Κατηγορίες

Αρχαία Ελλάδα

Αρχαία Ελλάδα

Το μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας μέσα από την εικονική παράσταση, που παρουσιάζει το Ευγενίδειο Ίδρυμα με την ψηφιακή ταινία «Ταξίδι χωρίς Τέλος», στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα. Μια ευκαιρία ενός εικονικού ταξιδιού στην αρχαία Ελλάδα της Κνωσού και των Δελφών, της Ολυμπίας και της αθηναϊκής Ακρόπολης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα δείγμα του σύγχρονου ελληνικού τεχνολογικού πολιτισμού. Ένα ταξίδι, που θα κάνουμε κι εμείς, με άρθρα, μελέτες και έρευνες...

 •  Πόσο επίκαιρη είναι η αθηναϊκή δημοκρατία σήμερα;
  Πόσο επίκαιρη είναι η αθηναϊκή δημοκρατία σήμερα;
  Ένα επίκαιρο δημοσίευμα από συνέντευξη της αλησμόνητης ελληνίστριας, Ζακλίν ντε Ρομιγύ, η οποία μιλάει για την ελευθερία των πολιτών, το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και για τους Αθηναίους, «που γνώρισαν την εξουσία του τυράννου τα προηγούμενα χρόνια, τίμησαν την αντίθεση μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων και αυτών που υπάκουαν στην αυθαιρεσία ενός τυράννου»!.. Διαβάστε το κείμενο, που ακολουθεί!..
 • Δεν υπάρχουν χαμένες, αλλά λησμονημένες πατρίδες!..
  Δεν υπάρχουν χαμένες, αλλά λησμονημένες πατρίδες!..
  «Αν μας ρωτήσει κανείς σήμερα πού πέφτει το Παντικάπαιον, πού η Βερενίκη και πού η Αϊ Χανούμ, λίγοι από εμάς θα μπορέσουμε να δείξουμε στον χάρτη, έστω και κατά προσέγγιση. Ωστόσο είναι αρχαίες πόλεις που γνώρισαν μεγάλη άνθηση σε εποχές που ο ελληνικός κόσμος απλωνόταν πολύ πέρα από τα τωρινά μας σύνορα», έγραψε μία αθηναϊκή εφημερίδα με τίτλο: «Οι λησμονημένες πολιτείες της αρχαιότητας»!... Διαβάστε το κείμενο!.. Αξίζει τον κόπο!..
 • Τι γινόταν στο Τροφώνιο Μαντείο;
  Τι γινόταν στο Τροφώνιο Μαντείο;
  Συγκονιστικά στοιχεία για το πώς οι αρχαίοι Έλληνες πραγματοποιούσαν κάτω στη γη την αλλοτρίωση της προσωπικότητας του ατόμου για θεραπευτικούς και όχι για κερδοσκοπικούς λόγους!..
 • Τι μαρτυρεί ο Ηρόδοτος για τον Καμβύση;
  Τι μαρτυρεί ο Ηρόδοτος για τον Καμβύση;
  Διαβάστε πώς ο Ηρόδοτος αφηγείται μία αιματηρή ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο Καμβύσης, σε στιγμή τρέλας, προσέβαλε τις ευαισθησίες των θρησκευόμενων Αιγυπτίων, τραυματίζοντας τον ταύρο Άπη στο πόδι με το σπαθί του. Έπειτα, χλεύαζε το πλήθος διότι λάτρευε ένα ζώο, το οποίο αιμορραγούσε και πέθαινε ενώ­πιον του!..
 • Τι ήταν – άραγε- ο Αγαθαρχίδης ο Κνίδιος;
  Τι ήταν – άραγε- ο Αγαθαρχίδης ο Κνίδιος;
  Μπορεί το όνομά του στη σύγχρονη εποχή και με τα δικά μας αισθητικά ή γλωσσικά κριτήρια να μην είναι τόσο … «εύηχο», όμως ο άνθρωπος αυτός υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ιστορικούς της εποχής του, ενώ ο Πατριάρχης Φώτιος αλίευε από το έργο του «Περί της Ερυθράς Θαλάσσης» εκτεταμένα απανθίσματα με λεπτομερείς περιγραφές ακτών – και όχι μόνο!..
 • Όχι στην κατάχωση αρχαιοτήτων!..
  Όχι στην κατάχωση αρχαιοτήτων!..
  Ο γράφων δεν είναι δωδεκαθεϊστής, αλλά, ως Έλληνας, δεν μπορεί να βλέπει την κατάχωση των ελληνικών αρχαιοτήτων, όπως ο βωμός των δώδεκα θεών!.. Άλλο φιλοσοφικές ή θρησκευτικές αντιλήψεις και άλλο ελληνικός πολιτισμός!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών