Ελληνική Λαογραφία

Ελληνική Λαογραφία

Άρθρα, Μελέτες, Έρευνες, Ρεπορτάζ και πολλά άλλα λαογραφικά στοιχεία, αλιευμένα μέσα από πανεπιστημιακά συγγράμματα και το απόσταγμα της ψυχής ή της λαϊκής μούσας των Ελλήνων. Μια μεγάλη διαδρομή για την Ελληνική Λαογραφία, έχοντας ως φωτεινό οδηγό μας τους θρύλους και τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, τις λατρευτικές δοξασίες και τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις του Ελληνικού Λαού, μέσα από εργασίες μεγάλων Ελλήνων λαογράφων, όπως ο Νικόλαος Πολίτης, ο Γεώργιος Μέγας, ο Χρίστος Οικονομόπουλος και τόσοι άλλοι επιφανείς λαογράφοι αυτού του τόπου, που φώτισαν με την δική τους σκέψη την δική μας πορεία!..

 • Ο τοκετός της πρωτόπλαστης Εύας και οι επιβιώσεις του στη λαϊκή μας παράδοση! (2)
  Η απομυθοποίηση και η ιατρική ερμηνεία των επιβιώσεων ως συμβολή στη Μαιευτική, Οικολογική και Εθνοϊατρική Λαογραφία, έτσι όπως τις διατυπώνει ο γνωστός Έλληνας Παιδοχειρουργός κ Χρίστος Θ. Οικονομόπουλος σε συνεντεύξεις του στον Άγγελο Π. Σακκέτο ή στα πάσης φύσεως επιστημονικά συγγράμματά του.
 • Ο τοκετός της πρωτόπλαστης Εύας και οι επιβιώσεις του στη λαϊκή μας παράδοση!
  Διαβάστε συγκλονιστικά στοιχεία για την απομυθοποίηση και την ιατρική ερμηνεία των επιβιώσεων ως συμβολή στη Μαιευτική, Οικολογική και Εθνοϊατρική Λαογραφία, έτσι όπως τις διατυπώνει ο γνωστός Έλληνας Παιδοχειρουργός κ Χρίστος Θ. Οικονομόπουλος σε συνεντεύξεις του στον Άγγελο Π. Σακκέτο ή στα πάσης φύσεως επιστημονικά συγγράμματά του.
 • Πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι μύθοι για τον Μέγα Αλέξανδρο;
  Διαβάστε την Εισαγωγή του βιβλίου μας: «Η Άγνωστη Ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», όπου δίνουμε πολλές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Τι ήσαν , για παράδειγμα, οι «Φυλλάδες του Μεγ’ Αλέξαντρου»» που αφορούν στην γνωστή ή άγνωστη ζωή του θρυλικού Σρατηλάτη!.. Σου δημιουργούν ή όχι νέα ερωτηματικά; Πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι μύθοι; Πού αρχίζει και πού τελειώνει η πραγματικότητα για τον Έλληνα βασιλιά της Μακεδονίας;
 • Θρήνοι για την Άλωση της Πόλης!..
  Διαβάστε μερικά τραγούδια που έψαλε ο ελληνικός λαός για την Άλωση της Πόλης και την Αγιά-Σοφιά, έτσι όπως ακριβώς σώζονται από πολλούς χρονικογράφους και ιστορικούς της εποχής εκείνης!..