Νέος Ρωμηός

Νέος Ρωμηός

Περάσαμε ηλεκτρονικά ως νέα εφημερίς,
που δεν την γράφει πάντοτε ο Γιώργος ο Σουρής.
Έχει για τίτλο ιδανικό, που λέει «Νέος Ρωμηός»,
κι εσείς, που μας διαβάζετε, … ας κάμετε κι αλλιώς!

 

 

 • Εμείς ψωμί δεν έχουμε … Lamborghini για την όρεξη ζητάμε!!
  Τα μάθατε τα νέα; Η κανονική Aventador LP 700-4 κοστίζει –λέει-μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η μινιατούρα που βλέπετε στη φωτογραφία, όμως, κοστολογείται στην αδιανόητη τιμή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και είναι η ακριβότερη που έχει κατασκευαστεί ποτέ! Δείτε πώς σατιρίζει το θέμα ο «Νέος Ρωμηός»!..
 • Η κυβέρνηση του ... μπεκρή!
  Διαβάστε σήμερα πώς σατιρίζει ο «Νέος Ρωμηός» τη νέα κυβέρνηση, που θέλει να φτιάξει … «σουρωμένος και μηδέποτε πιωμένος», που λένε χιουμοριστικά πολλοί θαμώνες των ταβερνείων για κάθε μπεκρή, ο οποίος, κάθε φορά που πίνει, «φτιάχνει τη δική του κυβέρνηση»!..
 • Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!..
  Για το τι τραβάνε σε καθημερινή βάση βουλευτές και υπουργοί, που τους έχει σιχαθεί ο κόσμος και τους κυνηγάει με αυγά και λεμονόκουπες όπου τους βρει, μιλάει σήμερα ο ... επτάστροφος «Νέος Ρωμηός» στο σατιρικό του ποίημα με τίτλο: «Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!..». Απολαύστε το!.. Αξίζει τον κόπο!..
 • Κοίτα που έγινα κι εγώ φίλος με τον … Παπούλια!!
  Μετά από αυτά που έγιναν εις την Θεσσαλονίκη και ο Παπούλιας έφυγε κι ας ήταν για τη νίκη, που κάναμε στους Ιταλούς εκείνον τον Οκτώβρη, το ανάθεμά μου έριξα και … ανάθεμα όποιος τόβρει!..
 • Στα μακαρόνια το ’ριξαν οι Έλληνες θαρρώ…
  Στα μακαρόνια το ’ριξαν οι Έλληνες θαρρώ, αφού τα σπίτια αδειάζουνε κι από … το φαγητό! Μας έκανε το «ΔουΝουΤου» με φτώχεια να περνάμε, και όσοι … τρώγανε πολύ, τώρα κακοπερνάνε!..
 • Ελλάδα μου, Πατρίδα μου, Χώρα τής ... Μενεγάκη!!
  Γειά σου, Ελλάδα, μάγισσα, με τόσους Παρθενώνες, που έκτισες στα ένδοξα, τα ξακουσμένα χρόνια, εσύ δασκάλα ήσουνα για πάντα στους αιώνες, πώς γίνεται και … έλιωσες λες κι ήσουν από χιόνια; Πού είναι, βρε Ελλάδα μου, η αίγλη σου η μεγάλη και σήμερα … ξεφούσκωσες σα να ‘σουνα μπαλόνι, εσύ που γέννησες σοφούς με φωτεινό κεφάλι, πώς γίνεται και έγινες του … σεξ ένα πιόνι;
 • Αν φοράς τέτοιο σταυρό, δυο φορές να … σταυρωθώ!!
  Παιδιά, είδα και έπαθα την πλάκα στη ζωή μου, η Σαλαγκούδη φόρεσε ένα μακρύ σταυρό (!), τον έβαλε επίτηδες γιατί στην ύπαρξή μου πάντα ο Χριστούλης μούδινε κουράγιο εκπληκτικό!..
 • Τι … εκθέτει η Μαρία εις την ΔΕΘ;
  Με τα δικά τους ΙΧ και ό,τι μέσον είχαν / πολλοί Αθηναίοι έφυγαν να δούνε τη Μαρία, / έμαθαν πως … περίπτερο στη ΔΕΘ οι εκθέτες είχαν / και πως θα μείνουν έκθαμβοι απ’ την ξανθιά κυρία!..
 • Βουγιουκλάκη ή Καλομοίρα, πάντα ίδια είναι η μοίρα!..
  Κάθισα σαν καλός Ρωμηός με σταυρωμένα πόδια, / δίπλα στην τηλεόραση, που δείχνει όλο .. πόδια, / κι εκεί που μάς τελείωσε η σταρ η Βουγιουκλάκη, / μάς ήρθε η Καλομοίρα μας να διώξει -λέει – το δάκρυ!..
 • Η Έλλη Στάη έρχεται και όλους υποδέχεται….
  Η Έλλη Στάη έρχεται, παιδιά εκεί στη ΝΕΤ, κι όσοι τα μούτρα ρίξατε να λέτε πάντα «νιετ», όχι στ’ ομορφοκόριτσο που λάμπει στο γυαλί, αλλά σ’ αυτούς που ήθελαν μια νέα … Τσιμτσιλή!
 • Με Τσελεμεντέ η Πέπη; Όλα μη και όλα πρέπει!..
  Θυμόσαστε, μωρέ παιδιά, την φίλη μας την Πέπη, που «άλλο Πέπη» έλεγε και πάντα «άλλο πρέπει», αυτή που πάντα έβγαινε ναζιάρα στο γυαλί, με μίνι ως τον … αφαλό, η Πέπη Τσεσμελή;
 • Αν συναντήσεις τον Θεό τι θα του πεις, Μαντόνα;
  Αν συναντήσεις τον Θεό τι θα του πεις, Μαντόνα, εσύ που θεωρήθηκες το είδωλο του αιώνα; Θα τον ρωτήσεις άραγε αν έχει σχέδια άλλα, για καλλιτέχνες διάσημους κι ονόματα μεγάλα;
 • Η Τζούλια φίλο μ’ έκανε… χάλασε η κοινωνία!!
  Τι το’ θελα ο έρημος να μπω στο facebook, δεν πήγαινα καλύτερα ... στρατιώτης στο Τομπρούκ, εκεί που ο Ρόμελ ήσυχος από τα … θηλυκά, χτυπούσε τους Συμμάχους μας στα παραλιακά;
 • Βρέθηκε νερό στον Άρη;
  Το μάθατε τι έγινε … στο άλλο το φεγγάρι; / Μας είπαν ίσως βρέθηκε νερό εκεί στον Άρη! / Σκασίλα τους αν τώρα πια μολύνθηκε η Γη, / αφού νερό θα φέρνουνε από την ξένη γη!..