Κατηγορίες

Εθνικά Θέματα

Εθνικά Θέματα

Διάφορα άρθρα, ιστορικές μελέτες και άλλες εθνολογικές έρευνες ή εργασίες, χωρίς πολιτικές παρωπίδες ή τις λεγόμενες "εθνικιστικές" ή "σοβινιστικές κορώνες", που καταγγέλλουν ορισμένοι, αφού η  πολιτική και η ιστορική αλήθεια είναι μία και μοναδική. Άλλωστε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έλεγε το  περίφημο εκείνο: «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές».

 • Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις πολεμικές αποζημιώσεις!..
  Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις πολεμικές αποζημιώσεις!..
  Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας το οποίο δεν δέχεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στην Χώρα μας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος απαντάει ως εξής:
 • Η ελληνική Θράκη απ’ τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα!
  Η ελληνική Θράκη απ’ τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα!
  Ιστορικά στοιχεία για την ελληνική αυτή περιοχή απ’ τα πανάρχαια χρόνια, τότε που ο μουσουργός Ορφέας έπαιζε τη λύρα του αντικρίζοντας την ομορφιά της φύσης των ορφικών βουνών, αφού εκεί περιπλανιόταν η θεϊκή μορφή του, και των αφρισμένων ποταμών τής πανέμορφης Ευρυδίκης!...
 • Γραικός: το άλλο όνομα των Ελλήνων;
  Γραικός: το άλλο όνομα των Ελλήνων;
  Με αφορμή μια δήλωση τού ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, εισηγείται την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες σε «Hellas», προφανώς καταργώντας την μέχρι τούδε διεθνή ονομασία Greece (από το αρχαίο όνομα Γραικός), ας δούμε τι έλεγε ο Αριστοτέλης, που υποστήριζε ότι κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα οι Γραικοί κατοικούσαν κοντά στη Δωδώνη. Κι όχι μόνο!..
 • Τι είναι η Στρατηγική Ομάδα Κρούσης;
  Τι είναι η Στρατηγική Ομάδα Κρούσης;
  «Οι Έλληνες δεν είναι πολλοί, αλλά δεν είναι λίγοι. Οι Έλληνες δεν είναι αντιδραστικοί, αλλά αντιστασιακοί. Τόσα χρόνια κατάφεραν να επιζήσουν μετά από γενοκτονίες, καταστροφές, πολέμους και είναι ακόμα εδώ για να προσφέρουν το έργο τους στην Ανθρωπότητα. Η μιζέρια της κοινωνίας δεν αλλάζει τίποτα ούτε καν τη σαθρότητα. Μπορεί να είμαστε άθλιοι, όπως θα έλεγε ο Victor Hugo, αλλά ο λαός μας κατάφερε άθλους..»! Ποιος τα λέει αυτά; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος για τα Εθνικά μας Δίκαια;
  Τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος για τα Εθνικά μας Δίκαια;
  "Το πειστικότερον των Εθνικών Δικαίων επιχείρημα είναι: Η ΔΥΝΑΜΙΣ"!.. Αυτά έλεγε ο ιστορικός του Έθνους μας, όπως διαβάζουμε μέσα στο βιβλίο του κ. Δ. Χ. Βούκαλη: "Συνοπτκή Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία των Νεώτερης Ελλάδας" από τον εκδοτικό οίκο: Μακεδονικές Εκδόσεις!..
 • Τι έλεγε ο Τζορτζ Μπους μέσα στη Βουλή των Ελλήνων για τον Ελληνισμό;
  Τι έλεγε ο Τζορτζ Μπους μέσα στη Βουλή των Ελλήνων για τον Ελληνισμό;
  Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νεότεροι, ας θυμηθούμε τι εγκώμια έψαλε από του Βήματος της Βουλής των Ελλήνων ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (πατέρας) για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό!..
 • Το "αλφαβητάρι" των ελληνοτουρκικών διενέξεων
  Το "αλφαβητάρι" των ελληνοτουρκικών διενέξεων
  Διαβάστε ορισμένες ορολογίες, που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, για τις ελληνοτουρκικές διενέξεις ή διαφορές, σε θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος, αλλά και πολλά άλλα χρήσιμα στοιχεία για τον οποιονδήποτε αναγνώστη ή αναγνώστρια!
 • Η Ξενοκρατία και τι μας διδάσκει η Ιστορία μας!..
  Η Ξενοκρατία και τι μας διδάσκει η Ιστορία μας!..
  Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο μάς συμπεριφέρονται οι … μπέηδες και οι αγάδες της Ευρώπης, οι οποίοι, για να μας δώσουν πέντε «ψωροδραχμές», επιθυμούν να μας δουν γονατιστούς μπροστά τους, είπαμε να θυμηθούμε ορισμένα περιστατικά της Ελληνικής μας Ιστορίας, μήπως και συνετιστούμε κάποτε και σταθούμε στα δικά μας πόδια!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών