Απαντήσεις σε Ερωτήσεις

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις

Διάφορες απαντήσεις που δόθηκαν από τον Άγγελο Π. Σακκέτο σε καλοπροαίρετα ερωτήματα τηλεθεατών, ακροατών ή αναγνωστών, γύρω από θέματα Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού ή Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, και οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά ή σε βιβλία μας. Η κατηγορία αυτή θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία!..

 • Ο Ιησούς και οι Έλληνες!..
  Η συνέχεια των απαντήσεων σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στην ιστοσελίδα μας για τις σχέσεις Ελληνισμού και Χριστιανισμού ή Ορθοδοξίας. Σήμερα διερευνάμε το θέμα του Ιησού σε σχέση με τους Μαθητές Του και αν οι Πρωτόπλαστοι (Αδάμ και Εύα) ήσαν ταυτόχρονα και Αρχάνθρωποι πάνω στον πλανήτη Γη!...
 • Θρησκευτική Υμνολογία και Ελληνισμός!
  Η συνέχεια των απαντήσεων σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στην ιστοσελίδα μας για τις σχέσεις Ελληνισμού και Χριστιανισμού ή Ορθοδοξίας. Σήμερα διερευνάμε το θέμα των σχέσεων της Θρησκευτικής (εν προκειμένω Ορθόδοξης) Υμνολογίας με τον Ελληνισμό!..
 • Οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν «ειδωλολάτρες»;
  Μία διευκρινιστική απάντηση σε φίλο της ιστοσελίδας μας ο οποίος με επιστολή του έθεσε προς τον γράφοντα αρκετά ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεως. Σήμερα αρχίζουμε με το θέμα του αν οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν ή όχι «ειδωλολάτρες».
 • Ποια η σχέση της Εκκλησίας με το αθλητικό ιδεώδες;
  Απάντηση σε ερώτηση επισκέπτριας της Ιστοσελίδας μας για την στάση ή την θέση της Εκκλησίας μας απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες και αν η εκκλησιαστική γραμματεία κάνει αναφορά στο αθλητικό ιδεώδες!..
 • Μέχρι εδώ η υποκρισία!...
  Μια απάντηση, σε όλους εκείνους τους υποκριτές (αλλά και επικριτές) που ηθικολογούν επειδή κάποιες καλλιτέχνιδες, που ανεβάζουμε στο διαδίκτυο … φορούν μίνι (!!). Όπως βλέπετε, αυτό είναι το πρόβλημα που τους απασχολεί και όχι η σημερινή ελληνική κοινωνία με όλα τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, που μας επιβάλλουν οι Βρυξέλλες ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η ανεργία,οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι φοβερές δοκιμασίες, η πείνα κλπ. Μια απάντηση που έχει να κάνει γενικότερα, με όλους δηλαδή, εκείνους που το παίζουν ηθικολόγοι, ενώ οι ίδιοι στη ζωή τους «αναμένουν το εισιτήριο για την Κόλαση», όπως έλεγε ένας ευφυέστατος κληρικός!!..
 • Τρισάγιο στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
  Απάντηση σε ερώτηση φίλου της ιστοσελίδας μας ο οποίος ρωτάει αν σ’ ένα άρθρο μας είχαμε παρακαλέσει τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο να επισκεφθεί, αν είναι δυνατόν, μαζί με την κα Λιάνα Σουβαλτζή, την όαση της Σίουα όπου και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχει ξανασυμβεί αυτό στο παρελθόν;
 • Ο Ιούλιος Καίσαρας μιλούσε ελληνικά;
  Απάντηση σε επισκέπτη της Ιστοσελίδας μας ο οποίος ρωτάει αν ο Ιούλιος Καίσαρ ήξερε ή όχι ελληνικά όπως όλη η ρωμαϊκή άρχουσα τάξη τότε και αν ναι, υπάρχει η απορία του γιατί τα κείμενα του Καίσαρα περί του Γαλατικού Πολέμου και περί του Εμφυλίου Πολέμου δεν τα έγραψε ελληνικά, που ήταν η διεθνής γλώσσα της εποχής!..
 • Το βιβλίο «Ξενοκρατία»
  Σαν απάντηση σε ένα φίλο ο οποίος θέλει πιο … ισχυρές αποδείξεις για την συμπεριφορά του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Λύντον Τζόνσον απέναντι στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Γεώργιο Παπανδρέου, παραθέτουμε φωτοτυπημένο το εξώφυλλο του βιβλίου «Ξενοκρατία», αλλά και τις σελίδες 306-309 που αναφέρονται στο επεισόδιο Τζόνσον-Παπανδρέου.
 • Γιατί ο Χριστός στα ευαγγέλια μιλάει για το ελληνικό νόμισμα τη δραχμή ή το δίδραχμο;
  Απάντηση σε φίλο της ιστοσελίδας ο οποίος διερωτάται πώς και γιατί ο Ιησούς Χριστός μέσα στα ευαγγέλια μιλάει για την ελληνική δραχμή ή το δίδραχμο, ένα νόμισμα το οποίο είχε κυριαρχήσει στην οικονομική ζωή της Παλαιστίνης από την αρχαιότητα, αλλά και στην εποχή του Ιησού!
 • Ποία η σχέση Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων και Αγίας Γραφής;
  Απάντηση σε φίλους και φίλες της ιστοσελίδας μας, οι οποίοι ρωτάνε αν υπάρχει σχέση μεταξύ των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων και της Βίβλου και αν η διαφωνία που έχουν ορισμένοι φιλόσοφοι ή στοχαστές είναι απ’ τα χρόνια εκείνα ή «γεννήθηκε» στη δική μας εποχή!..
 • Πού είναι –αλήθεια- ο τάφος του Νικηταρά, του επονομαζόμενου «τουρκοφάγου»;
  Απάντηση σε ερώτημα φίλων της ιστοσελίδας μας, που θέλουν να πληροφορηθούν ποιος ήταν ο Νικηταράς, ο γνωστός και φλογερός αγωνιστής της Επανάστασης του 1821, που πέθανε πάμπτωχος θυσιάζοντας σχεδόν τα πάντα για την ελευθερία της Πατρίδος μας!..
 • Τι κοινό συμβολίζει το ρόδι για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία;
  Απάντηση σε φίλο της ιστοσελίδας για το αν υπάρχουν κοινά στοιχεία, όπως τα έθιμα για παράδειγμα, που να αποδεικνύουν ότι αυτά βρίσκονται σε αρμονία με τον αρχαιοελληνικό τρόπο σκέψης - κυρίως με τη λατρεία της Δήμητρας – καθώς και με τη χριστιανική σκέψη; Κι όχι μόνο!.. Το 1988 είχε πιστοποιηθεί από τους αρχαιολόγους η γνησιότητα ενός ροδιού από ελεφαντόδοντο στο μέγεθος ενός αντίχειρα, το οποίο οι ειδικοί το συνδέουν με την Αγία Γραφή και ιδίως την Πεντάτευχο; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Με τι δοξασίες συνδέονται οι Ελληνίδες, που τυλίγονται με φίδια;
  Απάντηση σε φίλη της ιστοσελίδας μας η οποία ρωτάει εάν η νέα μόδα που έχουν πολλές φίλες της να έχουν κι από έναν … πύθωνα στο σπίτι τους, συνδέεται με κάποια αρχαία ελληνική συνήθεια, όπως η οφιολατρία!...
 • Περί του Δελφικού Έψιλον!..
  Απάντηση σε φίλη της ιστοσελίδας μας η οποία ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί ποια είναι άποψή μας για το λεγόμενο «Δελφικό Έψιλον» και τι έχουμε να απαντήσουμε επί του θέματος αυτού!..