Παράξενα και Περίεργα!..

Παράξενα και Περίεργα!..

Μια καλοπροαίρετη περιήγηση στον μυστηριώδη χώρο του περίεργου και του παράξενου, μερικές φορές και με εύθυμη διάθεση, εκεί όπου το ανεξήγητο αναγκάζει την  Επιστήμη  να σηκώνει πολλές φορές τα χέρια της μπροστά στην αδυναμία της να εξηγήσει κάποια μυστήρια της φύσης, πολλά εκ των οποίων - δυστυχώς- γίνονται μερικές φορές αντικείμενο προώθησης αρνητικών μηνυμάτων σε μια κοινωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια δέχεται σε πολλούς τομείς μία "πλύση εγκεφάλου" χωρίς τη δυνατότητα αντιδράσεως εκ μέρους των πολιτών εκείνων, που δεν συμφωνούν με αυτά.

 • Περίεργα και παράξενα στη ζωή του Ιδομενέα!..
  Ένα παράδειγμα: Διηγούνται ακόμη σχετικά με τον Ιδομενέα το εξής ανέκδοτο· η Θέτιδα και η Μήδεια διαφιλονικούσαν το βραβείο της ομορφιάς και διάλεξαν για κριτή τον Ιδομενέα. Αυτός αποφάσισε υπέρ της Θέτιδας, πράγμα που εξόργισε τη Μήδεια. Δήλωσε πως «όλοι οι Κρήτες ήταν ψεύτες» και καταράστηκε τη γενιά του Ιδομενέα, καταδικάζοντάς την να μη λέει ποτέ πια την αλήθεια. Αυ­τή είναι η προέλευση μιας παροιμίας που λέει πως όλοι οι Κρήτες είναι ψεύτες!..
 • Τα αξιοπερίεργα ενός Ρωμαίου σοφιστή!...
  Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος συγκέντρωσε αξιοπερίεργα πράγματα από τη ζωή των ζώων: ιστορίες για πιστά σκυ­λιά, για μουσικόφιλα δελφίνια, για ευμαθείς ελέ­φαντες κ.ά.· σκοπός του ήταν, παρακολουθώντας την κυνική παράδοση, να κάνει φανερή τη σοφή τάξη που επικρατεί στη φύση και, ευκαι­ριακά, να την αντιπαραθέσει στην ανθρώπινη διαφθορά και ανηθικότητα!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Η αλήθεια για τους εξωγήϊνους!... (1)
  Η επιχειρηματολογία που προβάλλουν ορισμένοι, οι οποίοι πιστεύουν στην ύπαρξη των εξωγήϊνων όντων αλλά και οι επιστημονικές αποδείξεις εκείνων οι οποίοι αρνούνται την ύπαρξή τους. Ποια είναι η πραγματική αλήθεια; Διαβάστε μια σειρά άρθρων για το θέμα αυτό!...
 • Δηλαδή οι σφήκες κατασκεύασαν πρώτες το ... χαρτί ;
  Διάφοροι ιστορικοί λένε ότι οι Κινέζοι ήσαν εκείνοι οι οποίοι κατασκεύασαν πρώτοι το χαρτί και πώς οι Αιγύπτιοι τελειοποίησαν τους παπύρους!... Ε, λοιπόν, κύριοι, ας πληροφορηθούμε κάποτε ότι οι πρώτοι που κατασκεύασαν χαρτί, για να έχουμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι και να τυπώνουμε τις εφημερίδες μας , ήσαν .. οι σφήκες (!!).
 • Το Ρόδο των Χριστουγέννων!..
  Μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις γύρω από ένα φυτό, όπως ο ελλέβορος, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες μορφές της ελληνικής μυθολογίας, της ελληνικής ιστορίας και του χριστιανισμού!..
 • Τι έκανε –λέει- η συλλογική νοημοσύνη των τερμιτών;
  Διαβάστε πώς η θαυμαστή συμπεριφορά ορισμένων ζώων, όπως των τερμιτών, είναι εκείνη που πρωτοπορεί σε μεγάλα επιτεύγματα ή ανακαλύψεις και επινοήσεις της ανθρώπινης τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα ο κλιματισμός (!!)
 • Ποιες είναι οι «Φυλλάδες του Μεγ’ Αλέξαντρου»;
  Διαβάστε πού επισημάναμε είκοσι (20) χειρόγραφα κείμενα γνωστών ή αγνώστων συγγραφέων του παρελθόντος, που βρίσκονται κωδικοποιημένα στις διάφορες βιβλιοθήκες του Εξωτερικού και τα οποία αναφέρονται στις «Φυλλάδες του Μεγ’ Αλέξαντρου»!...
 • Απίστευτο!.. Ένα παλιό ραδιόφωνο μεταδίδει από μόνο του ειδήσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!!!
  Είναι να τρελαίνεσαι!.. Όπως διάβασα στην τηλεφημερίδα «stifora», ένα μυστήριο τυλίγεται γύρω από ένα παλιό ραδιόφωνο το οποίο, χωρίς να είναι συνδεδεμένο σε ηλεκτρική πρίζα ή να έχει μπαταρίες, μεταδίδει από μόνο του ειδήσεις του Β Παγκοσμίου Πολέμου!... Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε την είδηση!..
 • Απαγορευμένη αρχαιολογία ή εξελιγμένη θεολογία;
  Πολλές φορές οι άνθρωποι διερωτώνται τι είδους παραστάσεις είναι αυτές που έχουν αποτυπωθεί δι’ ανθρωπίνης χειρός πάνω σε αρχαιολογικά μνημεία δίδοντες την εξήγηση ότι παριστάνουν διάφορα …. εξωγήϊνα όντα, μη δυνάμενοι να αποδεχθούν το γεγονός των ενορατικών προφητειών ή την λεγόμενη «εξελιγμένη θεολογία», που έχει να κάνει με σημαντικές τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων ιερατείων!…
 • Έλατο, βρήκε γόνιμο έδαφος για ανάπτυξη, στον... πνεύμονα νεαρού Ρώσου!
  Απίστευτο, αλλά αληθινό!.. Ρώσοι χειρουργοί στα Ουράλια βρέθηκαν μπροστά στην μεγαλύτερη έκπληξη της καριέρας τους, όταν εντόπισαν ένα δεντράκι ερυθρελάτης 5 εκατοστών να έχει κυριολεκτικά φυτρώσει στα πνευμόνια ενός 28χρονου Ρώσου. Οι γιατροί που μελέτησαν το σπάνιο αυτό περιστατικό, εικάζουν ότι το δέντρο φύτρωσε εκεί όταν ο νεαρός άνδρας εισέπνευσε έναν σπόρο!
 • Η Μορφή του Χριστού σε … αερομαχία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου;
  Διαβάστε το παρακάτω κείμενο, αλλά –κυρίως- δείτε μια φωτογραφία όπου σε μία αερομαχία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εμφανίστηκε στα σύννεφα η μορφή του … Ιησού Χριστού, ενώ η φωτογραφία αυτή έκανε τότε τον γύρο του κόσμου!..
 • Πώς γινόταν ο καλλωπισμός για ορισμένους στην αρχαιότητα;
  Στις Βάκχες, για παράδειγμα, ο Διόνυσος προκαλεί στον Πενθέα την παραίσθηση της αλλαγής φύλου!.. Ο Πενθέας δεν υποδύεται τη γυναίκα, είναι γυναίκα που χαριεντίζεται, θέλει να αρέσει και καλλωπίζεται ρωτώντας το θεό σαν να ήταν ο καθρέφτης της: «Είμαι όμορφη;»!.. Αυτά και άλλα … «περίεργα και παράξενα», για τα σημερινά μας ήθη, στο κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν κι οι … εξορκιστές!
  Περίπου 300 εξορκιστές, κληρικοί και λαϊκοί απ' όλο τον κόσμο - την Ευρώπη, την Αφρική και την Ινδία - συγκεντρώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα της Τσεστόσοβα, στη νότια Πολωνία, για μια διεθνή σύνοδο αφιερωμένη στο... βαμπιρισμό και τα ψέματα του Κακού. (Χιούμορ: Λέτε να ξόρκισαν και το … Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;)
 • Ποιον έβγαλαν –λέει- άνθρωπο της χιλιετίας;
  Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» αναφέρει ότι ο άνθρωπος της χιλιετίας είναι αυτός, ο οποίος «ενσάρκωσε τον πολιτισμένο και ταυτόχρονα βάρβαρο χαρακτήρα του ανθρώπινου γένους»! Ποιος είναι αυτός; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..