Εθνικά Θέματα

Εθνικά Θέματα

Διάφορα άρθρα, ιστορικές μελέτες και άλλες εθνολογικές έρευνες ή εργασίες, χωρίς πολιτικές παρωπίδες ή τις λεγόμενες "εθνικιστικές" ή "σοβινιστικές κορώνες", που καταγγέλλουν ορισμένοι, αφού η  πολιτική και η ιστορική αλήθεια είναι μία και μοναδική. Άλλωστε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έλεγε το  περίφημο εκείνο: «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές».

 • Περί της Αγίας Σοφίας…
  Διαβάστε ένα σχόλιο, συνοδευόμενο από ένα κείμενο, που μας έστειλε ο γνωστός ιστορικός ερευνητής, ιδίως επί θεμάτων σχέσεων Ελλάδος και Τουρκίας, κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος. Τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και τα συμπεράσματα, ασφαλώς, είναι των αναγνωστών.
 • Μήπως κάποτε πρέπει να διδαχτούμε και από την Ιστορία μας;
  Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο μάς συμπεριφέρονται οι … μπέηδες και οι αγάδες της Ευρώπης, οι οποίοι, για να μας δώσουν πέντε «ψωροδραχμές», επιθυμούν να μας δουν γονατιστούς μπροστά τους, είπαμε να θυμηθούμε ορισμένα περιστατικά της Ελληνικής μας Ιστορίας, μήπως και συνετιστούμε κάποτε και σταθούμε στα δικά μας πόδια!.. Αρκετά, πια!.. Δεν θέλουμε άλλα «σπρεντς»!
 • Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις πολεμικές αποζημιώσεις!..
  Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας το οποίο δεν δέχεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στην Χώρα μας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος απαντάει ως εξής:
 • Η ελληνική Θράκη απ’ τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα!
  Ιστορικά στοιχεία για την ελληνική αυτή περιοχή απ’ τα πανάρχαια χρόνια, τότε που ο μουσουργός Ορφέας έπαιζε τη λύρα του αντικρίζοντας την ομορφιά της φύσης των ορφικών βουνών, αφού εκεί περιπλανιόταν η θεϊκή μορφή του, και των αφρισμένων ποταμών τής πανέμορφης Ευρυδίκης!...
 • Γραικός: το άλλο όνομα των Ελλήνων;
  Με αφορμή μια δήλωση τού ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, εισηγείται την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες σε «Hellas», προφανώς καταργώντας την μέχρι τούδε διεθνή ονομασία Greece (από το αρχαίο όνομα Γραικός), ας δούμε τι έλεγε ο Αριστοτέλης, που υποστήριζε ότι κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα οι Γραικοί κατοικούσαν κοντά στη Δωδώνη. Κι όχι μόνο!..
 • Τι είναι η Στρατηγική Ομάδα Κρούσης;
  «Οι Έλληνες δεν είναι πολλοί, αλλά δεν είναι λίγοι. Οι Έλληνες δεν είναι αντιδραστικοί, αλλά αντιστασιακοί. Τόσα χρόνια κατάφεραν να επιζήσουν μετά από γενοκτονίες, καταστροφές, πολέμους και είναι ακόμα εδώ για να προσφέρουν το έργο τους στην Ανθρωπότητα. Η μιζέρια της κοινωνίας δεν αλλάζει τίποτα ούτε καν τη σαθρότητα. Μπορεί να είμαστε άθλιοι, όπως θα έλεγε ο Victor Hugo, αλλά ο λαός μας κατάφερε άθλους..»! Ποιος τα λέει αυτά; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος για τα Εθνικά μας Δίκαια;
  "Το πειστικότερον των Εθνικών Δικαίων επιχείρημα είναι: Η ΔΥΝΑΜΙΣ"!.. Αυτά έλεγε ο ιστορικός του Έθνους μας, όπως διαβάζουμε μέσα στο βιβλίο του κ. Δ. Χ. Βούκαλη: "Συνοπτκή Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία των Νεώτερης Ελλάδας" από τον εκδοτικό οίκο: Μακεδονικές Εκδόσεις!..
 • Τι έλεγε ο Τζορτζ Μπους μέσα στη Βουλή των Ελλήνων για τον Ελληνισμό;
  Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νεότεροι, ας θυμηθούμε τι εγκώμια έψαλε από του Βήματος της Βουλής των Ελλήνων ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (πατέρας) για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό!..
 • Το "αλφαβητάρι" των ελληνοτουρκικών διενέξεων
  Διαβάστε ορισμένες ορολογίες, που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, για τις ελληνοτουρκικές διενέξεις ή διαφορές, σε θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος, αλλά και πολλά άλλα χρήσιμα στοιχεία για τον οποιονδήποτε αναγνώστη ή αναγνώστρια!
 • Η Ξενοκρατία και τι μας διδάσκει η Ιστορία μας!..
  Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο μάς συμπεριφέρονται οι … μπέηδες και οι αγάδες της Ευρώπης, οι οποίοι, για να μας δώσουν πέντε «ψωροδραχμές», επιθυμούν να μας δουν γονατιστούς μπροστά τους, είπαμε να θυμηθούμε ορισμένα περιστατικά της Ελληνικής μας Ιστορίας, μήπως και συνετιστούμε κάποτε και σταθούμε στα δικά μας πόδια!..
 • Τι προηγήθηκε, αλλά και τι ακολούθησε στα λεγόμενα Σεπτεμβριανά;
  Άγνωστα ιστορικά διπλωματικά στοιχεία που ρίχνουν φως σε ένα μεγάλο εθνικό θέμα, όπως τα λεγόμενα «Σεπτεμβριανά», που ακόμη και σήμερα δεν έχουν κλείσει τις πληγές των Ελλήνων που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο!... Διαβάστε τι λέει ο ιστορικός Γεώργιος Ρούσσος στη «Νεώτερη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους 1826-1974»!..
 • Η αλήθεια για το λεγόμενο «Ξανθό Γένος»!..
  Η ξενική εκμετάλλευση των εθνικών μας πόθων και η πεπλανημένη εντύπωση που έχουμε ορισμένοι Έλληνες νομίζοντας ότι άλλοτε θα μας σώσει η Αμερική και άλλοτε η Ρωσία!.. Η Ελλάδα και γενικότερα όλοι εμείς οι Έλληνες θα πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε απόφαση και να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις! Μόνον έτσι μπορούμε να ορθοποδήσουμε και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν!..
 • Πόσο επίκαιρη είναι -άραγε- η Διακήρυξη της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας;
  Αν αναλογιστούμε τα όσα ακούμε ή διαβάζουμε για τους κινδύνους που διατρέχει η Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο, ας διαβάσουμε τα πανανθρώπινα και οικουμενικά μηνύματα της Διακήρυξης της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, έτσι όπως την οραματίσθηκαν οι διανοούμενοι, οι στοχαστές και οι φιλόσοφοι της εποχής εκείνης και έκαναν πράξη οι αγωνιστές, οι πολεμιστές και οι ήρωες του '21...
 • Ώστε η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα;
  Ένας-ένας οι διάσημοι διπλωμάτες, οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές αναγνωρίζουν το γεγονός ότι η Γερμανία χρωστάει πολλά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν μας έδωσε ποτέ!..Διαβάστε τι λέει ο Γάλλος οικονομολόγος κ. Ζακ Ντελπλά!..