Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Μελέτες και Έρευνες πάνω σε Βιβλικά Κείμενα, έτσι όπως καταγράφονται σε διάφορα ιστορικά και πατερικά κείμενα χειρογράφων, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε όλον τον κόσμο. Οι μελέτες αυτές εμπλουτίζονται συνεχώς με διάφορα ευρήματα όχι μόνον της ιστορικής, αλλά και της αρχαιολογικής σκαπάνης που επιβεβαιώνουν όχι μόνον ιστορικά, αλλά και αρχαιολογικά την Αγία Γραφή!..

 • Ποιες ήσαν οι επιγραφές και τα είδη γραφής στον Βιβλικό κόσμο;
  Διαβάστε τις πρώτες αποκαλύψεις που κάνει ο καθηγητής A. A. Kitchen μέσα στο περισπούδαστο έργο του: «Η Βίβλος και ο Αρχαίος Κόσμος», όπου αναφέρεται στα αμετάβλητα κεντρικά θέμα­τα της Βίβλου τα οποία στέκονται αρκετά καθαρά από μόνα τους ή πώς μπορούμε να επιτύχουμε μια πιο λεπτομερή κατανόηση αυτών που γράφονται στη Βίβλο, αν τα δούμε σε σχέση με το αρχαίο τους πλαίσιο. Κι όχι μόνο!...Διαβάστε ποιες ήσαν οι επιγραφές και τα είδη γραφής στον Βιβλικό κόσμο!..
 • Τι γνώριζαν οι Σουμέριοι και οι Βαβυλώνιοι για τον Κατακλυσμό του Νώε;
  Διαβάστε πώς η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε πήλινες πινακίδες του 1635 π.Χ. η οποία καταγράφει μία ιστορία για την πλημμύρα, ενώ σε άλλες πήλινες πινακίδες του 7ου προ Χριστού βρίσκουμε πολλές ιστορίες παράλληλες με τη βιβλική διήγηση της δημιουργίας του κόσμου!
 • Η Βίβλος και ο Αρχαίος Κόσμος (1)
  Μία σειρά άρθρων με συγκλονιστικές αρχαιολογικές έρευνες, οι οποίες επαληθεύουν εις το ακέραιο όλα όσα αναφέρει η Αγία Γραφή και ιδίως η Παλαιά Διαθήκη!.. Διαβάστε σήμερα τον Πρόλογο ενός βιβλίου, που έγραψε ο Dr. Kenneth A. Kitchen, τακτικός καθηγητής της Αιγυπτιολογίας και των επιστημών της Κοπτικής γλώσσας, στη Σχολή Αρχαιολογίας κι Ανατολικών Μελετών του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.
 • Βρήκαμε, λοιπόν, και τα μελανοδοχεία που έγραφε ο Απόστολος Παύλος;
  Σε καθημερινή βάση οι ειδήσεις πλέον που επιβεβαιώνουν τα βιβλικά κείμενα είναι συνεχείς και αποδεικτικές των όσων αναγράφουν τα Ιερά Ευαγγέλια!... Δεν είναι μόνον οι πρώτες εικόνες ορισμένων Αποστόλων, που βρέθηκαν σε κατακόμβες της Ρώμης… Στον ποταμό Τίβερη βρέθηκαν ακόμη και τα μελανοδοχεία, που έγραφε ο Απόστολος Παύλος!..
 • Είναι αλήθεια ότι βρέθηκε πάπυρος με πρωτοχριστιανικό ελληνικό κείμενο;
  Διαβάστε ποιος αναφέρεται σε έναν πρωτοχριστιανικό ύμνο από τον πάπυρο 1786 του 3ου αιώνος μετά Χριστόν, αφιερωμένος εις την Αγία Τριάδα, ψαλλόμενος κατά την πρώτη ημέρα του έτους, δηλαδή την πρωτοχρονιά, όπως τουλάχιστον διαβάζουμε μέσα στο ίδιο το διαδίκτυο!..
 • Ώστε το όνομα τού Πρωτόπλαστου Αδάμ ήταν ελληνικό;
  Και μόνο γι’ αυτό που αποκαλύπτει η Σίβυλλα η Κυμαία, ότι το όνομα του Αδάμ είναι τα αρχικά των ελληνικών λέξεων των σημείων του ορίζοντα Α (Ανατολή), Δ (δύση), Α (Άρκτος, Βοράς) και Μ (Μεσημβρία, Νότος), αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η Παλαιά Διαθήκη εν τη γενέσει της είναι ελληνικό βιβλίο (!!)
 • Τι αποκαλύπτουν Έλληνες πανεπιστημιακοί για Γίγαντες και Κύκλωπες στην Αγία Γραφή και την Ελληνική Μυθολογία;
  Η Παλαιά Διαθήκη και η Ελληνική Μυθολογία μιλούν για Γίγαντες και Κύκλωπες; Υπάρχουν, αλήθεια, νέα επιστημονικά δεδομένα, που επιβεβαιώνουν την Αγία Γραφή και τον Όμηρο; Μια νέα άποψη για το Σπήλαιο της Ωλιάρου (Αντιπάρου), όπου η ιατρική προσέγγιση για την αρρώστια τού γίγαντα Πολύφημου, αλλά και της απομυθοποίησης τής «τύφλωσής» του από τον Οδυσσέα, γιο του Λαέρτη, αλλάζουν τα μέχρι τούδε δεδομένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δόκτωρ Χρίστος Οικονομόπουλος!...
 • Ψάχνουν, λοιπόν, να βρουν τα Σόδομα και Γόμορρα;
  Μπορεί ορισμένοι να αποστρέφονται τα βιβλικά κείμενα, αλλά οι επιστήμονες δεν αφήνουν κάτω την ιστορική έρευνα και την αρχαιολογική σκαπάνη!.. Το ενδεχόμενο της λήψης της σχετικής βιβλικής διήγησης ως αλληγορίας ή θρύλου δεν αγγίζει Ρώσους και Ιορδανούς αλλά ούτε και τους Ισραηλινούς, οι οποίοι μοιράζονται με τους Ιορδανούς την εθνική κυριαρχία στη Νεκρά Θάλασσα. Ήδη οι Ισραηλινοί έχουν στείλει στο παρελθόν υποβρύχιο στην περιοχή για να ερευνηθεί η φύση ιδιαίτερων σχηματισμών που είχε καταγράψει στο βυθό η ΝASA. Άλλο τώρα αν…
 • Τι συγκλονιστικό είδε στο όραμά του ο Ιεζεκιήλ;
  Ποια είναι η ιστορική και όχι η φανταστική αλήθεια για τον προφήτη της Βίβλου, που κάποιοι τον συνέδεσαν με διάφορα οράματα, που είδε ο προφήτης με διαστημόπλοια («έργα ανθρωπίνης χειρός») και άλλα παρόμοια θέματα!..
 • «Ο πάπυρος του Ιησού»!..
  Διαβάστε τα συγκλονιστικά στοιχεία από την ανακάλυψη τριών τεμαχίων παπύρου, που αποδεικνύουν ότι τα Ευαγγέλια εγράφησαν από αυτόπτες μάρτυρες της εποχής του Ιησού!.. Άλλη μία περίτρανη απόδειξη περί της ιστορικότητας του Ιησού και των ευαγγελίων, τα οποία εγράφησαν στα ελληνικά, μία γλώσσα που γνώριζε ο Ιησούς Χριστός!..
 • Ποια είναι η καταγωγή του Μελχισεδέκ;
  Είναι εκπληκτικό!.. Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο Μέγας Αθανάσιος για την ελληνική καταγωγή του ανθρώπου που ευλόγησε τον Αβραάμ!.. Πρόκειται για τον άνθρωπο-μυστήριο για τον οποίον έχουν γραφεί πολλά σχετικώς με αυτό το οποίο πιστεύεται, ότι δηλαδή ήταν αγενεαλόγητος, απάτωρ και αμήτωρ!..
 • Επιτέλους!.. Ισραηλινός αλγόριθμος «φωτίζει» τη Βίβλο!..
  Τώρα θα δούμε αν υπάρχουν προβλήματα με τους συγγραφείς της Βίβλου και αν θα δικαιωθούν ή όχι εκείνοι που έχουν τις όποιες ενστάσεις ή αμφιβολίες τους!.. Διαβάστε το κείμενο, που ακολουθεί!..
 • Τελικά η Κεφαλληνία και όχι η Μάλτα ήταν η Μελίτη, που αναφέρουν οι Πράξεις των Αποστόλων;
  Διαβάστε τις αξιοσημείωτες επιστημονικές αναφορές και επισημάνσεις, που κάνουν Έλληνες και ξένοι ερευνητές, σχετικώς με τα ταξίδια που έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες ναυτικοί την εποχή που ο Χριστιανισμός διεδίδετο εις την Μεσόγειο και σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, όπου αποδεικνύεται ότι η Μελίτη, που αναφέρουν οι Πράξεις των Αποστόλων, ήταν η Κεφαλληνία και όχι η Μάλτα!..
 • Γιατί ο Χριστός αποκαλούσε Εαυτόν Υιόν του Πατρός Του;
  Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό κείμενο του καθ’ όλα έγκυρου επιστημονικού περιοδικού «Αρχαιολογία», σε ένα θέμα για την Αλχημία, που αναφέρεται, πέραν των άλλων, και στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και τις συνήθειες της εποχής εκείνης!...