Κατηγορίες

Εθνικά Θέματα

Εθνικά Θέματα

Διάφορα άρθρα, ιστορικές μελέτες και άλλες εθνολογικές έρευνες ή εργασίες, χωρίς πολιτικές παρωπίδες ή τις λεγόμενες "εθνικιστικές" ή "σοβινιστικές κορώνες", που καταγγέλλουν ορισμένοι, αφού η  πολιτική και η ιστορική αλήθεια είναι μία και μοναδική. Άλλωστε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έλεγε το  περίφημο εκείνο: «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές».

 • Τι προηγήθηκε, αλλά και τι ακολούθησε στα λεγόμενα Σεπτεμβριανά;
  Τι προηγήθηκε, αλλά και τι ακολούθησε στα λεγόμενα Σεπτεμβριανά;
  Άγνωστα ιστορικά διπλωματικά στοιχεία που ρίχνουν φως σε ένα μεγάλο εθνικό θέμα, όπως τα λεγόμενα «Σεπτεμβριανά», που ακόμη και σήμερα δεν έχουν κλείσει τις πληγές των Ελλήνων που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο!... Διαβάστε τι λέει ο ιστορικός Γεώργιος Ρούσσος στη «Νεώτερη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους 1826-1974»!..
 • Η αλήθεια για το λεγόμενο «Ξανθό Γένος»!..
  Η αλήθεια για το λεγόμενο «Ξανθό Γένος»!..
  Η ξενική εκμετάλλευση των εθνικών μας πόθων και η πεπλανημένη εντύπωση που έχουμε ορισμένοι Έλληνες νομίζοντας ότι άλλοτε θα μας σώσει η Αμερική και άλλοτε η Ρωσία!.. Η Ελλάδα και γενικότερα όλοι εμείς οι Έλληνες θα πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε απόφαση και να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις! Μόνον έτσι μπορούμε να ορθοποδήσουμε και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν!..
 • Πόσο επίκαιρη είναι -άραγε- η Διακήρυξη της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας;
  Πόσο επίκαιρη είναι -άραγε- η Διακήρυξη της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας;
  Αν αναλογιστούμε τα όσα ακούμε ή διαβάζουμε για τους κινδύνους που διατρέχει η Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο, ας διαβάσουμε τα πανανθρώπινα και οικουμενικά μηνύματα της Διακήρυξης της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, έτσι όπως την οραματίσθηκαν οι διανοούμενοι, οι στοχαστές και οι φιλόσοφοι της εποχής εκείνης και έκαναν πράξη οι αγωνιστές, οι πολεμιστές και οι ήρωες του '21...
 • Ώστε η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα;
  Ώστε η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα;
  Ένας-ένας οι διάσημοι διπλωμάτες, οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές αναγνωρίζουν το γεγονός ότι η Γερμανία χρωστάει πολλά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν μας έδωσε ποτέ!..Διαβάστε τι λέει ο Γάλλος οικονομολόγος κ. Ζακ Ντελπλά!..
 • Για την «Καλή Πατρίδα...»
  Για την «Καλή Πατρίδα...»
  Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Καλή Πατρίδα…» Ελληνικές Κοινότητες Πολιτικών Προσφύγων στην Ανατολική Ευρώπη. Η έκθεση, που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, ανοίγει για το κοινό στις 22 Ιουνίου 2011 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2011!..
 • Καλή επιτυχία κ. Λαμπρινίδη!..
  Καλή επιτυχία κ. Λαμπρινίδη!..
  Η Ιστοσελίδα μας, πέρα και πάνω από κάθε ιδεολογικο-πολιτική απόχρωση ή αγκύλωση, που επιθυμούν ορισμένοι οι οποίοι θέλουν να χειραγωγούν ακόμη και το διαδίκτυο, εύχεται εκ βάθους καρδίας στο νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Σταύρο Λαμπρινίδη «Καλή επιτυχία»!.. Κι αυτό το εννοούμε, κύριε Υπουργέ!...
 • Τι λέει ο Θουκυδίδης για το όνομα Ελλάς;
  Τι λέει ο Θουκυδίδης για το όνομα Ελλάς;
  Διαβάστε τι αναφέρει ο Θουκυδίδης για το όνομα Ελλάς, έτσι όπως ακριβώς αποδίδει σε νεοελληνική απόδοση το αρχαίο κείμενο ο Εθνάρχης και λόγιος, Ελευθέριος Βενιζέλος!
 • Το μήνυμα της ελπίδας!..
  Το μήνυμα της ελπίδας!..
  Η συγκλονιστική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον χιλιάδων πολιτών, που ήθελαν ν’ ακούσουν από το στόμα του το μήνυμα της ελπίδας, για ένα καλύτερο αύριο της τόσο ταλαιπωρημένης και χιλιοβασανισμένης Χώρας μας!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών