Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Μελέτες και Έρευνες πάνω σε Βιβλικά Κείμενα, έτσι όπως καταγράφονται σε διάφορα ιστορικά και πατερικά κείμενα χειρογράφων, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε όλον τον κόσμο. Οι μελέτες αυτές εμπλουτίζονται συνεχώς με διάφορα ευρήματα όχι μόνον της ιστορικής, αλλά και της αρχαιολογικής σκαπάνης που επιβεβαιώνουν όχι μόνον ιστορικά, αλλά και αρχαιολογικά την Αγία Γραφή!..

 • Τι είναι ακριβώς τα κείμενα της Καινής Διαθήκης;
  Λόγω της συνεχούς επιθέσεως που δέχεται ο χριστιανισμός από διάφορα εξωγενή κέντρα με διάφορα δήθεν «χειρόγραφα», που εμφανίζονται κατά ένα περίεργο τρόπο το ίδιο χρονικό διάστημα, ας διαβάσουμε μια σειρά άρθρων για το ποια είναι ακριβώς τα κείμενα της Καινής Διαθήκης, που μιλάνε την αλήθεια για τον Χριστό, και όχι τα "ψευδο-Ευαγγέλια" που μάς εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με πολύκροτο και ηχηρό τρόπο, για να εντυπωσιάζουν και να επηρεάζουν τους πιστούς!...
 • Τι γνώριζε ο προφήτης Ησαΐας για την προπαγάνδα των Περσών στην καταστροφή της Βαβυλώνας;
  Ο μεγάλος Εβραίος προφήτης, ο Ησαΐας, πι­θανόν να είχε αντιληφθεί και να είχε αφομοιώ­σει την προπαγάνδα του Κύρου. Το πνεύμα της προπαγάνδας, αν όχι και το γράμμα της, πιθα­νόν να ενσωματώθηκε στο μήνυμα του προς τους αιχμάλωτους Εβραίους της Μεσοποταμίας, αναφέρει το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ!.. Διαβάστε το κείμενο, που ακολουθεί!...
 • Η λύσις του γάμου κατά τα ιστορικά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης!.. (1)
  Διαβάστε μία πανεπιστημιακή εργασία της Ευσταθίας Σακκέτου, φοιτήτρια τότε της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για ένα θέμα, όπως η λύση του γάμου, με βάση τα βιβλικά κείμενα, που είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό...
 • Η Κιβωτός της Διαθήκης και το δήθεν … αιώρημά της!
  Επειδή η κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) έδειξε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με ορισμένα «μυστήρια της Βίβλου», θα διαβάσουμε τι λένε οι ειδικοί σχετικά με το θέμα της Κιβωτού της Διαθήκης, που ο Νταίνιγκεν υποστηρίζει ότι … μετεωριζόταν, λόγω μιας άγνωστης γνώσης που είχαν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης!.. Διαβάστε το κείμενο!.. Αξίζει τον κόπο!..
 • Για ποια Βερενίκη μιλάει η Αγία Γραφή;
  Διαβάστε για ποια Βερενίκη μιλάει η Αγία Γραφή για την οποία η εφημερίδα "Το Βήμα" γράφει ότι συνάντησε και τον ίδιο τον Ιησού !... "Θυμάμαι -λέει- ότι για μία μόνο στιγμή τα βλέμματά μας διασταυρώθηκαν και τότε ένιωσα θλίψη, αυτό το συναίσθημα που ένιωθα όταν ήμουν μικρή και η μητέρα μου με πίεζε ή με επέπληττε. Δύο μέρες αργότερα, τη μέρα που ξέσπασε η σφοδρότερη καταιγίδα που έχω δει ποτέ, τον σταύρωσαν στον Γολγοθά"!...Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις!..
 • Σ’ αυτόν τον δρόμο περπάτησε ο Χριστός;
  Στη φωτογραφία μας βλέπουμε έναν παλιό δρόμο της Γαλιλαίας, που κατά τα φαινόμενα θα περπάτησε κι ο ίδιος ο Χριστός! Τίθεται, όμως, ένα ερώτημα: Τα βουνά της Γαλιλαίας κατά την εποχή του Ιησού ήσαν όπως τα βλέπουμε σήμερα, σχεδόν φαλακρά, ή μήπως ήσαν κατάφυτα από δάση; Ποια μέρη της περιοχής συνδέθηκαν άμεσα με τον Χριστό και την Βιβλική Ιστορία; Ποια ήταν η πραγματική Γαλιλαία όπου θα περάσει ο Ιησούς τα ευτυχισμένα παιδικά του χρόνια και όπου θα εγερθεί για ν' αναγγείλει στον κόσμο τη χαρμόσυνη είδηση της Αγάπης; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Πόσο αξιόπιστα είναι τα Απόκρυφα Ευαγγέλια;
  Μία σειρά αποκαλυπτικών άρθρων τα οποία απορρίπτουν κάθε ισχυρισμό καλοπροαίρετων συγγραφέων-κριτικών, που μιλούν για αντιφάσεις που υπάρχουν μέσα στην Καινή Διαθήκη ή επιχειρηματολογούν με βάση τα Απόκρυφα Ευαγγέλια!..
 • Για ποιον Αδάμ μιλάει η Παλαιά Διαθήκη;
  Τα τελευταία χρόνια η Αγία Γραφή – και μάλιστα η Παλαιά Διαθήκη- δέχεται πολλές βολές από ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν τον Χριστιανισμό και χρησιμοποιούν διάφορα «επιστημονικά» επιχειρήματα για να αποδείξουν τα … μυθεύματά της Βίβλου. Ένα εξ αυτών είναι και η χρονολόγηση του Αδάμ, που ορισμένοι λένε ότι γεννήθηκε 4.000 χρόνια προ Χριστού, ενώ ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, για παράδειγμα, χρονολογείται – κατά τον κ. Άρη Πουλιανό- εδώ και 750.000 χρόνια! Ερώτημα: Για ποιόν Αδάμ μιλάει η Παλαιά Διαθήκη; Μήπως η «Γένεσις» δικαιώνει τον μεγάλο Έλληνα ανθρωπολόγο κ Άρη Πουλιανό μιλώντας στην αρχή της Δημιουργίας για τον Αρχάνθρωπο-Αδάμ και όχι μόνον για τον Αδάμ του Παραδείσου, που έβαλε αργότερα στην Εδέμ; Μήπως η Αγία Γραφή έχει απόλυτο δίκιο; Ας το εξετάσουμε!..
 • Ήσαν Έλληνες οι Φιλισταίοι;
  Η αναφορά της Παλαιάς Διαθήκης στην φυλή των Φιλισταίων, που όλοι σχεδόν οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ήσαν ελληνικής καταγωγής!.. Διαβάστε τι γράφουμε μέσα στο τρίτομο έργο μας: «Οι Έλληνες της Βίβλου»!..
 • Ποία η σχέση των Σπαρτιατών με την Παλαιά Διαθήκη;
  Είναι γεγονός, ότι με την κάθοδο των «Λαών της Θαλάσσης», που ήσαν ελληνικά φύλα, στην Παλαιστίνη, προ της Εξόδου του λαού του Ισραήλ από τη γη του Φαραώ, δημιουργήθηκαν και συνθήκες σαν αυτές που περιγράφονται μέσα στην Παλαιά Διαθήκη ή –αν θέλετε- στα δικά μας τα βιβλία. Οι Σπαρτιάτες, όμως, ήσαν γνήσιοι Έλληνες και όχι απόγονοι άλλων φυλών!...
 • Πόσα ονόματα έχει ο Χριστός μέσα στην Αγία Γραφή;
  Διαβάστε πώς στην Αγία Γραφή υπάρχουν χωρία στα οποία ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται με διαφορετικά ονόματα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί καθένα από αυτά θέλει να δηλώσει τις ιδιότητες και το χαρακτήρα Του, ως Θεό αγάπης, ελέους, δύναμης και κυριαρχίας, όπως λέγουν διάφοροι βιβλικοί ερευνητές!...
 • Πώς επαληθεύεται η Βίβλος με την αναζωογόνηση και ανάσταση των οστών;
  Η συγκλονιστική αναφορά του Ησίοδου και η επαλήθευση της προφητείας του Ιεζεκιήλ για την αναζωογόνηση και ανάσταση των οστών του ανθρώπου με την επιβεβαίωση της Επιστήμης, μέσω του DNA!.. Διαβάστε τι γράφουμε μέσα στο βιβλίο μας: "Αγία Γραφή και εξωγήινα όντα: Η αλήθεια και τα παραμύθια"!..
 • Τι αναφέρουν οι έρευνες για την Κιβωτό του Νώε;
  Διαβάστε πώς πληθαίνουν συνεχώς τα δημοσιεύματα από επιστήμονες ή ερευνητές, που ισχυρίζονται ότι βρήκαν ίχνη ή και την ίδια την Κιβωτό του Νώε, για την οποία η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει, ότι μετά τον Κατακλυσμό, στάθηκε στο βουνό Αραράτ. Ας διαβάσουμε, λοιπόν, το παρκάτω αποκαλυπτικό δημοσίευμα!..
 • Τι ανακαλύπτουμε στο Αλφαβητικό Λεξικό Ονομάτων και Τοποθεσιών της Παλαιάς Διαθήκης;
  Διαβάστε το Αλφαβητικό Λεξικό Ονομάτων και Τοποθεσιών της Παλαιάς Διαθήκης, που έχουμε μέσα στο τρίτομο έργο μας: «Οι Έλληνες της Βίβλου». Μέσα σ' αυτό το έργο οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες θα βρουν, μεταξύ άλλων, και πολλά ελληνικά ονόματα ή τοποθεσίες, που αναφέρονται στο πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής, την Παλαιά Διαθήκη!...