλεέμ πολλούς αιώνες προτού η πόλη αυτή εξελιχθεί σε ιερό τόπο, ως γενέτειρα του Ιησού. Η απόδειξη είναι μια πήλινη σφραγίδα που εντοπίστηκε κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και στην οποία είναι χαραγμένες τρεις αράδες κειμένου στην αρχαία εβραϊκή γραφή. Στο κείμενο αυτό περιλαμβάνεται η λέξη «Βηθλεέμ». Πέραν αυτών ας δούμε πότε γεννήθηκε ο Χριστός και πότε άρχισαν να εορτάζονται τα Χριστούγεννα!...
 • Υπάρχει σχέση Παλαιάς Διαθήκης και μυθολογικών κειμένων;
  Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων σε ένα περισπούδαστο άρθρο του ο γνωστός πανεπιστημιακός δάσκαλος κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου για τις ενδεχόμενες σχέσεις της Παλαιάς Διαθήκης με μυθολογικά κείμενα. Λέει για παράδειγμα: «Τόσο στη Βίβλο όσο και στο βαβυλωνιακό Έπος Γκιλγκαμές γίνεται λόγος για μια κιβωτό, η οποία κατασκευάστηκε ύστερα από θεία εντολή, προκειμένου να σωθούν ορισμένοι άνθρωποι και κάποια είδη ζώων από την καταστροφή. Ολόκληρη όμως η ιστορία του Νώε έχει ως θέμα της την κακία των ανθρώπων και τη δικαιοσύνη του Θεού. Το αποκορύφωμα της αφήγησης βρίσκεται στον τονισμό της αγάπης του Θεού, ο οποίος, παρά την κακία του ανθρώπου, συνάπτει διαθήκη μαζί του.»