Καλλιτεχνική Ελλάδα!..

Καλλιτεχνική Ελλάδα!..

Καλλιτεχνικά, Άρθρα, Μελέτες και Έρευνες, Συνεντεύξεις και άλλες Αποκαλύψεις με Έλληνες ηθοποιούς και τραγουδιστές, που άφησαν εποχή στο πέρασμά τους!.. Ένα όμορφο ταξίδι που θα κάνουμε τακτικά μέσα στον μαγευτικό χώρο του Διαδικτύου μαζί με την πανέμορφη και αστραφτερή Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, Αννούλα Φλωρινιώτη, που θα μας κάνει όμορφη συντροφιά όταν έχει χρόνο με το πηγαίο και αστείρευτο ταλέντο της σαν μία προσφορά της πασίγνωστης αυτής Ελληνίδας στους ανθρώπους που την αγαπάνε, όπως κι εμείς!...

 

 • Η νεανική ομορφιά είναι δώρο της φύσης!.
  Η νεανική ομορφιά, ένα δώρο της φύσης κάνει τον άνθρωπο πιο δημιουργικό, πιο ελπιδοφόρο και πιο αισιόδοξο. Ακόμη περισσότερο όταν ο άνθρωπος αυτός είναι καλλιτέχνης και μεταλαμπαδεύει στους συνανθρώπους του την χαρά και την ψυχική ευφορία! Τι αποκαλύπτει, όμως, η Αννούλα Φλωρινιώτη, για την Νεφερτίτη, την περίφημη καλλονή βασίλισσα της Αιγύπτου;
 • Η Αννούλα Φλωρινιώτη ως σύγχρονη Δαλιδά!..
  Λένε πως πριν φυσήξει η πρωινή αύρα και όταν φεύγουν οι θαμώνες των κέντρων που εμφανίζεται, επιστρέφουν ξανά «σαν το μικρά ελαφόπουλα πάνω στου Βέθερ τα βουνά», που λέει η Αγία Γραφή, ή «του Χελμού τις ρεματιές», που λέει η δημοτική μας παράδοση! Τώρα που νέος ρόλος της, ως βιβλική Δαλιδά, γνωρίζει πως μπορεί να αφοπλίζει στους γενναίους και δυνατούς. Οι διάφοροι Σαμψών, σαν άλλοι μνηστήρες της Πηνελόπης, βρίσκονται συνεχώς δίπλα της!..
 • Στην κατσαρόλα τραχανά και διασκέδαση στον Λάκη Σκούταρη!.
  Με πραγματική θλίψη –και εντελώς συμπτωματικά- διάβασα ότι έφυγε από τη ζωή ένας αγαπητός μου καλλιτέχνης: Ο ευπατρίδης Έλληνας ηθοποιός, ερμηνευτής και παρουσιαστής Λάκης Σκούταρης!.. Σήμερα ο Λάκης Σκούταρης βρίσκεται στον ουρανό εν μέσω αγγέλων. Και αν ορισμένοι δεν δέχονται την υπερφυσική διάσταση του ανθρώπου, τουλάχιστον θα δεχθούν ότι το καλύτερο πνευματικό μνημόσυνο είναι να τον ανακαλούμε στη μνήμη μας! Κι ο Λάκης Σκούταρης δικαιούται μια μεγάλη θέση στο χώρο της μνήμης!
 • Υπάρχουν σήμερα Ελληνίδες Σειρήνες;
  Σήμερα δεν ξέρουμε αν υπάρχουν Ελληνίδες Σειρήνες, που μαγεύουν τα αυτιά των Ελλήνων θεατών ή ακροατών. Σίγουρα, όμως, η καταπληκτική ομορφιά τους (βλέπε για παράδειγμα την Αννούλα Φλωρινιώτη), σε συνδυασμό με την ωραία φωνή τους, όλο και κάποιο … DNA θα κουβαλούν στην καλλιτεχνική ζωή τους από εκείνες τις μυθικές Σειρήνες!
 • Τι περίεργο διαβάζει η Μάϊρα;
  Φαίνεται ότι ο Όμηρος τραβάει πολύ κόσμο!.. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στα δικά μας βιβλία οι δημοφιλείς Ελληνίδες καλλιτέχνιδες και φίλες της σελίδας μας, Μάϊρα Ψιλοπούλου και Βαρβάρα Κίρκη, καθώς και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης, Δημήτρης Παλαιολόγου, μας έκαναν την έκπληξη να διαβάζουν θέματα που έχουν σχέση με τον Τρωϊκό πόλεμο!..
 • Η Αννούλα Φλωρινιώτη και οι Ψαλμοί του Δαβίδ!..
  Σε μια εποχή πνευματικής ανομβρίας, όπου οι νέοι, παρά την πολεμική που γίνεται προς κάθε τι ιερό, αναζητούν το θείο, ας δούμε πώς μιας Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, η Αννούλα Φλωρινιώτη, αναζητεί κι αυτή το θείο μέσα από στίχους των Ψαλμών του Δαβίδ, για να τους κάνει κτήμα της ψυχής της, αφού οι βυζαντινές ακροστιχίδες σχηματίζουν το ονοματεπώνυμό της!..
 • Πού είναι, αλήθεια, τα παλιά αναψυκτήρια;
  Κι όμως!... Το μόνο γνήσιο είδος «λαϊκής ψυχαγωγίας», που χάρισε στιγμές ανεπανάληπτης χαράς στους ανθρώπους με φτωχό βαλάντιο, χάθηκε χάρη και μόνο μιας αμφιβόλου ποιότητας ψυχαγωγίας που προσφέρουν τα κέντρα πολυτελείας!.. Μήπως ήρθε η ώρα κάποιοι να το ξανασκεφτούν;
 • Το Γωγουλίνι της ομορφιάς!...
  Γιορτάζοντας το ένα εκατομμύριο επισκεπτών της ιστοσελίδας μας, θ’ αρχίσουμε με ένα αφιέρωμα σε ένα από τα πιο λαμπερά πρόσωπα της τηλεόρασης, αλλά και της νυχτερινής Αθήνας, όπως η Γωγώ Γαρυφάλλου (το θρυλικό Γωγουλίνι), που κόσμησε πολλές φορές την ιστοσελίδα μας με την ομορφιά της και η οποία όταν εμφανίζεται σε καλλιτεχνικές διοργανώσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, οι πίστες αρπάζουν κυριολεκτικά φωτιά κάθε φορά που εμφανίζεται σε ψυχαγωγική εκδήλωση!..
 • Για ποιο λόγο θεοποιούνται διάφορες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες;
  Είναι γνωστό ότι από τα παμπάλαια χρόνια η κατασκευή ειδώλων είχε γίνει με χίλιους-μύριους τρόπους. Από τους φαραώ της Αιγύπτου όπου ο «θεός-φαραώ» ήταν το είδωλο-δυνάστης των υποταγμένων υπηκόων της απέραντης αυτοκρατορίας μέχρι τις κάθε λογής εταίρες πολλές εκ των οποίων ζούσαν στ’ ανάκτορα και προσέφεραν τις «υπηρεσίες» τους στους κάθε λογής αυλικούς και εραστές!.. Τι γίνεται, όμως, σήμερα στον καλλιτεχνικό χώρο;
 • «Άρχισαν τα όργανα»!..
  Μια εκπληκτική μουσικοθεατρική παράσταση της Μαρίας Αθήνη, σε σκηνοθεσία Παντελή Καναράκη, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου 2012 και όλοι οι συντελεστές προετοιμάζονται για να υποδεχθούν το κοινό με κέφι και ζωντάνια που γνωρίζουν πολύ καλά οι μύστες του είδους, όπως ο πολυτάλαντος Τάκης Παπαματθαίου και η πανέμορφη και χαρισματική Έφη Οικονομάκη!..