Κατηγορίες

Χιούμορ το Ελληνικόν!..

Χιούμορ το Ελληνικόν!..

Το Χιούμορ του Ελληνισμού, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, έτσι όπως καταγράφηκε μέσα στους αιώνες από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη ή του Μέναδρου, τα ανέκδοτα του Διογένη, τα σατιρικά κείμενα του Γεωργίου Σουρή ή του Ανδρέα Λασκαράτου, την καυστική πένα του Εμμανουήλ Ροΐδη ή του Παναγιώτη Σούτσου, αλλά και τα ευθυμογραφήματα του Δημήτρη Ψαθά ή του Αλέκου Σακελλάριου, για να φθάσουμε στον Ευγένιο Σπαθάρη, τον Χάρρυ Κλυνν, τον Λάκη Λαζόπουλο ή τον Θέμο Αναστασιάδη!.. Πολλές μορφές, που εκπροσώπησαν το Ελληνικό Χιούμορ μαζί με άρθρα, μελέτες, έρευνες και συνεντεύξεις, αλλά και πολλά άλλα ευθυμογραφικά ή καλοπροαίρετα σατιρικά κείμενα του Άγγελου Π. Σακκέτου, που έχει δώσει το δικό του "παρών" και στο χώρο αυτό, ως θεατρικός συγγραφέας και ευθυμογράφος!...

 • Ένα άγνωστο χιουμοριστικό επεισόδιο μεταξύ του ολυμπιονίκη Τόφαλου και του Γιώργου Σουρή!
  Ένα άγνωστο χιουμοριστικό επεισόδιο μεταξύ του ολυμπιονίκη Τόφαλου και του Γιώργου Σουρή!
  Διαβάστε με ποιο τρόπο, ο θρυλικός σατιρικός μας ποιητής, Γιώργος Σουρής, ως μέλος της … «παρέας των αρουραίων» (Μωραϊτίνης, Σουρής και άλλοι λογοτέχνες) ανέλαβε να … «εκλογικεύσει» τον Δημήτρη Τόφαλο που είχε ερωτευτεί παράφορα μία πρωταγωνίστρια του Ελληνικού Θεάτρου!
 • Τι σχέση έχει ο … ευϋπόληπτος λεχρίτης με τον αρχαίο συνάδελφό του;
  Τι σχέση έχει ο … ευϋπόληπτος λεχρίτης με τον αρχαίο συνάδελφό του;
  Κι όμως! Λεχρίτης είναι ο γλεντζές! Γιορτάζουν του... Ασώτου, χωρίς συζύγους, φιλενάδες και «χωροφύλακες», λέει ένα δημοσίευμα των «Νέων» της 1ης Φεβρουαρίου 2010. «Το άτυπο καταστατικό μας αναφέρει ότι πίνουμε και τραγουδάμε μέχρις εσχάτων, χωρίς συζύγους, φιλενάδες και “χωροφύλακες”, για να μπορούμε ελεύθερα να εκφραστούμε». Ο κ. Χρίστος Χατζηαντωνίου, 71 ετών, που εξελέγη διά βοής πρόεδρος του Κύματος Ριζοσπαστών Λεχριτών, εδώ και περίπου πενήντα χρόνια δίνει το «παρών» στην αποκριάτικη «γιορτή των λεχριτών». Μήπως ήρθε η ώρα να το διαβάσουμε;
 • Η Φιλοσοφία του Χιούμορ!.. (1)
  Η Φιλοσοφία του Χιούμορ!.. (1)
  Λένε πως το γέλιο είναι το οξυγόνο της ζωής!.. Και πως άνθρωπος που δεν χαμογέλασε έχασε ήδη μια μέρα από τη ζωή του!.. Τι θα λέγατε όμως να παρακολουθήσουμε μια πρωτότυπη στιχομυθία μεταξύ του πολυθρύλητου Καραγκιόζη και ενός απλού επαίτη της γνώσης, οι οποίοι ασχολούνται με τη φιλοσοφία του χιούμορ; Ας τους παρακολουθήσουμε!..
 • Πώς διακωμωδούσε ο Γεώργιος Σουρής τον έρωτα;
  Πώς διακωμωδούσε ο Γεώργιος Σουρής τον έρωτα;
  Διαβάστε με ποιον τρόπο σατιρίζει τον έρωτα ο Γεώργιος Σουρής, ο αποκληθείς και Νέος Αριστοφάνης, ο οποίος με τον δικό του τρόπο διακωμωδεί το αίσθημα εκείνο για το οποίο κάθε άνθρωπος δοκιμάζεται σε κάποια στιγμή της ζωής του!...
 • Ο Γεώργιος Σουρής και οι φόροι!..
  Ο Γεώργιος Σουρής και οι φόροι!..
  Διαβάστε ένα σατιρικό ποίημα του Γεωργίου Σουρή, του Νέου Αριστοφάνη του Ελληνισμού, για τους φόρους που επιβάλλει το Κράτος σαν να μην άλλαξε απολύτως τίποτε από το 1883 που έγραψε το εν λόγω ποίημα! Αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς!.. Έτσι κι αλλιώς κανένας άνθρωπος δεν έχασε χαμογελώντας στη ζωή του!..
 • Το Κόκκινο Καράβι!..
  Το Κόκκινο Καράβι!..
  Η εκδήλωση, παρά την αμηχανία μας, πήγε πολύ όμορφα, μοιράσαμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ψάλαμε και το «Πάει ο παλιός ο χρόνος», τιμήσαμε και τον δημοφιλή ανθρωπολόγο, Νίκο Πουλιανό (γιο του Άρη Πουλιανού) και όλα πήγαν κατ’ ευχήν, όπως θάλεγαν οι γεροντότεροι της παρέας. Εν ευθυμία τελούσαν και οι καλοί μου φίλοι Μιχάλης Τζάνογλου και Βασίλειος Κατσιαδράμης, οι οποίοι ήθελαν να περιποιηθούν με ιδιαίτερη αβρότητα τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.
 • Τα ανέκδοτα του Διογένη!..
  Τα ανέκδοτα του Διογένη!..
  Σαν παράδειγμα: Κάποτε που υπήρχε κίνδυνος να εισβάλουν εχθροί στην Κόρινθο, κι όλοι προετοίμαζαν με ζήλο την άμυνα της πόλης, ο Διογένης, που δεν είχε όπλα γιατί ήταν δούλος, κυλούσε με μεγάλη δραστηριότητα και θόρυβο το πιθάρι του από τη μια άκρη της πλατείας στην άλλη. Όταν τον ρώτησαν τι κάνει, απάντησε: «Ντρέπομαι ν' αδρανώ ενώ όλοι εργάζονται τόσο πολύ»!.. Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί!..
 • Και άγνωστη … ροζ αποκάλυψη;
  Και άγνωστη … ροζ αποκάλυψη;
  Μια λογοτεχνική και συνάμα μία χιουμοριστική ανάλυση με θέμα την Εορτή του Αγίου Βαλεντίνου, που σήμερα όλοι οι ερωτευμένοι έχουν σαν δική τους γιορτή!.. Τα γλυκά και τα λουλούδια για μία ακόμη φορά θα κάνουν την παρέλασή τους από κάθε σπίτι!.. Έτσι κι αλλιώς σήμερα κάνουμε και μια ... ροζ αποκάλυψη για την ελαχιστότητά μας αφού από το σπίτι του έχουν παρελάσει όχι μία, αλλά τρεις «ερωμένες», οποίες του έχουν κλέψει την καρδιά (!!)... Αλήθεια, ποιες είναι αυτές και πώς ονομάζονται;
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών