Απαντήσεις σε Ερωτήσεις

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις

Διάφορες απαντήσεις που δόθηκαν από τον Άγγελο Π. Σακκέτο σε καλοπροαίρετα ερωτήματα τηλεθεατών, ακροατών ή αναγνωστών, γύρω από θέματα Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού ή Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, και οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά ή σε βιβλία μας. Η κατηγορία αυτή θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία!..

 • Η Παναγία και ο Ελληνισμός!...
  Απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς από βιβλικούς ή ιστορικούς ερευνητές και έχουν να κάνουν με το θείο πρόσωπο της Αειπαρθένου Μαρίας, της Παναγίας σε σχέση με τον Ελληνισμό!...
 • Ασφαλώς και ο Χριστός δεν αντέγραφε τα Ελευσίνια Μυστήρια!..
  Απάντηση σε έναν ευγενέστατο επισκέπτη της Ιστοσελίδας μας ο οποίος ζητάει από τον γράφοντα να πει τη γνώμη του για το αν ο Χριστός ή οι Ευαγγελιστές αντέγραψαν το θαύμα στην χώρα των Γαδαρηνών από αντίστοιχη μεταφορά κακού πνεύματος που γινόταν στα Ελευσίνια μυστήρια, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι καλοπροαίρετοι αναγνώστες διαφόρων άλλων ιστοσελίδων.
 • Ποιος πιστεύει σε … εξωγήϊνους;
  Απάντηση σε έναν Έλληνα φοιτητή, που ρωτάει αν πιστεύουμε στην ύπαρξη εξηγήϊνων όντων μέσα στο διάστημα και ποια είναι η δική μας θέση πάνω σ' αυτό το τεράστιο ζήτημα, το οποίο, εδώ και πολλές δεκαετίες, κυριαρχεί στη σκέψη πολλών ανθρώπων!..
 • Υπάρχουν λάθη στα Ελληνικά Βιβλικά Χειρόγραφα;
  Απαντήσεις στα ερωτήματα: Ποιο είναι το σωστό, δηλαδή το πρωτότυπο κείμενο του Γραφικού χωρίου που ερμηνεύεται; Τι ακριβώς έγραψε ο συγγραφέας του; Είναι οι λέξεις και οι φράσεις του κειμένου που αναλύεται, ή μεταφράζεται, ακριβώς το ίδιο που ήταν και στην αρχική του μορφή;
 • Γιατί ο Μουσολίνι επέλεξε την 28ην Οκτωβρίου 1940 να επιτεθεί στην Ελλάδα;
  Απάντηση σε φίλο της Ιστοσελίδας που ζητάει να μάθει αν είναι αλήθεια ότι ο Μπενίτο Μουσολίνι θέλησε να χτυπήσει τον Ελληνισμό την 28η Οκτωβρίου 1940 για να εκδικηθεί την μεγάλη νίκη του Μεγάλου Κωνσταντίνου επί του ρωμαϊκού στρατού, που επέφερε το τέλος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στις 28 Οκτωβρίου 312 μ.Χ.!..
 • Πού είναι σήμερα το γένος των αλόγων του Διομήδη;
  Φαίνεται απίστευτο, αλλά ίσως είναι άγνωστο σε πολλούς Έλληνες το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν ελεύθερα και άγρια άλογα, όπως αυτά του Διομήδη!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Δικαιώνεται η Αγία Γραφή για την χρονολόγηση του Αδάμ;
  Απάντηση σε φίλο της ιστοσελίδας μας ο οποίος ρωτάει αν η «Γένεση» της Παλαιάς Διαθήκης μιλάει επιστημονικά για το θέμα της χρονολόγησης του Αδάμ τη στιγμή που όλοι οι ανθρωπολόγοι βρίσκουν «αρχανθρώπους» εκατοντάδων χιλιάδων ετών!
 • Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι εκτός των Πρωτοπλάστων έξω απ’ τον Παράδεισο;
  Απάντηση σε ερώτημα φίλης της Ιστοσελίδας μας αν υπήρχαν άνθρωποι εκτός Εδέμ, όπου αποδεικνύεται ότι όχι απλώς υπήρχαν άνθρωποι έξω από τον Παράδεισο, αλλά έκτιζαν κιόλας ολόκληρες πόλεις! Διαβάστε πώς η ίδια η Αγία Γραφή -και μάλιστα η Παλαιά Διαθήκη- δικαιώνει πλήρως τον Άρη Πουλιανό και άλλους ανθρωπολόγους που μιλούν για Αρχανθρώπους πάνω στη γη!...
 • Ο Χριστός είχε σαρκικά αδέλφια;
  Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη της ιστοσελίδας μας για το αν πράγματι ο Ιησούς είχε σαρκικά αδέλφια και τι έχουμε ν’ απαντήσουμε σε όλα όσα ιστορούν διάφοροι αιρετικοί.
 • Άλλο ανάσταση νεκρών και άλλο μετεμψύχωση όντων!
  Απάντηση σε μια πρωτοετή Ελληνίδα φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ζητάει διευκρινήσεις για το ποια είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ μετεμψύχωσης, που πιστεύουν πολλοί, και της ανάστασης που πιστεύουν οι χριστιανοί.
 • Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης είχε δώσει συνέντευξη σε ιταλική εφημερίδα;
  Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη της ιστοσελίδας μας ο οποίος κάνει μία πανεπιστημιακή διατριβή και επιθυμεί να μάθει αν υπάρχουν πράγματι άγνωστες αποκαλύψεις Οπλαρχηγών του ’21, αλλά και άλλων Αγωνιστών της Επαναστάσεως, όπως του Θοδωρή Κολοκοτρώνη, σε ιταλική εφημερίδα, όπου ένας Ιταλός δημοσιογράφος, ως περιηγητής, κατάφερε να πλησιάσει τους Ήρωες του ξεσηκωμού και να πάρει αποκλειστικές συνεντεύξεις!..