Χριστιανισμός και Θρησκείες

Χριστιανισμός και Θρησκείες

Η οικουμενική διάσταση του Χριστιανισμού στο διάβα της χιλιόχρονης πορείας του, η σχέση της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού με τις Θρησκείες, που υπάρχουν στον πλανήτη, καθώς και οι θετικές ή αρνητικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης με τις λεγόμενες πολυπολιτισμικές κοινωνίες, που έφεραν μεν τους ανθρώπους πιο κοντά, αλλά η καρδιά τους, όπως αποδεικνύεται καθημερινά,  είναι στον τόπο που γεννήθηκαν!..

 • Τέμενος λοιπόν στην Αττική!...
  Έγινε κι αυτό!.. Με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Παρά τις έντονες ενστάσεις του ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος άλλωστε προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 29, υπέρ της ανέγερσης τεμένους τάχθηκαν τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα δυο κόμματα της Αριστεράς.
 • Έκαναν πίσω για το τέμενος!..
  Αποσύρθηκε η τροπολογία για το τέμενος στον Βοτανικό!.. Για «χειρονομία καλής θέλησης» -προς το ΛΑΟΣ- έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Σε ποιον θεό πιστεύεις, Μαντόνα;
  Από τον Χριστό, στη Καμπάλα και από την Καμπάλα στους φλεγόμενους σταυρούς και στα … σατανιστικά σήματα του χεριού της, κάτι μας λέει ότι η διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα όχι μόνο θρησκευτικά, αλλά και φιλοσοφικά ή πολιτικά, δεν τα έχει βρει με τον εαυτό της!..
 • Η Γιόγκα συμβιβάζεται ή όχι με την Ορθοδοξία;
  Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κκ Αναστάσιος (Γιαννουλάτος) σ ένα άρθρο του υπό τον τίτλον: «Γιόγκα και Ορθόδοξος μυστικισμός», ως απάντηση σ’ αυτούς που θέτουν το ερώτημα, εάν μπορεί να συνδυασθεί ή όχι η Γιόγκα με τον Χριστιανισμό!..
 • Πώς συνδέονται – άραγε- η Θρησκεία με την Ειρήνη και το Ολυμπιακό Ιδεώδες;
  Η θεματολογία ενός Συνεδρίου, το οποίο δείχνει πρώτα απ’ όλα το σύνδεσμο των Αγώνων με το Θείο, που τότε εξέφραζαν οι Θεοί των Ελλήνων, και τους οποίους επικαλούνταν όλοι οι συμμετέχοντες τότε!