Μεταφυσικές Ανησυχίες

Μεταφυσικές Ανησυχίες

Μεταφυσικές ανησυχίες για την πέραν του τάφου ζωή, έτσι όπως ακριβώς δημσιεύονται σε διάφορα βιβλία ή μελέτες και έρευνες του Άγγελου Π. Σακκέτου, σε μια προσπάθεια εκλαϊκευσης όλων αυτών  των δοξασιών και αντιλήψεων του ελληνικού λαού.

 • Πληθαίνουν οι ενδείξεις της μετά θάνατον ζωής;
  Τι λένε διάφοροι ξένοι πανεπιστημιακοί γιατροί που εξέτασαν ασθενείς οι οποίοι ήσαν κλινικώς νεκροί μετά από ένα ατύχημα και «επέστρεψαν» στη ζωή ή διάφορες άλλες μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι, όπως λέει μια ελληνική παροιμία, «είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους»!..
 • Ποια η σχέση του Διαβόλου με τις Προφητείες;
  Διαβάστε τι ισχυρίζεται σε ένα βιβλίο του ο μακαριστός πλέον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος για τις σχέσεις του διαβόλου με τις μαντείες, τα όνειρα, τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες!..
 • Μιλάει για ... ξωτικά η Αγία Γραφή;
  Λαϊκές δοξασίες και παραδόσεις γύρω από τα ξωτικά και τις συνήθειες των γονιών μας να πιστεύουν με τον άδολο και αθώο τρόπο τα εκτός τόπου και χρόνου εξωγήινα όντα, που δεν τα παραδέχεται, όμως, η Αγία Γραφή!..
 • Τι ισχυρίζεται ένας γιατρός ότι έβλεπε να εξέρχεται μέσα από τη θάλασσα;
  Απίστευτο κι όμως αληθινό!.. Εν ενεργεία γιατρός, καταξιωμένος παθολόγος και καρδιολόγος, αλλά και προσωπικός φίλος του γράφοντος, ισχυρίζεται ότι προ ολίγων χρόνων, ευρισκόμενος εις την ιδιαιτέρα του πατρίδα (κοντά στη Μάνη) έβλεπε πολλές φορές μέσα από τα γαλήνια κύματα να αναδύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα πανέμορφες… Λάμιες!!
 • Οι κατάρες και οι δεισιδαιμονίες δεν ήταν συνήθεια ορισμένων χριστιανών, αλλά και αρχαίων Ελλήνων;
  Διαβάστε να δείτε, για παράδειγμα, πώς ένας που ήθελε να καταραστεί κάποιον έγραφε ένα ανάλογο κείμενο επάνω σε μια μολύβδινη πλάκα και την τοποθετούσε σε τάφους ανθρώπων που πέθαιναν πριν την ώρα τους ή έφτιαχναν ένα ομοίωμά του το οποίο κάρφωναν με καρφιά!..
 • Η «ες Άδου κάθοδος» των Aρχαίων Ελλήνων!..
  Τι πίστευαν οι πρόγονοί μας για την κάθοδο των ανθρώπων στο βασίλειο του Άδη και ποιες δοξασίες πρέσβευαν οι αρχαίοι Έλληνες για την επιστροφή ορισμένων ανθρώπων στη γη!.. Διαβάστε τι αποκαλύπτουμε μέσα στο βιβλίο μας: «Ο άνθρωπος που γύρισε από τη γη»!..
 • Τι κρύβει, αλήθεια, ο μύθος των Καλικάντζαρων;
  Είναι γνωστός ο μύθος που οι Καλικάντζαροι όλο το χρόνο ροκανίζουν τον κορμό του δέντρου της γης. Κι ενώ πλησιάζουν να το κόψουν, έρχονται τα Δωδεκαήμερα και ανεβαίνουν στον Πάνω Κόσμο για να πειράξουν τους ανθρώπους. Μόλις τελειώσουν τα Δωδεκαήμερα κατεβαίνουν πάλι στον Κάτω Κόσμο και βλέπουν τον κορμό του δέντρου να είναι ξανά φυτρωμένος, οπότε αρχίζουν την προσπάθεια πριονίσματος από την αρχή!.. Τι έλεγε, όμως, ο Παπουλάκος για το δέντρο της γης; Είναι συγκλονιστικό!..
 • Υπάρχουν, αλήθεια, άγγελοι;
  Τι λέει η Βίβλος για τις ουράνιες αυτές υπάρξεις, που έχουν συνδεθεί με τον άνθρωπο από τα πανάρχαια εκείνα χρόνια μέχρι σήμερα σε μια διαχρονική και αέναη πορεία των ουρανών και της Γης!..«Οι άγγελοι –λέει -δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο, αφού στο βιβλίο της Π.Δ. «Ιώβ» παρουσιάζεται ο Θεός να μιλά και να ομολογεί, ότι μόλις δημιούργησε τα άστρα, όλοι οι άγγελοι τον ύμνησαν με δοξολογίες.Ενώ και ο Μ. Βασίλειος αναφέρει ότι πριν τη δημιουργία του υλικού κόσμου υπήρχε υπέρχρονη και πρεσβύτερη κατάσταση, που είναι ο κόσμος των αγγέλων!..
 • Ποιοι είναι άραγε οι δαίμονες των θαλασσών;
  Διαβάστε την συγκλονιστική μαρτυρία του Παυσανία, ότι στην Τανάγρα και στη Ρώμη είδε μέσα σε ναούς θαλάσσια κήτη ταριχευμένα, κάποιο είδος ρίνας, που το παρουσίαζαν στους προσκυνητές ως μούμια, σώμα νεκρό, όχι ομοίωμα, του Τρίτωνα!.. Ποιοι ήσαν, αλήθεια, οι θαλάσσιοι δαίμονες των προγόνων μας και τι πίστευαν για όλες αυτές τις αόρατες δυνάμεις που ήσαν συνυφασμένες με το υγρό στοιχείο της φύσεως; Διαβάστε τι γράφουμε μέσα στο μας βιβλίο: "Ο Άνθρωπος που γύρισε από τη γη"!..
 • Υπάρχει και ... Γλωσσάριο Μεταφυσικών Θεμάτων; (2)
  Διαβάστε τι περιέχει ένα Λεξικό με βασικές μεταφυσικές έννοιες και άλλα στοιχεία, αλιευμένα μέσα από Ελληνικές Εγκυκλοπαίδειες και Λεξικά, όπως για παράδειγμα η «Δομή», «Μαλλιάρης-παιδεία», «Ελληνική Μυθολογία», Πατερικά Κείμενα και άλλα. Ένα «Γλωσσάριο», το οποίο διεισδύει τον αναγνώστη στον άγνωστο και περίεργο κόσμο του μυστηρίου, που βρίσκεται πέρα και μέσα στη ζωή!...
 • Υπάρχει και ... Γλωσσάριο Μεταφυσικών Θεμάτων;
  Διαβάστε τι περιέχει ένα Λεξικό με βασικές μεταφυσικές έννοιες και άλλα στοιχεία, αλιευμένα μέσα από Ελληνικές Εγκυκλοπαίδειες και Λεξικά, όπως για παράδειγμα η «Δομή», «Μαλλιάρης-παιδεία», «Ελληνική Μυθολογία», Πατερικά Κείμενα και άλλα. Ένα «Γλωσσάριο», το οποίο διεισδύει τον αναγνώστη στον άγνωστο και περίεργο κόσμο του μυστηρίου, που βρίσκεται πέρα και μέσα στη ζωή!...
 • Η δεισιδαιμονία επηρεάζει ακόμη τους ανθρώπους σε μια εποχή όπου η επιστήμη διερευνά το διάστημα;
  Είναι απίστευτο, ωστόσο κάτοικοι του χωριού Γκόρνιε Στόπανιε στη νότια Σερβία, όπως έγραψε έγκριτη αθηναϊκή εφημερίδα, δεν μπορούσαν να κλείσουν μάτι!.. Υπεύθυνος γι' αυτές τις «αγρυπνίες» δεν ήταν άλλος, παρά, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, ένας βρικόλακας, που είχε αναστατώσει το χωριό!.. Διαβάστε το κείμενο!..
 • Δηλαδή οι επιθανάτιες εμπειρίες είναι … φανταστικές;
  Από διαταραχές –λέει- στη φυσιολογική λειτουργία του νου προέρχονται οι παράξενες επιθανάτιες εμπειρίες που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι, όπως ότι αισθάνονται να βγαίνουν από το σώμα τους και να το κοιτούν από ψηλά, ότι μιλούν με πεθαμένους συγγενείς τους ή ότι βλέπουν έντονο φως στο βάθος ενός σκοτεινού τούνελ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα!
 • Ποιος πανεπιστημιακός χαρακτηρίζει «τρισάθλιο θέμα» την ελληνική μαγεία;
  Αρχαίοι Έλληνες με μαγικές ιδιότητες αναφέρονται ο Πυθαγόρας, στον οποίο διάφορες δημώδεις παραδόσεις απόδιναν μυθικές οδοιπορίες, κατάβαση στον Άδη και σχέσεις με τους Ιουδαίους, Βραχμάνες κι Αιγύπτιους μάγους, ο Εμπεδοκλής κοντά στον οποίο διδάχτηκε τη μαγεία ο Λεοντίνος Γοργίας, ο Δημόκριτος, που έμαθε την τέχνη απ' τον Πέρση Οσθάνη κ.ά.