Κατηγορίες

Θεός και Επιστήμη

Θεός και Επιστήμη

Άρθρα, Μελέτες και Έρευνες πάνω σε θέματα Επιστήμης, που έχουν άμεση σχέση με την θρησκευτική Πίστη. Όπως είναι γνωστόν, Θεός και Επιστήμη είναι οι δύο πνεύμονες, οι δύο νεφροί, τα δύο μάτια, τα δύο χέρια και τα δύο πόδια του ανθρώπου, τα οποία αν δεν υπάρχουν μαζί δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος στη γη, όπου θα επικρατεί το δίκαιον του ισχυροτέρου και ο νόμος της ζούγκλας σε κάθε μορφή της κοινωνικής μας ζωής!.. "Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, και όν, φευ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι"!..

 • Πόσο παράδοξες είναι οι στρατηγικές στην αναζήτηση της λογικής των παράλογων θεραπευτικών αγωγών;
  Πόσο παράδοξες είναι οι στρατηγικές στην αναζήτηση της λογικής των παράλογων θεραπευτικών αγωγών;
  Διαβάστε πώς μέσα σ’ αυτό το πεδίο, η ιατρική γίνεται μια θεραπεία μεταξύ άλλων, χωρίς ωστόσο να χάνει την ηγεμονική θέση της ή πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία εκφέρει έναν ισχυρό θεραπευτικό λόγο, ειδικά στην περίπτωση της ψυχικής διαταραχής, μια και φαίνεται να είναι ο κύριος διαχειριστής της αναπαράστασης του εσωτερικού κόσμου, δίνοντας έμφαση στη θρησκευτική πρόσληψη της ψυχής!..
 • Εκκλησία και Επιστήμη: Μύθος ή αλήθεια;
  Εκκλησία και Επιστήμη: Μύθος ή αλήθεια;
  Πώς αποδεικνύεται το γεγονός ότι η Εκκλησία και η Επιστήμη βαδίζουν από κοινού στο δρόμο που χάραξε ο Θεός, αφού και τα δύο αυτά μεγέθη είναι αναγκασμένα να συνοδοιπορούν μέσα στον αιώνα, όπως ακριβώς δύο ράγες της αυτής σιδηροδρομικής γραμμής, που πολλές φορές τέμνονται και μεταξύ τους!…
 • Τι πίστευε ο Χριστόδουλος για τις μεταμοσχεύσεις;
  Τι πίστευε ο Χριστόδουλος για τις μεταμοσχεύσεις;
  Μια προφητική ομιλία του τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος και αργότερα Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μακαριστού σήμερα, Χριστοδούλου, προς τον ιατρικό κόσμο του Νομού Μαγνησίας, για τις μεταμοσχεύσεις, σε έναν κυριολεκτικά ανύποπτο χρόνο, εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια, που επαληθεύτηκε με το γνωστό σε όλους τους Έλληνες πρόβλημα υγείας του!..
 • Τι απέγινε τελικά το Άστρο της Βηθλεέμ;
  Τι απέγινε τελικά το Άστρο της Βηθλεέμ;
  Τα Χριστούγεννα πέρασαν, το Δωδεκαήμερο ακόμη παραμένει, αλλά το ερώτημα για το τι ήταν το Άστρο της Βηθλεέμ παραμένει κι αυτό αιωρούμενο!.. Διαβάστε μια εμπεριστατωμένη μελέτη σχετική με το Άστρο των Μάγων, που κάποιοι το δέχονται, άλλοι το αρνούνται και άλλοι δεν πιστεύουν πως ήταν ένα ουράνιο φαινόμενο, αλλά ένα θαύμα!..
 • Τι να ήταν –άραγε- το «δένδρον της γνώσεως»;
  Τι να ήταν –άραγε- το «δένδρον της γνώσεως»;
  Τι να ήταν –άραγε- το λεγόμενο «δένδρον της γνώσεως του καλού και του κακού», που υπήρχε στον Παράδεισο, που αναφέρει η Βίβλος και μάλιστα το βιβλίο «Γένεσις» της Παλαιάς Διαθήκης, κάτι που αποτελεί αντικείμενο συγγραφής ειδικού βιβλίου;
 • Τι ήταν –άραγε- το Άστρο της Βηθλεέμ;
  Τι ήταν –άραγε- το Άστρο της Βηθλεέμ;
  Διαβάστε τι είχαμε γράψει εδώ και πολλά χρόνια σε μια εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα, όπου επιχειρούσαμε να αποδείξουμε ότι το φαινόμενο του αστέρος της Βηθλεέμ είναι ανερμήνευτο από επιστημονική άποψη και τούτο διότι οι επιστήμονες εκ των πραγμάτων αδυνατούν να ερμηνεύσουν φαινόμενα, όπως του περιφήμου «άστρου»!
 • Ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης; (3)
  Ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης; (3)
  Μια σειρά συγκλονιστικών άρθρων για το πώς ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης και με ποιον τρόπο ο άνθρωπος μπορεί να μιμηθεί τους οργανισμούς αυτούς για να γίνει όσο πιο τέλεια και ιδανική η ίδια η ζωή του!... Διαβάστε σήμερα να δείτε τι μυστικά κρύβουν ορισμένοι οργανισμοί τους οποίους αν αποκωδικοποιήσει ο άνθρωπος, η ζωή μας θα γίνει πολύ πιο όμορφη και άνετη!..
 • Ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης; (2)
  Ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης; (2)
  Μια σειρά συγκλονιστικών άρθρων για το πώς ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης και με ποιον τρόπο ο άνθρωπος μπορεί να μιμηθεί τους οργανισμούς αυτούς για να γίνει όσο πιο τέλεια και ιδανική η ίδια η ζωή του!...
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών