Κατηγορίες

Θεός και Επιστήμη

Θεός και Επιστήμη

Άρθρα, Μελέτες και Έρευνες πάνω σε θέματα Επιστήμης, που έχουν άμεση σχέση με την θρησκευτική Πίστη. Όπως είναι γνωστόν, Θεός και Επιστήμη είναι οι δύο πνεύμονες, οι δύο νεφροί, τα δύο μάτια, τα δύο χέρια και τα δύο πόδια του ανθρώπου, τα οποία αν δεν υπάρχουν μαζί δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος στη γη, όπου θα επικρατεί το δίκαιον του ισχυροτέρου και ο νόμος της ζούγκλας σε κάθε μορφή της κοινωνικής μας ζωής!.. "Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, και όν, φευ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι"!..

 • Τι λένε οι ιστορικοί για τα θαύματα του Αγίου Αρτεμίου;
  Τι λένε οι ιστορικοί για τα θαύματα του Αγίου Αρτεμίου;
  Το παρόν άρθρο επικεντρώνεται στα Θαύματα του Αγίου Αρτεμίου, ένα εντυπωσιακό κείμενο που καταγράφει 45 ιάσεις που συνέβησαν σε ένα κέντρο εγκοιμήσεως της Κωνσταντινούπολης του 7ου αιώνα. Η εξειδίκευση του Αγίου στην θεραπεία βουβωνικής κήλης και άλλων διαταραχών των ανδρικών γεννητικών οργάνων καθιστά το κείμενο μια σπάνια και ανεξερεύνητη εν πολλοίς πηγή πληροφοριών για θέματα όπως η αντίληψη του σώματος, η ανδρική έμφυλη ταυτότητα, ο ευνουχισμός.
 • Τι γράφουν οι ιστορικοί για τις Άγιες θεραπεύτριες στο Βυζάντιο;
  Τι γράφουν οι ιστορικοί για τις Άγιες θεραπεύτριες στο Βυζάντιο;
  «… Μέσα από την αγιολογική αυτή διήγηση η γυναίκα αντί για ένοχη περιγράφεται ως θεραπεύτρια του κοινωνικού κακού και ως θεραπεύτρια των ψυχών που ευθύνονται γι’ αυτό. Η σωματική ασθένεια και η θεραπεία της, όχι μόνο δεν απασχολεί τον συγγραφέα του κειμένου, αλλά εννοιολογείται διαφορετικά», λέει ο αρθρογράφος του κειμένου που ακολουθεί!...
 • Ζουν περισσότερο όσοι πιστεύουν στον Θεό;
  Ζουν περισσότερο όσοι πιστεύουν στον Θεό;
  Διαβάστε τι λένε σύγχρονοι επιστήμονες οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσίευμα έγκριτης εφημερίδας, υποστηρίζουν ότι οι θρήσκοι ασθενείς έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης έπειτα από σοβαρή χειρουργική επέμβαση!!..
 • Ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης; (1)
  Ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης; (1)
  Μια σειρά συγκλονιστικών άρθρων για το πώς ο Θεός μιλάει μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς της Φύσης και με ποιον τρόπο ο άνθρωπος μπορεί να μιμηθεί τους οργανισμούς αυτούς για να γίνει όσο πιο τέλεια και ιδανική η ίδια η ζωή του!...
 • Και το Άγιον Όρος βαδίζει στον μαγικό χώρο του Διαδικτύου;
  Και το Άγιον Όρος βαδίζει στον μαγικό χώρο του Διαδικτύου;
  Ας αφήσουμε λοιπόν, τα πραγματικά ειλητάρια και τους παπύρους ή τις περγαμηνές στα συρτάρια της ιστορίας!.. Τα λυχνάρια ή τις λάμπες που καίγαμε με λίπος χοιρινού!.. Σήμερα όλα αυτά γίνονται μια ... εικονική πραγματικότητα, αφού και το Άγιον Όρος … διαδικτυώνεται και μάλιστα πολύ δυναμικά!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!...
 • Πιο ισχυρά τα θαύματα από την σοφία της θύραθεν ιατρικής επιστήμης;
  Πιο ισχυρά τα θαύματα από την σοφία της θύραθεν ιατρικής επιστήμης;
  Διαβάστε πώς σε πολλά από τα αναφερόμενα θαύματα της Βυζαντινής εποχής προβάλλεται η αναποτελεσματικότητα της θύραθεν ιατρικής επιστήμης, η οποία είναι πάντα παρούσα και ανθηρή με υπερβολικό πλουτισμό και αξιώματα δίπλα στους άνακτες, υπηρετούμενη μάλιστα από διαφόρους κερδοσκόπους χλιαρής πίστης...
 • Τι πίστευε ο Αϊνστάϊν για τον Θεό;
  Τι πίστευε ο Αϊνστάϊν για τον Θεό;
  Πώς αποδεικνύεται ότι ο μεγάλος φυσικός του 20ού αιώνος Αλβέρτος Αϊνστάϊν, είχε υποστηρίξει δι’ επιστημονικών επιχειρημάτων το γεγονός ότι υπάρχει Θεός, δίδοντας και μία έμμεση απάντηση σ’ αυτούς που πίστευαν -και πιστεύουν ακόμη - ότι ο Αϊνστάϊν ήταν άθεος!.. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν ένθεοι Έλληνες, όπως ο Θεσσαλονικιός κ Αθανάσιος Παπαθανασίου, αλλά και ο κ Δημήτριος Νταής, που αλιεύουν παρόμοιες ειδήσεις μέσα στο διαδίκτυο…
 • Απαντήσεις στον Νταίνικεν για τις Πυραμίδες της Αιγύπτου!..
  Απαντήσεις στον Νταίνικεν για τις Πυραμίδες της Αιγύπτου!..
  Μία σειρά επιστημονικών άρθρων, αρχής γενομένης από το παρόν, στον Έριχ φον Νταίνικεν, για όλα όσα έχει πει στο παρελθόν και ποια είναι η πραγματική αλήθεια σχετικά με όλα όσα έχει πει αναμιγνύοντας θρησκείες, μυστήρια και όλα τα συναφή... Μέχρι και προφητείες για τον Χριστό είχαν συνδέσει μερικοί!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών