Κατηγορίες

Θεός και Επιστήμη

Θεός και Επιστήμη

Άρθρα, Μελέτες και Έρευνες πάνω σε θέματα Επιστήμης, που έχουν άμεση σχέση με την θρησκευτική Πίστη. Όπως είναι γνωστόν, Θεός και Επιστήμη είναι οι δύο πνεύμονες, οι δύο νεφροί, τα δύο μάτια, τα δύο χέρια και τα δύο πόδια του ανθρώπου, τα οποία αν δεν υπάρχουν μαζί δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος στη γη, όπου θα επικρατεί το δίκαιον του ισχυροτέρου και ο νόμος της ζούγκλας σε κάθε μορφή της κοινωνικής μας ζωής!.. "Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, και όν, φευ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι"!..

 • Τι λένε οι μεγάλοι επιστήμονες για το Σύμπαν και τον Θεό;
  Τι λένε οι μεγάλοι επιστήμονες για το Σύμπαν και τον Θεό;
  Ευτυχώς που υπάρχουν και πολλοί χριστιανοί επιστήμονες και αποδεικνύουν συνεχώς την θεία συμφωνία μεταξύ Επιστήμης και Θεού, ώστε ο άνθρωπος μέσα στην παγκοσμιοποιημένη και ισοπεδωτική κοινωνία να ξεχωρίζει ως έλλογο ον και, πάνω απ’ όλα, ως άνθρωπος που είναι «κατ’ εικόνα και ομοίωσιν» του Δημιουργού του!... Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!...
 •  Οι Πυρηνικές Εκρήξεις και η Αγία Γραφή!
  Οι Πυρηνικές Εκρήξεις και η Αγία Γραφή!
  Διαβάστε πώς και γιατί η Αγία Γραφή είχε προφητέψει εδώ και αιώνες τις πυρηνικές εκρήξεις αφού, όπως έλεγε ένας προφήτης: «Και θέλω δείξει τέρατα εν οις ουρανοίς και επί της γης, αίμα και πυρ και ατμίδα καπνού» (Ιωήλ β' 3, 30)!..
 • Η Βίβλος μιλάει για την μαθηματική «εξίσωση του θανάτου»;
  Η Βίβλος μιλάει για την μαθηματική «εξίσωση του θανάτου»;
  Διαβάστε πώς ο Απόστολος Πέτρος, εμμέσως πλην σαφώς, είχε προφητέψει από τότε την διάσπαση του ατόμου και την πυρηνική καταστροφή λέγοντας τα εξής: «Ήξει δε η ημέρα Κυρίου ως κλέπτης εν νυκτί, εν η ουρανοί ροιζηδόν παρελεύσονται, και η γη και εν αυτή έργα κατακαήσεται στοιχεία δε καυσούμενα λυθήσονται» (Β΄ Πέτρου Γ΄ 10)!..
 • Επιβεβαιώνεται επιστημονικά η Βίβλος με τον ήλιο που έμεινε ακίνητος στον ουρανό;
  Επιβεβαιώνεται επιστημονικά η Βίβλος με τον ήλιο που έμεινε ακίνητος στον ουρανό;
  Διαβάστε μια καταπληκτική επαλήθευση της Αγίας Γραφής και ιδίως της Παλαιάς Διαθήκης σχετικά με το βιβλικό χωρίο: «Και είπεν (ο Ιησούς του Ναυή) ενώπιον του Ισραήλ Στήθι, ήλιε, επί την Γαβαών και συ σελήνη, επί την φάραγγα Αιαλών». (Ιησούς του Ναυή, Ι΄ 12), που είχαμε αποκαλύψει σε άρθρο μας στις 27 Αυγούστου 1983 στην εφημερίδα «Νέοι Άνθρωποι» και έκτοτε το αναδημοσίευσαν ορισμένοι με διάφορες παραλλαγές!.
 • Οι προφητικές και επιστημονικές διαστάσεις της Γένεσης!
  Οι προφητικές και επιστημονικές διαστάσεις της Γένεσης!
  Πώς και γιατί η Αγία Γραφή δια της θείας Δημιουργίας του ανθρώπου, πέμπει και άλλα προφητικά μηνύματα στον μελλοντικό άνθρωπο, που ενδεχομένως περάσει σε μία άλλη διάσταση, μέσω της Επιστήμης!.. Πόσο πρέπει να ανησυχούμε από τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στην ίδια την φύση και μάλιστα χωρίς Θεό;
 •  Θάνατος και Ζωή!..
  Θάνατος και Ζωή!..
  Τι αποκαλύπτουν διάφορες επιστημονικές έρευνες και πώς αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος έχει «ψυχή ζώσα» και κάποια στιγμή θ’ αναστηθεί επιστρέφοντας από τον Άδη στη ζωή!..
 • Αποδείξεις περί Αναστάσεως του Κυρίου (5)
  Αποδείξεις περί Αναστάσεως του Κυρίου (5)
  Μία σειρά άρθρων και επιστημονικών αναλύσεων, από διάφορους επιστήμονες, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς αναστήθηκε και δεν ήταν κάποια πλάνη, όπως πιστεύουν ορισμένοι αμφισβητίες για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού!..
 • Αποδείξεις περί Αναστάσεως του Κυρίου (4)
  Αποδείξεις περί Αναστάσεως του Κυρίου (4)
  Μία σειρά άρθρων και επιστημονικών αναλύσεων, από διάφορους επιστήμονες, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς αναστήθηκε και δεν ήταν κάποια πλάνη, όπως πιστεύουν ορισμένοι αμφισβητίες για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών