Εκκλησία της Ελλάδος

Εκκλησία της Ελλάδος

Οι θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος στην σύγχρονη πραγματικότητα και ό,τι άλλο είναι χρήσιμο να πληροφορείται ο Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός σε μία εποχή όπου ο υλιστικός κόσμος επιχειρεί  να επιβληθεί σε κάθε τι πνευματικό, όπως είναι το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος!.. Κι όπως έλεγε ο Χριστός: "επί ταύτη τή πέτρα οικοδομήσω μου την εκκλησίαν, και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής." (Ματθ. 16, 18).


 • Η Εκκλησία της Ελλάδος προβάλλει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό!..
  Παρά τα όσα κατηγορούν την Εκκλησία μας, για …μεσαιωνισμό, σκοταδισμό, αναχρονισμό και τα … τοιαύτα, εντούτοις η ελλαδική Εκκλησία προβάλλει συνεχώς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό είτε με κηρύγματα, είτε με Εκθέσεις, είτε με αφιερώματα στο λεγόμενο «Διαδικτυακό Πολιτιστικό Κέντρο»!.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ζωγραφικά έργα του Νίκου Εγγονόπουλου, όπου παρουσιάζονται μεταξύ άλλων και αρχαίες ελληνικές φυσιογνωμίες ή πολεμιστές!...
 • Γιατί σίγησε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος;
  Δυστυχώς!.. Οι φωνές της Αγάπης του Θεού, της Αλήθειας και της Αρετής κάποιοι δεν επιθυμούν να τις ακούνε!.. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος σίγησε (!!). Ως πρώτο θέμα μας, για σήμερα, είναι το ιστορικό της ίδρυσης αυτού του σταθμού και ο ψυχωφελής του ρόλος στην ελληνική κοινωνία!...
 • Επιτέλους, τα έσουρε!...
  Σκληρή επιστολή έστειλε – επιτέλους! - ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο!... "Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους", γράφει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως "ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος" !.. Διαβάστε την επιστολή!...
 • Τελικώς η Εκκλησία έκανε τη λεγόμενη «κάθαρση»;
  Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα ορισμένα, υπεύθυνα και αξιόλογα κατά τα λοιπά πρόσωπα, αφήνουν βαρείς υπαινιγμούς – πιθανότατα από έλλειψη πλήρους και ακριβούς ενημέρωσής τους – για την πορεία της κάθαρσης στην Εκκλησία, αδικώντας Την κατάφωρα και δημιουργώντας ατυχώς πεπλανημένες εντυπώσεις που παραχαράσσουν την πραγματικότητα, η Ιερά Σύνοδος αποκαθιστά την πλήρη αλήθεια!.. Διαβάστε το κείμενο:
 • Τι αναφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο;
  «… Ὁ ἑλληνικός λαός εἶναι ἕνας ὑπερήφανος λαός πού συνέβαλε τά μέγιστα στήν εὐρωπαϊκή πορεία. Σήμερα θυσιάζεται, ἀμφισβητεῖται ἡ ἱστορία του καί οἱ ἑταῖροι ἐπιφυλάσσονται ἔναντι τῆς Ἑλλάδος καί τοῦ ἰδίου τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ. Εἶναι δύσκολο νά ἀντιληφθεῖ κανείς τό αἴσθημα πνιγμοῦ πού διακατέχει τήν πλειοψηφία τῶν συμπολιτῶν μας. Ποιός μποροῦσε νά φαντασθεῖ ὅτι ὁ ὑπέροχος ἑλληνικός λαός, πού προσέφερε μέ τόν πολιτισμό του στό εὐρωπαϊκό γίγνεσθαι, σήμερα θά διασύρεται παγκοσμίως; …»
 • Ποία η σχέση της Ελληνικής Εκκλησίας και του Ομήρου;
  Διαβάστε, για παράδειγμα, πώς η καλλιέργεια και προαγωγή των κλασικών γραμμάτων, με θεμέλιο την σπουδή του Ομήρου, έχει βαθειές και ισχυρότατες ρίζες στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας μας. Όλοι οι μεγάλοι διδάσκαλοι και Πατέρες της Πίστεως ενετρύφησαν στο διδασκαλείο των ομηρικών επών και περιέβαλαν με ύψιστη τιμή τον «κορυφαίο των ποιητών» ως «παιδαγωγόν εις Χριστόν», εκτιμώντας την πολυειδή αξία και τον αδαπάνητο πλούτο των έργων του!..
 • Οι Βρυξέλλες ρίχνουν πλέον το βλέμμα τους στην Εκκλησία της Ελλάδος;
  Παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι δίνει ειδικό βάρος στην Εκκλησία της Ελλάδος! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προ καιρού άγνωστη στο ευρύ κοινό επίσκεψη Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Ανωτέρων Κληρικών, Συνεργατών της Εκκλησίας της Ελλάδος και διακεκριμένων Νομικών και Δικαστικών, στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στις Βρυξέλλες!
 • Η Εκκλησία απέναντι στην Οικονομική Κρίση!..
  Διαβάστε μία εμπνευσμένη προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ενώπιον του σώματος της Ιεραρχίας, όπου «θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και κάνει πολύ σοβαρές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για την έξοδο από την πρωτόγνωρη κρίση, την οποία αντιμετωπίζουμε!..