Νεώτερη Ελλάδα

Νεώτερη Ελλάδα

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!... Ο  θρυλικός "Γέρος του Μοριά"!.. Μια μεγάλη μορφή της Εαανάστασης του 1821, που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην Απελευθέρωση της Ελλάδος και την Ελευθερία της!... Μια ελευθερία, που δίνει το δικαίωμα σ' όλους εμάς να ερευνούμε, να μελετάμε και να γράφουμε ελεύθερα, όπως ακριβώς στοχαζόταν ο Ρήγας Φεραίος!...

 • 1821: Τα ψέματα και ο αλήθειες (Μέρος ΙΑ΄)
  Διαβάστε τι αναφέρει η Διακήρυξη του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η οποία δημοσιεύθηκε στην γαλλική εφημερίδα Le Constitutionnel Journal Du Commerce, Politigue et Litteraire, στο Παρίσι, με ημερομηνία 6 Ιουνίου 1821, δηλαδή λίγο μετά την επίσημη κήρυξη της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821!...
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες (Μέρος Ι΄)
  α) «Αναδίφηση στον Κώδικα της ιεράς μονής Αγ. Λαύρας και αναψηλάφηση αναφορικά με τα επαναστατικά γεγονότα του Μαρτίου 1821». Έρευνα του Θ. Χρονόπουλου, Προέδρου των εν Πειραιεί Καλαβρυτινών. β) Ψήφισμα Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς "Η Αγία Λαύρα". Θέμα: «Τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού ΣΚΑΪ: Η γένεση ενός έθνους/ κράτους».
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες (Μέρος Θ΄)
  Διαβάστε τι λέει το Ψήφισμα της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης για την διαβόητη σειρά «1821» και ποια εκτίμηση τρέφουν ή όχι ορισμένοι στον δημοκρατικό διάλογο και την διασταύρωση ή επιβεβαίωση της ιστορικής αλήθειας.
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες (Μέρος Η΄)
  Για την συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Επανάσταση του 1821, πέραν της επίσημης θέσης που έλαβε η Ιερά Σύνοδος προ ημερών («Προς το Λαό»), υπάρχει και ένα περισπούδαστο έργο του γνωστού Πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Μεταλληνού, ομότιμου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αλιεύουμε τα παρακάτω στοιχεία.
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες (Μέρος Ζ΄)
  Ο Διονύσιος Σολωμός τι πρέσβευε για τον Σταυρό, το σύμβολο της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του χριστιανικού κόσμου; Διαβάστε πόσες φορές ο εθνικός μας ποιητής κάνει αναφορά στον Σταυρό, αλλά και άλλους θρησκευτικούς όρους, μέσα στον Εθνικό μας Ύμνο!..
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες (Μέρος ΣΤ΄)
  Πίστευαν, αλήθεια, οι Επαναστάτες στον Ιησού Χριστό; Πίστευαν στην Ορθοδοξία; Διαβάστε τι λέει σε μία έρευνά του ένας από τους πλέον ειδικούς σε θέματα αναφοράς στον Ρήγα Φεραίο, όπως είναι ο γνωστός ιατρός και ιστορικός ερευνητής κ Δημ. Καραμπερόπουλος!
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες (Μέρος Ε΄)
  Ποία η έννοια του Σταυρού στους Ήρωες του 1821; Απάντηση σ’ αυτούς που αμφισβητούν την έννοια του χριστιανικού συμβόλου, όπως είναι ο Σταυρός, σε όλους σχεδόν τους Ήρωες του 1821, οι οποίοι πολέμησαν: «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία»!..
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες (Μέρος Δ΄)
  Απαντήσεις σε ιστορικές ανακρίβειες για όσα γράφονται ή ακούγονται με αφορμή την τηλεοπτική σειρά «1821», την οποία προβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκαϊ». Σήμερα διαβάστε αν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ή όχι … Αλβανός, με αφορμή τη φουστανέλα που φορούσε!
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες!.. (Μέρος Γ΄)
  Πώς και γιατί πολλές φορές εμείς οι Έλληνες βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας, με απερίσκεπτες και μη προνοητικές ενέργειες. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά κάποιοι επιχειρηματίες παίζουν τα παιχνίδια τους, αλλά και οι Έλληνες δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε Προμηθείς, αλλά Επιμηθείς των γεγονότων που ακολουθούν!..
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες!.. (Μέρος Β΄)
  Ως απάντηση σ’ αυτούς που λένε ότι με τους Οθωμανούς «περνούσαμε μια χαρά», διαβάστε ποιοι είχαν εκπονήσει σχέδιο μεταφοράς του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού σε αφρικανική χώρα!..
 • 1821: Τα ψέματα και οι αλήθειες!.. (Μέρος Α΄)
  Μια απάντηση σε όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί ή γραφτεί για την διαβόητη τηλεοπτική σειρά «1821», που προβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκάϊ» και η οποία έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις είτε σε οργίλο είτε σε ήρεμο και νηφάλιο ύφος!..