Παράξενα και Περίεργα!..

Παράξενα και Περίεργα!..

Μια καλοπροαίρετη περιήγηση στον μυστηριώδη χώρο του περίεργου και του παράξενου, μερικές φορές και με εύθυμη διάθεση, εκεί όπου το ανεξήγητο αναγκάζει την  Επιστήμη  να σηκώνει πολλές φορές τα χέρια της μπροστά στην αδυναμία της να εξηγήσει κάποια μυστήρια της φύσης, πολλά εκ των οποίων - δυστυχώς- γίνονται μερικές φορές αντικείμενο προώθησης αρνητικών μηνυμάτων σε μια κοινωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια δέχεται σε πολλούς τομείς μία "πλύση εγκεφάλου" χωρίς τη δυνατότητα αντιδράσεως εκ μέρους των πολιτών εκείνων, που δεν συμφωνούν με αυτά.

 • Περί απαγορευμένης αρχαιολογίας ή εξελιγμένης Θεολογίας!..
  Πολλές φορές οι άνθρωποι διερωτώνται τι είδους παραστάσεις είναι αυτές που έχουν αποτυπωθεί δι’ ανθρωπίνης χειρός πάνω σε αρχαιολογικά μνημεία δίδοντες την εξήγηση ότι παριστάνουν διάφορα …. εξωγήϊνα όντα, μη δυνάμενοι να αποδεχθούν το γεγονός των ενορατικών προφητειών ή την λεγόμενη «εξελιγμένη θεολογία», που έχει να κάνει με σημαντικές τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων ιερατείων!…
 • Ποιος καθηγητής Πανεπιστημίου έλυνε τα προβλήματα της φυσικής και της χημείας με ρητά της … Παλαιάς Διαθήκης;
  Ένα δημοσίευμα παλιάς εφημερίδας ή περιοδικού, όπου εν μέσω άλλων κειμένων κάνει μια περίεργη αναφορά λέγοντας ότι ο δημοφιλής Καθηγητής Νικόλαος Δαμαλάς, που έζησε τον 19ον αιώνα, δεν ήταν μόνον υποστηρικτής της ένωσης της Παλαιοκαθολικής Εκκλησίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία.. Οι διαλέξεις του ήταν πολυπληθείς και υποστήριζε τη γραμματική και ιστορική ερμηνεία των Γραφών, ενώ διακήρυττε την κοινωνική και ηθική σημασία της θρησκευτικής επιστήμης!...
 • Ποια ήταν η συμπεριφορά του Βίκτωρα Ουγκώ στα βαθιά γεράματά του;
  Διαβάστε πώς ο μεγάλος Γάλλος φιλέλληνας συγγραφέας, Βίκτωρ Ουγκώ, συμπεριφερόταν παράξενα προς εαυτούς και αλλήλους κατά το βαθύτατο γήρας, το οποίο τον είχε καταβάλλει. Εν προκειμένω, εντύπωση προκαλεί η «Ακρόπολις» του Βλάση Γαβριηλίδη, η οποία εφημερίδα προβληματίζεται για τις ελληνίδες μητέρες οι οποίες … «παραδίδουν τους τρυφερούς καρπούς ουχί εις τους λογιοτέρους και αξιοπρεπείς παιδαγωγούς, αλλ’ εις τους ευθηνοτέρους τυχοδιώκτας»!...
 • Ποία η αντίδραση του Νεχρού εναντίον διαφόρων αστρολόγων;
  Ο Νεχρού ήταν οπαδός του Γκάντι, αλλά ξένος προς τον θρησκευτικό μυστικισμό του Μαχάτμα, έγινε μέλος (1918) και κατόπιν πρόεδρος (1929) του κόμματος του Κογκρέσου. Φυλακίστηκε πολλές φορές από τους Άγγλους και μετείχε στις διαπραγματεύσεις Κριπς (1942). Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών στην προσωρινή ινδική κυβέρνηση (1947), διατήρησε τα αξιώματα αυτά και όταν η Ινδία έγινε ανεξάρτητη (Ιανουάριος 1950). Ειλικρινής ουδετερόφιλος, έγινε γρήγορα ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες του Τρίτου κόσμου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα Ηνωμένα Έθνη και στις διασκέψεις του Κολόμπο (1950), του Μπαντούνγκ (1955) και του Βελιγραδίου (1961). Ο Νεχρού ήταν αυτός, που αναγκάστηκε να παρέμβει προσωπικά για να διαβεβαιώσει τους Ινδούς ότι δεν πρόκειται να … καταστραφεί ο κόσμος το 1962, όπως διατείνονταν διάφοροι αστρολόγοι και πίστευαν όχι μόνον η θυγατέρα του, αλλά και ο πρόεδρος της Ινδίας (!!)
 • Πότε θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας με τον Τζον Μάλκοβιτς;
  Απίστευτο, αλλά αληθινό!.. Κι από τα πιο παράξενα πράγματα που ακούσαμε ποτέ για τον παγκόσμιο Κινηματογράφο!.. Η ταινία: «Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, 100 χρόνια: Η ταινία που δεν θα δείτε ποτέ» στην κυριολεξία … λέει την αλήθεια! Η πρεμιέρα της ταινίας αυτής με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς προγραμματίστηκε να γίνει μετά από έναν αιώνα!!!
 • Λύθηκε ποτέ το μυστήριο για τα περιλάλητα δρακόσπιτα;
  Κατά τον καθηγητή Ν. Μουτσόπουλο που ερεύνησε ανασκαφικά το αποκαλούμενο Σπίτι του δράκου της Όχης, τα δρακόσπιτα είναι κατασκευάσματα των αρχαιότερων κατοίκων της Εύβοιας (Πελασγών, Δρυόπων, Αβάντων κ.ά.), που ήξεραν να οικοδομούν με την κυκλώπεια τεχνική. Με βάση τα ευρήματα των αρχαϊκών και νεότερων χρόνων (αγγεία, κάρβουνα, κόκαλα κ.ά.), εικάζεται ότι το δρακόσπιτο της Όχης λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως χώρος θυσιών. Το δρακόσπιτο αυτό πιθανόν να ήταν ναός των Δρυόπων· η λατρεία συνεχίστηκε εκεί έως τους ελληνιστικούς χρόνους, γιατί οι κάτοικοι εξακολούθησαν να το θεωρούν ως τόπο καθαγιασμένο. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τι είχε αποκαλύψει ο Ομάρ Σαρίφ;
  Κάποια στιγμή, ο Ομάρ Σαρίφ, μιλώντας για τη μεταφορά του ναού του Αμπού Σίμπελ, λόγω του φράγματος του Ασουάν, μίλησε για ένα εκπληκτικό αστρονομικό φαινόμενο.Το φαινόμενο αυτό, όπως γράφουν και άλλοι ερευνητές, διατηρήθηκε και μετά την μετακίνηση του ναού, εφόσον τηρήθηκε πιστά ο αρχικός προσανατολισμός του. Απλά οι ημερομηνίες εκδήλωσής του μετατοπίστηκαν χρονικά κατά μία μέρα αργότερα. Ερώτημα: Πώς όμως οδηγήθηκαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι σε τέτοιας ακρίβειας αστρονομικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς με τα μέσα εκείνης της εποχής; Γρίφος.Πρόκειται για έναν ακόμη γρίφο από τους τόσους όπου σκοντάφτουν ξανά και ξανά οι Αιγυπτιολόγοι!..
 • Ποια λέξη χρησιμοποιούσαν οι Γνωστικοί ως παράδοξη και παράξενη;
  Ορισμένοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η λέξη αυτή δεν έχει κανένα νόημα και προέρχεται από εβραϊκή φράση που σημαίνει «δίνω την ευλογία». Στα φυλαχτά η λέξη επαναλαμβανόταν με τρόπο που να σχηματίζει ισόπλευρο τρίγωνο, που κι αυτό θεωρούσαν ότι έχει μαγικές ιδιότητες. Η πρώτη γραμμή, που αποτελούσε τη βάση του σχήματος, αποτελούταν από τη λέξη γραμμένη ολόκληρη, ενώ οι επόμενες βαθμιαία μίκραιναν κατά ένα γράμμα· η τελευταία, που ήταν και κορυφή του τριγώνου, περιείχε μόνο το αρχικό «α»!..
 • Τι περίεργο έγραψε για τον ουρανό ένας αρχαίος συγγραφέας;
  Διαβάστε ποιος αρχαίος συγγραφέας, γραμματικός του 1ου αιώνα προ Χριστού, έγραψε ένα αστρονομικό βιβλίο για την εικόνα που παρουσιάζει ο ουρανός σε χώρες όπου ζούσαν μη ελληνικοί λαοί! Ποιος ήταν ο συγγραφέας και ποιο το βιβλίο του; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Το μεγαλύτερο πτηνό που πέταξε ποτέ στον ουρανό!
  Τέτοιο πουλί, με άνοιγμα πτερύγων περίπου επτά μέτρα, δεν έχει ξαναπετάξει στη Γη. Το απολίθωμά του, που ανακαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφών για τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, μελέτησαν Αμερικανοί ερευνητές και, όπως είπαν, σπάει το ρεκόρ του προηγούμενου κατόχου, του πουλιού Argentavis magnificens, που έμοιαζε με κόνδορα, είχε φτερούγες εξήμισι μέτρων και ζούσε στην Αργεντινή πριν από 6 εκατ. χρόνια.
 • Σημεία των καιρών;
  Ένα περίεργο και... μετεκλογικό φαινόμενο περιέγραψε ο μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος: Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την ημέρα των εκλογών, ένα ελαιώδες και κολλώδες, άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα, που βρίσκεται στο ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στο χωριό Ασπρόκαμπος. Αλήθεια, ποια άλλα περίεργα και αξιοσημείωτα φαινόμενα παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Απίστευτα και όμως αληθινά!..
  Την ώρα που κάποιοι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης και φέρονται να καταφεύγουν στα νεκροταφεία του νομού Ηρακλείου όπου παίρνουν το λάδι από τα καντήλια ή ανοίγουν τάφους, αναζητώντας χρυσά....δόντια και κοσμήματα, σε ένα άλλο σημείο του πλανήτη ένας καλλιτέχνης «φύτεψε» ένα αυτί στο αριστερό του χέρι για να γίνει το σώμα του μια … ακουστική συσκευή (!!)… Αλήθεια, που ζούμε;
 • Τι λένε για μια μούμια που ανοιγοκλείνει τα μάτια και σοκάρει τους αρχαιολόγους;
  Περίεργα και παράξενα που συμβαίνουν στον χώρο της αρχαιολογίας!.. Ιταλοί αρχαιολόγοι προσπαθούν να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς ότι μια μούμια παιδιού μόλις 2 ετών στη Σικελία ανοίγει και κλείνει τα μάτια της κάθε μέρα (!!)... Η μούμια της Ροζαλία Λομπάρντο είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένα μούμιες του κόσμου, και είναι μία από τις περίπου 8.000 (!) μούμιες που βρίσκονται στις κατακόμβες κάτω από το μοναστήρι των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Σικελίας! Το παρατσούκλι «Ωραία Κοιμωμένη» της δόθηκε γιατί μοιάζει σαν να κοιμάται μέσα στο γυάλινο φέρετρο!.. Διαβάστε την ιστορία της Ροζαλία Λομπάρντο και δείτε ορισμένες φωτογραφίες!..
 • Διαμαρτυρήθηκαν – λέει –και … τα βατράχια!!!
  Δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε καν βερμπαλιστική εκφορά του λόγου αυτού!... Δεν είναι καν φραστικό πυροτέχνημα ούτε λόγος εντυπωσιασμού!... Στην Εγνατία Οδό, λέει, βγήκαν κατά χιλιάδες τα βατράχια και σταμάτησαν επί δίωρο την κυκλοφορία των οχημάτων για να «διαμαρτυρηθούν» κι αυτά με τον τρόπο τους στις ανθρώπινες παρεμβάσεις στο οικοσύστημα (!!)...