Κατηγορίες

Παράξενα και Περίεργα!..

Παράξενα και Περίεργα!..

Μια καλοπροαίρετη περιήγηση στον μυστηριώδη χώρο του περίεργου και του παράξενου, μερικές φορές και με εύθυμη διάθεση, εκεί όπου το ανεξήγητο αναγκάζει την  Επιστήμη  να σηκώνει πολλές φορές τα χέρια της μπροστά στην αδυναμία της να εξηγήσει κάποια μυστήρια της φύσης, πολλά εκ των οποίων - δυστυχώς- γίνονται μερικές φορές αντικείμενο προώθησης αρνητικών μηνυμάτων σε μια κοινωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια δέχεται σε πολλούς τομείς μία "πλύση εγκεφάλου" χωρίς τη δυνατότητα αντιδράσεως εκ μέρους των πολιτών εκείνων, που δεν συμφωνούν με αυτά.

 • Ποιος καθηγητής Πανεπιστημίου έλυνε τα προβλήματα της φυσικής και της χημείας με ρητά της … Παλαιάς Διαθήκης;
  Ποιος καθηγητής Πανεπιστημίου έλυνε τα προβλήματα της φυσικής και της χημείας με ρητά της … Παλαιάς Διαθήκης;
  Ένα δημοσίευμα παλιάς εφημερίδας ή περιοδικού, όπου εν μέσω άλλων κειμένων κάνει μια περίεργη αναφορά λέγοντας ότι ο δημοφιλής Καθηγητής Νικόλαος Δαμαλάς, που έζησε τον 19ον αιώνα, δεν ήταν μόνον υποστηρικτής της ένωσης της Παλαιοκαθολικής Εκκλησίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία.. Οι διαλέξεις του ήταν πολυπληθείς και υποστήριζε τη γραμματική και ιστορική ερμηνεία των Γραφών, ενώ διακήρυττε την κοινωνική και ηθική σημασία της θρησκευτικής επιστήμης!...
 •  Ποια ήταν η συμπεριφορά του Βίκτωρα Ουγκώ στα βαθιά γεράματά του;
  Ποια ήταν η συμπεριφορά του Βίκτωρα Ουγκώ στα βαθιά γεράματά του;
  Διαβάστε πώς ο μεγάλος Γάλλος φιλέλληνας συγγραφέας, Βίκτωρ Ουγκώ, συμπεριφερόταν παράξενα προς εαυτούς και αλλήλους κατά το βαθύτατο γήρας, το οποίο τον είχε καταβάλλει. Εν προκειμένω, εντύπωση προκαλεί η «Ακρόπολις» του Βλάση Γαβριηλίδη, η οποία εφημερίδα προβληματίζεται για τις ελληνίδες μητέρες οι οποίες … «παραδίδουν τους τρυφερούς καρπούς ουχί εις τους λογιοτέρους και αξιοπρεπείς παιδαγωγούς, αλλ’ εις τους ευθηνοτέρους τυχοδιώκτας»!...
 • Ποία η αντίδραση του Νεχρού εναντίον διαφόρων αστρολόγων;
  Ποία η αντίδραση του Νεχρού εναντίον διαφόρων αστρολόγων;
  Ο Νεχρού ήταν οπαδός του Γκάντι, αλλά ξένος προς τον θρησκευτικό μυστικισμό του Μαχάτμα, έγινε μέλος (1918) και κατόπιν πρόεδρος (1929) του κόμματος του Κογκρέσου. Φυλακίστηκε πολλές φορές από τους Άγγλους και μετείχε στις διαπραγματεύσεις Κριπς (1942). Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών στην προσωρινή ινδική κυβέρνηση (1947), διατήρησε τα αξιώματα αυτά και όταν η Ινδία έγινε ανεξάρτητη (Ιανουάριος 1950). Ειλικρινής ουδετερόφιλος, έγινε γρήγορα ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες του Τρίτου κόσμου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα Ηνωμένα Έθνη και στις διασκέψεις του Κολόμπο (1950), του Μπαντούνγκ (1955) και του Βελιγραδίου (1961). Ο Νεχρού ήταν αυτός, που αναγκάστηκε να παρέμβει προσωπικά για να διαβεβαιώσει τους Ινδούς ότι δεν πρόκειται να … καταστραφεί ο κόσμος το 1962, όπως διατείνονταν διάφοροι αστρολόγοι και πίστευαν όχι μόνον η θυγατέρα του, αλλά και ο πρόεδρος της Ινδίας (!!)
 • Πότε θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας με τον Τζον Μάλκοβιτς;
  Πότε θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας με τον Τζον Μάλκοβιτς;
  Απίστευτο, αλλά αληθινό!.. Κι από τα πιο παράξενα πράγματα που ακούσαμε ποτέ για τον παγκόσμιο Κινηματογράφο!.. Η ταινία: «Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, 100 χρόνια: Η ταινία που δεν θα δείτε ποτέ» στην κυριολεξία … λέει την αλήθεια! Η πρεμιέρα της ταινίας αυτής με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς προγραμματίστηκε να γίνει μετά από έναν αιώνα!!!
 • Λύθηκε ποτέ το μυστήριο για τα περιλάλητα δρακόσπιτα;
  Λύθηκε ποτέ το μυστήριο για τα περιλάλητα δρακόσπιτα;
  Κατά τον καθηγητή Ν. Μουτσόπουλο που ερεύνησε ανασκαφικά το αποκαλούμενο Σπίτι του δράκου της Όχης, τα δρακόσπιτα είναι κατασκευάσματα των αρχαιότερων κατοίκων της Εύβοιας (Πελασγών, Δρυόπων, Αβάντων κ.ά.), που ήξεραν να οικοδομούν με την κυκλώπεια τεχνική. Με βάση τα ευρήματα των αρχαϊκών και νεότερων χρόνων (αγγεία, κάρβουνα, κόκαλα κ.ά.), εικάζεται ότι το δρακόσπιτο της Όχης λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως χώρος θυσιών. Το δρακόσπιτο αυτό πιθανόν να ήταν ναός των Δρυόπων· η λατρεία συνεχίστηκε εκεί έως τους ελληνιστικούς χρόνους, γιατί οι κάτοικοι εξακολούθησαν να το θεωρούν ως τόπο καθαγιασμένο. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τι είχε αποκαλύψει ο Ομάρ Σαρίφ;
  Τι είχε αποκαλύψει ο Ομάρ Σαρίφ;
  Κάποια στιγμή, ο Ομάρ Σαρίφ, μιλώντας για τη μεταφορά του ναού του Αμπού Σίμπελ, λόγω του φράγματος του Ασουάν, μίλησε για ένα εκπληκτικό αστρονομικό φαινόμενο.Το φαινόμενο αυτό, όπως γράφουν και άλλοι ερευνητές, διατηρήθηκε και μετά την μετακίνηση του ναού, εφόσον τηρήθηκε πιστά ο αρχικός προσανατολισμός του. Απλά οι ημερομηνίες εκδήλωσής του μετατοπίστηκαν χρονικά κατά μία μέρα αργότερα. Ερώτημα: Πώς όμως οδηγήθηκαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι σε τέτοιας ακρίβειας αστρονομικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς με τα μέσα εκείνης της εποχής; Γρίφος.Πρόκειται για έναν ακόμη γρίφο από τους τόσους όπου σκοντάφτουν ξανά και ξανά οι Αιγυπτιολόγοι!..
 • Ποια λέξη χρησιμοποιούσαν οι Γνωστικοί ως παράδοξη και παράξενη;
  Ποια λέξη χρησιμοποιούσαν οι Γνωστικοί ως παράδοξη και παράξενη;
  Ορισμένοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η λέξη αυτή δεν έχει κανένα νόημα και προέρχεται από εβραϊκή φράση που σημαίνει «δίνω την ευλογία». Στα φυλαχτά η λέξη επαναλαμβανόταν με τρόπο που να σχηματίζει ισόπλευρο τρίγωνο, που κι αυτό θεωρούσαν ότι έχει μαγικές ιδιότητες. Η πρώτη γραμμή, που αποτελούσε τη βάση του σχήματος, αποτελούταν από τη λέξη γραμμένη ολόκληρη, ενώ οι επόμενες βαθμιαία μίκραιναν κατά ένα γράμμα· η τελευταία, που ήταν και κορυφή του τριγώνου, περιείχε μόνο το αρχικό «α»!..
 • Τι περίεργο έγραψε για τον ουρανό ένας αρχαίος συγγραφέας;
  Τι περίεργο έγραψε για τον ουρανό ένας αρχαίος συγγραφέας;
  Διαβάστε ποιος αρχαίος συγγραφέας, γραμματικός του 1ου αιώνα προ Χριστού, έγραψε ένα αστρονομικό βιβλίο για την εικόνα που παρουσιάζει ο ουρανός σε χώρες όπου ζούσαν μη ελληνικοί λαοί! Ποιος ήταν ο συγγραφέας και ποιο το βιβλίο του; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών