Κατηγορίες

Θεός και Επιστήμη

Θεός και Επιστήμη

Άρθρα, Μελέτες και Έρευνες πάνω σε θέματα Επιστήμης, που έχουν άμεση σχέση με την θρησκευτική Πίστη. Όπως είναι γνωστόν, Θεός και Επιστήμη είναι οι δύο πνεύμονες, οι δύο νεφροί, τα δύο μάτια, τα δύο χέρια και τα δύο πόδια του ανθρώπου, τα οποία αν δεν υπάρχουν μαζί δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος στη γη, όπου θα επικρατεί το δίκαιον του ισχυροτέρου και ο νόμος της ζούγκλας σε κάθε μορφή της κοινωνικής μας ζωής!.. "Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, και όν, φευ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι"!..

 • Ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν υπέρ των μεταμοσχεύσεων;
  Ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν υπέρ των μεταμοσχεύσεων;
  Μια προφητική ομιλία του τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος και αργότερα Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μακαριστού σήμερα, Χριστοδούλου, προς τον ιατρικό κόσμο του Νομού Μαγνησίας, για τις μεταμοσχεύσεις, σε έναν κυριολεκτικά ανύποπτο χρόνο, εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια, που επαληθεύτηκε με το γνωστό σε όλους τους Έλληνες πρόβλημα υγείας του!..
 • Όταν τη ράντισαν με αγιασμένο νερό επανήλθε στη ζωή;
  Όταν τη ράντισαν με αγιασμένο νερό επανήλθε στη ζωή;
  Διαβάστε τι αποκαλύπτεται στο διαδίκτυο, για μία νεαρή ηθοποιό, η οποία έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία λίγες μόλις μέρες μετά από τα γυρίσματα του έργου «Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιπας» και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου συνδέθηκε με μηχανήματα υποστήριξης!..
 • Πώς προσεγγίζει η Επιστήμη τον Θεό;
  Πώς προσεγγίζει η Επιστήμη τον Θεό;
  Διαβάστε ένα εντυπωσιακό άρθρο, που δημοσιεύθηκε παλιότερα στην εφημερίδα «Απογευματινή» και το οποίο αναφέρεται στους επιστήμονες οι οποίοι προσπαθούν να εξηγήσουν το μυστήριο της ύπαρξης με την υπερφυσική προσέγγιση!..
 • Και μηχανές μέτρησης του αίματος είχαν οι Βυζαντινοί;
  Και μηχανές μέτρησης του αίματος είχαν οι Βυζαντινοί;
  Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων, διαβάστε πόσο προηγμένη ήταν η ιατρική επιστήμη στους Βυζαντινούς χρόνους, όπου η ιατρική συνοδοιπορούσε με το Ευαγγέλιο! Δείτε, για παράδειγμα, μία εικόνα όπου οι άγιοι Πέντε θεραπεύουν μια γυναίκα που ήταν άφωνη και ακίνητη ή πώς είχαν ακόμη και μηχανές μέτρησης του αίματος!..
 • Οι γιατροί πιστεύουν περισσότερο στο Θεό;
  Οι γιατροί πιστεύουν περισσότερο στο Θεό;
  Διαβάστε τι αναφέρει ένα δημοσίευμα για μία έρευνα που έγινε στον ιατρικό χώρο στις ΗΠΑ. Βρέθηκε πως οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν στο Θεό και τη μετά θάνατο ζωή, γεγονός που αποτελεί απάντηση σε όσους θεωρούν πώς επιστήμη και θρησκεία δεν συμβαδίζουν!..
 • Ποία η σχέση ευθανασίας και χριστιανισμού;
  Ποία η σχέση ευθανασίας και χριστιανισμού;
  Η ευθανασία του σήμερα είναι η γεροντοκτονία του αύριο, όπως είχε διακηρύξει ο Γάλλος καθηγητής René Gutman ή μήπως το πρόβλημα της ευθανασίας είναι πρόβλημα γενικότερης θεωρήσεως τού ανθρώπου; Πώς τοποθετούμαστε γενικότερα απέναντι στον άνθρωπο; Ποιος είναι ο προορισμός του; Τι είναι για μας η ζωή και οι δοκιμασίες της; Πώς νιώθουμε την υπαρξιακή αγωνία μπροστά στη σκέψη τού θανάτου; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Είναι αλήθεια ότι η Βίβλος και η Επιστήμη συμφωνούν μεταξύ τους;
  Είναι αλήθεια ότι η Βίβλος και η Επιστήμη συμφωνούν μεταξύ τους;
  Διαβάστε πώς οι επιστήμονες έχουν πολλές φορές κάνει λάθος σε επιστημονικά ζητήματα, αλλά όχι η Αγία Γραφή, η οποία έχει αποδειχθεί πολλές φορές επιστημονικά ακριβής!. Παρά το γεγονός –όπως λένε- ότι η Βίβλος δεν είναι πρωταρχικά ένα επιστημονικό κείμενο, αναφέρεται σε πολλά επιστημονικά θέματα – τα οποία όπου αναφέρονται, αργότερα αποδεικνύονται ακριβή!..
 • Τι είχε αποκαλύψει ο Simon Singh για τις σχέσεις Θεού και Επιστήμης;
  Τι είχε αποκαλύψει ο Simon Singh για τις σχέσεις Θεού και Επιστήμης;
  Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Simon Singh, φυσικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος, το 2005, αποκαλύπτει ότι ακόμη και η Θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης έγινε από έναν ιερέα χριστιανό, τον Ζορζ Λεμέτρ, ο οποίος είχε πει το περίφημο εκείνο: "Υπάρχουν δύο δρόμοι που οδηγούν στην αλήθεια: η θρησκεία και η επιστήμη. Ο ένας μου υποδεικνύει τον πνευματικό κόσμο και ο δεύτερος τον υλικό κόσμο. Δεν χρησιμοποίω τη Βίβλο για να αποδείξω την επιστήμη και με την επιστήμη δεν αποδεικνύω τον Θεό"!
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών