Μεταφυσικές Ανησυχίες

Μεταφυσικές Ανησυχίες

Μεταφυσικές ανησυχίες για την πέραν του τάφου ζωή, έτσι όπως ακριβώς δημσιεύονται σε διάφορα βιβλία ή μελέτες και έρευνες του Άγγελου Π. Σακκέτου, σε μια προσπάθεια εκλαϊκευσης όλων αυτών  των δοξασιών και αντιλήψεων του ελληνικού λαού.

 • Τι πρεσβεύει η σωκρατική φιλοσοφία για την ψυχή του ανθρώπου;
  Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό κείμενο για το πώς βλέπει το θέμα της ψυχής η Επιστήμη, αλλά και η Θρησκεία, για την οποία η ύπαρξη της ψυχής είναι μία θεμελιώδης και ακλόνητη αρχή! Κι όχι μόνο! Τι πρεσβεύει η σωκρατική φιλοσοφία για την ψυχή του ανθρώπου;
 • Τι γράφουν για τις γυναίκες που έγιναν … βρικόλακες;
  Είναι απίστευτα, αλλά διαβάστε τι αναφέρουν ορισμένα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου τα οποία (αν μη τι άλλο) απομυθοποιούν το μεταφυσικό αυτό ζήτημα και το θέτουν πάνω σε επιστημονική βάση!.. Επί πλέον: Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για τους βρικόλακες;
 • Ποια είναι τα τελώνια και οι αόρατοι εχθροί τής μετά θάνατον ζωής;
  Διαβάστε μερικές αναφορές που κάνουν διάφοροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, αλλά και μια συγκλονιστική διήγηση το Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο και ο ίδιος ο μακαριστός πλέον Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος!..
 • Τι συνέβη με την κάθοδο της Περσεφόνης στον Κάτω Κόσμο;
  Από πότε αρχίζει για την μητέρα της Δήμητρα η αναζήτη­ση της κόρης της Περσεφόνης, που θα την κάμει να διασχίσει όλο το γνωστό κόσμο; Τη στιγμή που χανόταν στην άβυσσο, η Περσεφόνη έβαλε μια φωνή. Η Δήμητρα την άκουσε και η αγωνία έσφιξε την καρδιά της. Τρέχει, αλλά δε βρίσκει την Περσε­φόνη!.. Λένε πως εννιά μέρες και εννιά νύχτες, χωρίς να φάει, χωρίς να πιει, χωρίς να πλυθεί και να στο­λιστεί, η θεά πλανιέται στον κόσμο, κρατώντας δάδες στα χέρια της! Και τη δέκατη μέρα; Διαβάστε το κείμενο!..
 • Τι αποκαλύπτει η κάθοδος του Οδυσσέα στον Άδη;
  Διαβάστε την συγκλονιστική περιγραφή του Ομήρου για την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη και την συνάντηση που είχε με την μάνα του στον κάτω κόσμο!.. Η συνάντηση που είχε ο Οδυσσέας με την μάνα του Αντίκλεια, αλλά και ο διάλογος που είχε μαζί της είναι συναρπαστικός, δεδομένου ότι ο ταλαίπωρος ήρωάς μας δεν εγνώριζε ότι είχε πεθάνει η μάνα του!
 • Μπορεί να γίνει πόλεμος κατά του Σατανά;
  Μια σειρά αποκαλυπτικών άρθρων του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου, ο οποίος μιλάει για τον πνευματικό πόλεμο, τον Σατανά, τις μεθοδείες του Διαβόλου και τον τρόπο εξουδετερώσεώς του, με γενικές μεθόδους αντιδράσεως. Διαβάστε σήμερα τον πρόλογό του!...
 • Τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες για τον Κάτω Κόσμο;
  Διαβάστε ποιες ήσαν οι δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων για τον αόρατο κόσμο του σκοτεινού Άδη και οι ρίζες αυτών των αντιλήψεων, που έλκουν την καταγωγή τους από την Ελληνική Μυθολογία!..
 • Υπήρξαν θεϊκά σημεία για τον Μέγα Αλέξανδρο;
  Φαίνεται απίστευτο για ορισμένους ορθολογιστές, αλλά ορισμένα ξένα πανεπιστήμια «βάζουν τα πράγματα στη θέση τους», γράφοντας ακόμη και για κάποιες θαυματουργικά στοιχεία που σημάδεψαν την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου!.. Διαβάστε το κείμενο, που ακολουθεί!..
 • Τα «υπό γης και ουράνια» διδάγματα του Σωκράτους!..
  Ποιες ήσαν – άραγε – οι υπόγειες δυνάμεις με τις οποίες ασχολήθηκε ο Σωκράτης και για τις οποίες κατηγορήθηκε από τους Αθηναίους;Ήταν ένοχος αδικήματος, γιατί ασχολήθηκε με «άχρηστα και περιττά πράγματα» ή μήπως, με το να ερευνά τα φαινόμενα που συμβαίνουν κάτω από τη γη και στον ουρανό, τα άδικα λόγια τα κάνει να φαίνονται δίκαια για να τα διδάσκει και στους άλλους; Τι λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας;
 • Η αθανασία της ψυχής και ο Σωκράτης!...
  Διαβάστε ένα ενδιαφέρον κείμενο για το ποια είναι η σωκρατική διδασκαλία για την αθανασία της ψυχής και τι ανέφερε ο Θεάνθρωπος στην υπέροχη διδασκαλία Του για το ίδιο θέμα!..
 • Η μετά θάνατον ζωή!...
  Απ’ τα μαθητικά μας χρόνια μαθαίναμε τι συμβαίνει μετά τον θάνατο του ανθρώπου και πώς η ψυχή του πηγαίνει στην Κόλαση ή στον Παράδεισο! Αλήθεια, τι μας εδίδασκαν οι διδάσκαλοί μας για την σωματική ανάσταση και αφθαρτοποίηση των νεκρών, που είναι ένας ερχομός του ανθρώπου απ’ τη γη;
 • Η Ζωή κι ο Θάνατος!..
  Πώς προήλθε, αλήθεια, η ζωή και τι είναι ο λεγόμενος θάνατος; Τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες και ποια θέση λαμβάνει σήμερα ο χριστιανισμός; Υπάρχει νεκρανάσταση και επιστροφή του ανθρώπου στην ζωή και τι πιστεύει, τελικώς, η επιστήμη; Πολλά τα ερωτήματα, πολλές κι οι απαντήσεις!.
 • Ώστε υπήρχαν τεχνικές της ελληνικής μεταφυσικής ανησυχίας;
  Διαβάστε πως στους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους, η έκσταση και η μανία σχετίζονται από τη μια με τη μεταφυσική, από την άλλη με την ψυχολογική εκφόρτιση, ή πώς η μεταφυσική εκφράζεται με τα μυστήρια που πραγματεύονται τις καταστάσεις της ψυχής, όπως πίστευαν οι αρχαίοι!..
 • Ποιοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θεωρούνταν … θαυματοποιοί;
  Κάποιοι όψιμοι κατήγοροι του Χριστιανισμού στηλιτεύουν τον Ιησού αρνούμενοι τα θαύματά Του. Δεν λένε, όμως, τίποτε για διάφορους Έλληνες φιλοσόφους οι οποίοι θεωρούνται θαυματοποιοί, άλλο αν τα θαύματα αυτών δεν έγιναν αποδεκτά, όπως αυτά του Ιησού!.. Ποιοι ήσαν οι αρχαίοι αυτοί Έλληνες; Διαβάστε τους!..