Κατηγορίες

Εθνικά Θέματα

Εθνικά Θέματα

Διάφορα άρθρα, ιστορικές μελέτες και άλλες εθνολογικές έρευνες ή εργασίες, χωρίς πολιτικές παρωπίδες ή τις λεγόμενες "εθνικιστικές" ή "σοβινιστικές κορώνες", που καταγγέλλουν ορισμένοι, αφού η  πολιτική και η ιστορική αλήθεια είναι μία και μοναδική. Άλλωστε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έλεγε το  περίφημο εκείνο: «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές».

 •  Κύριλλος και Μεθόδιος: Οι Ουράνιοι Φωτιστές της Ευρώπης!..
  Κύριλλος και Μεθόδιος: Οι Ουράνιοι Φωτιστές της Ευρώπης!..
  Με την ευκαιρία των (επιεικώς) απαράδεκτων δηλώσεων, που έκανε ο κ. Γκρούεφσκι εναντίον της Χώρας μας, θα του θυμίσουμε τι γράφαμε προ ετών για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, τους Έλληνες που φώτισαν τους Σλάβους!.. Είναι μια ευκαιρία να διαβάσουμε λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο των δύο Θεσσαλονικέων αδελφών, οι οποίοι ανέδειξαν διαχρονικά την παγκόσμια σημασία ενός πολιτισμού που συνδυάζει τα διδάγματα των ελληνικών επιστημών, των τεχνών και των γραμμάτων με τις χριστιανικές αρχές της ορθοδοξίας μας!..
 • Ποια ήταν η καταγωγή και το όνομα του Ρήγα Φεραίου;
  Ποια ήταν η καταγωγή και το όνομα του Ρήγα Φεραίου;
  Με την ευκαιρία του γεγονότος, ότι σαν σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου του 1797 συλλαμβάνεται στην Τεργέστη o Ρήγας Φεραίος, μαζί με τον συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό, ας διαβάσουμε ένα Αφιέρωμα στον μεγάλο πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης, έτσι όπως καταγράφεται από διάφορους ιστορικούς ερευνητές και ιδίως από τον κατ’ εξοχήν ερευνητή του Ρήγα Φεραίου, τον γνωστό πανεπιστημιακό δάσκαλο κ. Δημήτρη Καραμπερόπουλο!...
 • Φθάσαμε κιόλας στην 99η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα;
  Φθάσαμε κιόλας στην 99η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα;
  Διαβάστε την Ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Μητέρα Ελλάδα! ("... Και το σημαντικότερο όλων ήταν πως οι πρόγονοί μας επαναστατούσαν, παρά το γεγονός, πως τόσο οι Τούρκοι κατακτητές της νήσου όσο και οι ξένες δυνάμεις παρείχαν προνόμια. Επαναστατούσαν και αντιδρούσαν ακόμη και όταν τους προσέφεραν αυτονομία. Διότι ένα πράγμα επιθυμούσαν. Ένα και μοναδικό. Την Ένωση της Κρήτης μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε προνόμια, ούτε αυτονομίες. Μόνο την Ένωση. Εξ ου και το σύνθημα ήταν «Ένωση ή Θάνατος», κατά το «Ελευθερία ή Θάνατος», το σύνθημα της ηρωικής επανάστασης του 1821...")
 • Οι σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης!..
  Οι σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης!..
  Η πορεία των σχέσεων Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως έχει καταγραφεί στα ιστορικά και διπλωματικά έγγραφα από τον καιρό που άρχισαν οι διερευνητικές συνομιλίες οι οποίες ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 1959 και τις επίσημες διαπραγματεύσεις του Μαρτίου του 1961 μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ τον Μάϊο του 1979!.. Ας ρίξουμε σήμερα μια ματιά στο πρώτο κείμενο που ακολουθεί!...
 • Η Συνθήκη της Λοζάνης!..
  Η Συνθήκη της Λοζάνης!..
  Λίγα λόγια για μια Συνθήκη που καθόρισε για 89 ολόκληρα χρόνια (μέχρι σήμερα, που μιλάμε, δηλαδή) τη ζωή κυρίως δύο λαών: του ελληνικού και του τουρκικού. Βασικός πρωταγωνιστής ο Ελευθέριος Βενιζέλος!.. Διαβάστε ολόκληρο το πρωτότυπο κείμενο, έτσι όπως ακριβώς μας το παραχωρεί το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών!..
 • Περί της Αγίας Σοφίας…
  Περί της Αγίας Σοφίας…
  Διαβάστε ένα σχόλιο, συνοδευόμενο από ένα κείμενο, που μας έστειλε ο γνωστός ιστορικός ερευνητής, ιδίως επί θεμάτων σχέσεων Ελλάδος και Τουρκίας, κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος. Τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και τα συμπεράσματα, ασφαλώς, είναι των αναγνωστών.
 • Μήπως κάποτε πρέπει να διδαχτούμε και από την Ιστορία μας;
  Μήπως κάποτε πρέπει να διδαχτούμε και από την Ιστορία μας;
  Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο μάς συμπεριφέρονται οι … μπέηδες και οι αγάδες της Ευρώπης, οι οποίοι, για να μας δώσουν πέντε «ψωροδραχμές», επιθυμούν να μας δουν γονατιστούς μπροστά τους, είπαμε να θυμηθούμε ορισμένα περιστατικά της Ελληνικής μας Ιστορίας, μήπως και συνετιστούμε κάποτε και σταθούμε στα δικά μας πόδια!.. Αρκετά, πια!.. Δεν θέλουμε άλλα «σπρεντς»!
 • Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις πολεμικές αποζημιώσεις!..
  Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις πολεμικές αποζημιώσεις!..
  Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας το οποίο δεν δέχεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στην Χώρα μας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος απαντάει ως εξής:
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών