Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Μελέτες και Έρευνες πάνω σε Βιβλικά Κείμενα, έτσι όπως καταγράφονται σε διάφορα ιστορικά και πατερικά κείμενα χειρογράφων, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε όλον τον κόσμο. Οι μελέτες αυτές εμπλουτίζονται συνεχώς με διάφορα ευρήματα όχι μόνον της ιστορικής, αλλά και της αρχαιολογικής σκαπάνης που επιβεβαιώνουν όχι μόνον ιστορικά, αλλά και αρχαιολογικά την Αγία Γραφή!..

 • Τι αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα» για τους Έλληνες στη Χαναάν;
  Η θέση Τελ Καμπρί στη Δυτική Γαλιλαία, όπου ανεσκάφη ένα ανάκτορο το οποίο χρονολογείται από το 1700- 1550 π.Χ., αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αρχαιολόγων, καθώς ένα δάπεδό του από διακοσμημένο κονίαμα καθώς και χιλιάδες κομμάτια από τοιχογραφίες που κατέρρευσαν φέρουν όλα τα στοιχεία της τέχνης που αναπτύχθηκε στο Αιγαίο! Κι όχι μόνο!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Πού φυλάσσονται σήμερα τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας;
  Είναι αλήθεια ότι εννιακόσια χειρόγραφα, αποτελούμενα από 30.000 εύθραυστα τμήματα, το σύνολο δηλαδή των Χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας, φυλάσσονται σήμερα κάτω από συνθήκες ύψιστης ασφάλειας σε κρύπτες της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Είναι αυτά στα οποία περιλαμβάνονται από το αρχαιότερο βιβλικό κείμενο μέχρι τους κανόνες ενός εβραϊκού κοινοβίου της εποχής του Χριστού! Τα πολύτιμα αυτά χειρόγραφα –όπως ισχυρίζονται οι μελετητές της Βίβλου- αποτελούν μια σύγχρονη διαθήκη για Εβραίους και Χριστιανούς!..
 • Λεξικό Ελληνικών Όρων και Εννοιών της Παλαιάς Διαθήκης!..
  Το Αλφαβητάρι ελληνικών όρων και εννοιών της Παλαιάς Διαθήκης, έτσι όπως ακριβώς δέχεται τις ερμηνείες αυτές η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στην πορεία των αιώνων!..
 • Τα ελληνικά ή εξελληνισμένα ονόματα της Παλαιάς Διαθήκης!
  Διαβάστε ποια είναι τα ελληνικά ή εξελληνισμένα ονόματα, που υπάρχουν μέσα στην Παλαιά Διαθήκη, ως ένα μικρό δείγμα ότι η Βίβλος είχε άμεση σχέση με τον Ελληνισμό της Παλαιστίνης της εποχής εκείνης!.
 • Τι σχέση έχει το ηφαίστειο της Σαντορίνης με την Διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας;
  Τι αποκαλύπτουν οι ιστορικοί για την Έξοδο των Εβραίων από τη γη των φαραώ και την ενδεχόμενη ταύτισή της με την καταστροφή της Θήρας!.. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες γίνεται αποδεκτό το θέμα της ταυτόχρονης τρομακτικής εκρήξεως του ηφαιστείου της Σαντορίνης, που έγινε το 1450 π.Χ. και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα της διάνοιξη των υδάτων της Ερυθράς Θαλάσσης!..
 • Ποιες ήσαν οι 154 ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης κατά την εποχή του Ιησού Χριστού;
  Διαβάστε τις μέχρι τούδε ανευρεθείσες 154 Ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης, κατά την εποχή του Ιησού Χριστού, η οποία περιλάμβανε τα σημερινά κράτη Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο και Συρία, σύμφωνα με χάρτη του κ. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου, Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης!..
 • Ποια μεγάλη μορφή της Παγκόσμιας Ιστορίας είπε: «Θα περπατήσω όρθιος»;
  Όλο και νέα αρχαιολογικά ευρήματα μιλούν για τη Βίβλο!.. Διαβάστε τι έγραψε η εφημερίδα «Τα Νέα» για εβδομήντα μικρά μεταλλικά βιβλία, τα οποία ίσως κρύβουν τα πρώτα μυστικά της χριστιανικής θρησκείας και ενδέχεται να αποδειχθούν σημαντικότερα από τους παπύρους της Νεκράς Θάλασσας!!. Κι όχι μόνο!.. Σε αποκρυπτογραφημένο χωρίο από το εσωτερικό ενός βιβλίου αναφέρεται η φράση: «Θα περπατήσω όρθιος», η οποία υπάρχει επίσης στο Βιβλίο της Αποκάλυψης και πιστεύεται πως αναφέρεται στην ανάσταση του Χριστού!!..
 • Ψάχνουν ακόμη για τους Θησαυρούς του Σολομώντα;
  Εντύπωση προκαλεί τα γεγονός ότι, παρά τη δημοτικότητά της στην ιστορική παραφιλολογία, η ύπαρξη του βασιλιά Σολομώντα και των διάσημων ορυχείων του παραμένει ακόμη αμφισβητήσιμη. Η τοποθέτηση του πλουσιότερου, κατά τη Βίβλο, Ισραηλίτη βασιλιά στον 10ο αι. π.Χ., θέτει αρκετούς αρχαιολόγους σε προβληματισμό απέναντι στους ερευνητές της Βιβλικής Ιστορίας ιδίως μετά την ανακάλυψη μιας αρχαίας μεταλλουργικής τοποθεσίας στη θέση Khirbat en-Nahas!..
 • Τι ήταν – άραγε – το φρέαρ του Ιακώβ;
  Πώς και γιατί το φρέαρ του Ιακώβ δεν αναφέρεται στην Παλαιά, αλλά στην Καινή Διαθήκη και μάλιστα στο γνωστό διάλογο Ιησού και Σαμαρείτιδας, όπου ετέθη μεν το θέμα της φυλετικής προέλευσης του Κυρίου, αλλά ο Ιησούς απάντησε μόνο στο θέμα της θρησκευτικότητας αυτών!
 • Η Βίβλος και οι Φιλισταίοι!..
  Η αναφορά της Παλαιάς Διαθήκης στην φυλή των Φιλισταίων, που όλοι σχεδόν οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ήσαν ελληνικής καταγωγής!.. Διαβάστε τι γράφουμε μέσα στο τρίτομο έργο μας: «Οι Έλληνες της Βίβλου»!..
 • Ο Ιούδας και οι οφειλόμενες απαντήσεις!..
  Επειδή - όπου νάναι - θα μας παρουσιάσουν πάλι κάποιο «ευαγγέλιο» που να αμφισβητεί τον Ιησού, ας δούμε τα επιχειρήματα του γράφοντος στα σχόλια, που ακολουθούν, για το διαβόητο «Ευαγγέλιο του Ιούδα» και οι απαντήσεις μας σε διάφορα ανιστόρητα κείμενα διαφόρων ειδικών, που τα υπογράφουν, όπως ακριβώς τα γράφουμε μέσα στο βιβλίο μας «Το Χειρόγραφο του Ιησού»!..