Εθνικά Θέματα

Εθνικά Θέματα

Διάφορα άρθρα, ιστορικές μελέτες και άλλες εθνολογικές έρευνες ή εργασίες, χωρίς πολιτικές παρωπίδες ή τις λεγόμενες "εθνικιστικές" ή "σοβινιστικές κορώνες", που καταγγέλλουν ορισμένοι, αφού η  πολιτική και η ιστορική αλήθεια είναι μία και μοναδική. Άλλωστε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έλεγε το  περίφημο εκείνο: «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές».

 • Για την «Καλή Πατρίδα...»
  Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Καλή Πατρίδα…» Ελληνικές Κοινότητες Πολιτικών Προσφύγων στην Ανατολική Ευρώπη. Η έκθεση, που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, ανοίγει για το κοινό στις 22 Ιουνίου 2011 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2011!..
 • Καλή επιτυχία κ. Λαμπρινίδη!..
  Η Ιστοσελίδα μας, πέρα και πάνω από κάθε ιδεολογικο-πολιτική απόχρωση ή αγκύλωση, που επιθυμούν ορισμένοι οι οποίοι θέλουν να χειραγωγούν ακόμη και το διαδίκτυο, εύχεται εκ βάθους καρδίας στο νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Σταύρο Λαμπρινίδη «Καλή επιτυχία»!.. Κι αυτό το εννοούμε, κύριε Υπουργέ!...
 • Τι λέει ο Θουκυδίδης για το όνομα Ελλάς;
  Διαβάστε τι αναφέρει ο Θουκυδίδης για το όνομα Ελλάς, έτσι όπως ακριβώς αποδίδει σε νεοελληνική απόδοση το αρχαίο κείμενο ο Εθνάρχης και λόγιος, Ελευθέριος Βενιζέλος!
 • Το μήνυμα της ελπίδας!..
  Η συγκλονιστική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον χιλιάδων πολιτών, που ήθελαν ν’ ακούσουν από το στόμα του το μήνυμα της ελπίδας, για ένα καλύτερο αύριο της τόσο ταλαιπωρημένης και χιλιοβασανισμένης Χώρας μας!..
 • Αναρμόδιος, λοιπόν, δηλώνει και ο Ζ. Κ. Τρισέ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο;
  Διαβάστε τι απάντησε στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Χουντή ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν-Κλον Τρισέ!.. Κι όλα αυτά την ώρα που απαιτούν δραστική περικοπή επιδομάτων, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας!..
 • «Εμείς Έλλενες είμεστεν» !..
  «Εμείς ‘Ελλενες είμεστεν. Έναν αίμαν είμεστεν με τ’ εσάς. Τερέστεν πως ομοιάζνε τα κατσία μουν», μας θυμίζει το Γραφείο Τύπου του «Πανελληνίου Άρματος Πολιτών», με την ευκαιρία της σημερινής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!..
 • Ποια είναι η θέση της Ακαδημίας Αθηνών στο λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα»;
  Τώρα που η Χώρα μας «βρίσκει τις διαφορές της» στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με τους Σκοπιανούς, ας δούμε ποια είναι η επίσημη θέση της Ακαδημίας Αθηνών για το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα», που έχει ταλανίσει τόσο πολύ τον ελληνικό λαό με τις ανιστόρητες θέσεις, αλλά και εμμονές, των Σκοπιανών!