Κατηγορίες

Μεταφυσικές Ανησυχίες

Μεταφυσικές Ανησυχίες

Μεταφυσικές ανησυχίες για την πέραν του τάφου ζωή, έτσι όπως ακριβώς δημσιεύονται σε διάφορα βιβλία ή μελέτες και έρευνες του Άγγελου Π. Σακκέτου, σε μια προσπάθεια εκλαϊκευσης όλων αυτών  των δοξασιών και αντιλήψεων του ελληνικού λαού.

 • Ποιοι αναζητούσαν φαντάσματα για να τα κινηματογραφήσουν; (1)
  Ποιοι αναζητούσαν φαντάσματα για να τα κινηματογραφήσουν; (1)
  Μια σειρά άρθρων μεταφυσικού χαρακτήρα, όχι γιατί ζητάμε κι εμείς να δούμε … πώς είναι τα φαντάσματα, αλλά για να δούμε ποιο είναι το κίνητρο ορισμένων ανθρώπων, ακόμη και διανοουμένων ή καλλιτεχνών, όπως ορισμένοι Βρετανοί σκηνοθέτες, οι οποίοι στο παρελθόν αναζητούσαν φαντάσματα για να τα κινηματογραφήσουν!..
 • Τι λέγανε για τον Άδη τον θεό των νεκρών;
  Τι λέγανε για τον Άδη τον θεό των νεκρών;
  Η Ιλιάδα αφηγεί­ται πως, όταν ο ήρωας κατέβηκε στον Κάτω Κό­σμο, ο Άδης δε θέλησε να του επιτρέψει να μπει στο βασίλειο του" τον συνάντησε στην «πύλη» του Κάτω Κόσμου, αλλά ο Ηρακλής τον πλήγω­σε με ένα βέλος στον ώμο, και χρειάστηκε να μεταφέρουν τον Άδη με μεγάλη βιασύνη στον Όλυμπο, όπου ο Παιάνας, ο θεός θεραπευτής, του έβαλε μια θαυματουργική αλοιφή και η πλη­γή του έκλεισε αμέσως!..
 • Ο άνθρωπος που γύρισε απ’ τη γη!..
  Ο άνθρωπος που γύρισε απ’ τη γη!..
  Βιώματα και εμπειρίες από τη «μετά θάνατο ζωή», έτσι όπως αποτυπώθηκαν στη μνήμη του γράφοντος από διάφορες διηγήσεις ανθρώπων που ξαναγύρισαν στη γη! Γεγονότα, που σημάδεψαν την παραπέρα ζωή του γράφοντος και έδωσαν την δυνατότητα να φιλοσοφήσει πάρα πολλά πράγματα, που ήρθαν σαν απόηχος πολλών παρομοίων θεμάτων!.. Διαβάστε τι γράφουμε στην Εισαγωγή ενός σχετικού βιβλίου μας με τον ομώνυμο τίτλο του άρθρου αυτού ("Ο άνθρωπος που γύρισε από τη γη")!..
 • Ποιες ήσαν οι ονομασίες των αρχαίων για τον Κάτω Κόσμο;
  Ποιες ήσαν οι ονομασίες των αρχαίων για τον Κάτω Κόσμο;
  Σε ακόμη περισσότερους τόπους ο θεός του Κάτω Κό­σμου είχε το όνομα «Ποτειδάων», πράγμα που σημαίνει πως εκεί ο θεός Ποσειδών δεν ήταν ο κυρίαρχος του πελάγους, όπως ήθελε το έπος: αυτό γινόταν όχι μόνο σε περιοχές που απείχαν πολύ από τη θάλασσα (όπως στα ενδότερα της Βοιωτίας και της Θεσσαλίας ή στα ενδότερα της Αρκαδίας), αλλά και πολύ κοντά στη θά­λασσα, όπως στο Ταίναρο, όπου υπήρχε ιερό του Ποσειδώνα και ψυχοπομπείο τα οποία διατήρησαν με σα­φήνεια ως το τέλος της αρχαιότητας τον «αχερούσιο» χαρακτήρα τους
 •  Τι γινόταν με τις εγκοιμήσεις και τα όνειρα των αρχαίων Ελλήνων; (2)
  Τι γινόταν με τις εγκοιμήσεις και τα όνειρα των αρχαίων Ελλήνων; (2)
  Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι μελετητές, ονειρομαντεία είναι η προφητεία του μέλλοντος η οποία έχει άμεση σχέση με την ερμηνεία των ονείρων. Ονομάζεται επίσης ονειροκριτική ή ονειρομαντική. Πώς εξηγούνται τα όνειρα από τους αρχαίους χρόνους και την λαϊκή παράδοση μέχρι τον Σίγκμουντ Φρόιντ και τον Kαρλ Γιουνγκ!..
 • Μήπως ζούμε στον αστερισμό των … θαυμάτων;
  Μήπως ζούμε στον αστερισμό των … θαυμάτων;
  Δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι όσο η Επιστήμη και η Τεχνολογία «καλπάζουν» προς το μέλλον, άλλο τόσο «καλπάζει» και η «θαυματοποιία» στις ημέρες με όλους αυτούς τους μάγους και τους πάσης φύσεως τσαρλατάνους της πίστης μας; Θαύματα υπάρχουν, όπως αυτά που αναφέρει η Αγία Γραφή, αλλά όχι αυτά που μας παρουσιάζουν κάθε τόσο διάφοροι επιτήδειοι και «μάγοι» των ημερών μας, που αποπροσανατολίζουν το κοινό από τα καθημερινά του προβλήματα!..
 • Τι γινόταν με τις εγκοιμήσεις και τα όνειρα των αρχαίων Ελλήνων;
  Τι γινόταν με τις εγκοιμήσεις και τα όνειρα των αρχαίων Ελλήνων;
  Οι εγκοιμήσεις σε ιερά θεών και ηρώων για θεραπευτικούς ή μαντικούς σκοπούς ήταν συνήθεια πολύ διαδεδομένη στην αρχαιότητα. Όπως πίστευαν ο ύπνος σε τέτοιους χώρους προκαλούσε όνειρα, στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος ο θεός που κατοικούσε στο ιερό, χαρίζοντας υγεία ή προλέγοντας τα μέλλοντα. Πριν την εγκοίμηση γίνονταν κάποιες καθαρτήριες ενέργειες, όπως λουτρό, νηστεία, θυσία ζώου κ.ά., προκειμένου ο ικέτης, όπως αποκαλούνταν ο άνθρωπος που θα εγκοιμούνταν στο ναό, να κερδίσει την εύνοια του θεού. Πολύ γνωστά ονειρομαντεία ή εγκοιμητήρια, όπως ονομάζονταν τα ιερά όπου τελούνταν το έθιμο της εγκοίμησης, ήταν τα Ασκληπιεία, το ιερό του Αμφιάραου στον Ωρωπό κ.ά
 •  «Τα Απόκρυφα των Αποκρυφιστών»!..
  «Τα Απόκρυφα των Αποκρυφιστών»!..
  Διαβάστε περιληπτικά τα θέματα που περιλαμβάνει μια νέα μεγάλη έρευνα για τα λεγόμενα «Απόκρυφα των Αποκρυφιστών», που θα δει το φως της δημοσιότητας λίαν προσεχώς!.. Μια αντικειμενική και τεκμηριωμένη απάντηση σε όλα όσα ισχυρίζονται ορισμένοι αποκρυφιστές ή μυστικιστές, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούν στοιχεία από τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία «κατά το δοκούν»!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών