Κατηγορίες

Πολιτικά Θέματα

Πολιτικά Θέματα

Άρθρα, μελέτες και έρευνες επί διαφόρων πολιτικών θεμάτων, κυρίως όμως αυτών, που συζητούνται μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και ιδίως θέματα, τα οποία άπτονται του Ελληνικού Πολιτισμού και των εν γένει Παραδόσεων του Έθνους μας. Αλιεύουμε στοιχεία, τα οποία θεωρούμε άξια προσοχής μέσα από τις συζητήσεις ή τις συμπεριφορές των πολιτικών, ως μία συνέχεια της Φυλής των Ελλήνων, που έχουν κάνει την πολιτική ένα με την ζωή τους. Θέματα τα οποία είναι πέραν πάσης πολιτικής ή ιδεολογικής διαφοράς, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, που επισκέπτονται την  Ιστοσελίδα μας, να αισθάνονται οικείοι και φιλικοί με το χώρο αυτό.

 •  Μηνύματα για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας!..
  Μηνύματα για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας!..
  Μετά από περίπου πέντε χρόνια επανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τους πολιτικούς αρχηγούς και περίπου χίλιους καλεσμένους, κάνοντας σημαντική αναφορά στα σημαντικά θέματα που απασχολούν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και την γειτονική μας Τουρκία!..
 • Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σχετικά με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος;
  Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σχετικά με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος;
  «Το βρετανικό δημοψήφισμα είτε θα είναι το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη που πορεύεται στο κενό είτε θα είναι η αρχή μιας πολύ επικίνδυνης και ολισθηρής πορείας για τους λαούς μας. Και είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο που χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, βαθιές δημοκρατικές και προοδευτικές τομές στην Ευρώπη. Αλλαγές αντιλήψεων, νοοτροπιών και τελικά αλλαγές πολιτικών…»
 • Τι είπαν στις κοινές δηλώσεις τους οι κκ Αλέξης Τσίπρας και Μπαν Κι-μουν;
  Τι είπαν στις κοινές δηλώσεις τους οι κκ Αλέξης Τσίπρας και Μπαν Κι-μουν;
  «Η Ελλάδα βρέθηκε – όπως όλοι γνωρίζετε – στο επίκεντρο και αυτής της κρίσης, της μεγαλύτερης προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρά τα τεράστια οικονομικά βάρη που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός και συνολικά, θα έλεγα, η χώρα μας, οι ελληνικές υπηρεσίες, οι τοπικές κοινωνίες, οι εθελοντές, παρά τα προβλήματα κατάφεραν, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες καθημερινά για την υποδοχή και τη φιλοξενία συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο προσφύγων και μεταναστών που πέρασαν από την Ελλάδα το 2015. Σήμερα δε σηκώνει η χώρα μας το βάρος της φιλοξενίας πάνω από 55.000 προσφύγων, που εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας μετά τη μονομερή ενέργεια στα βόρεια σύνορά μας και το κλείσιμο των συνόρων…» (Αλέξης Τσίπρας)
 • Ελλάς - Γαλλία – Συμμαχία;
  Ελλάς - Γαλλία – Συμμαχία;
  Διαβάστε τις Κοινές δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίρα και του Πρωθυπουργού της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Μ. Βαλς! «Οι δύο λαοί μας μοιράζονται κοινές αξίες και Ιστορία. Και η σχέση αυτή αντιστοιχίζεται πλήρως και σε πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο, ιδιαίτερα δε τον τελευταίο χρόνο. Στις δυσκολίες στηρίζουμε και έχουμε στηρίξει ο ένας τον άλλον, ακόμα και όταν οι απόψεις μας δεν ταυτίζονται. Δεν ξεχνάμε, δεν μπορούμε άλλωστε να ξεχάσουμε, ότι πέρσι το καλοκαίρι, η γαλλική κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στον ελληνικό λαό, αποκρούοντας εκβιασμούς και ακρότητες οι οποίες, με αφετηρία την Ελλάδα, έθεταν σε κίνδυνο τη συνοχή ολόκληρης της Ευρωζώνης..», είπε –εν μέσω άλλων- ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
 •  Η Δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου για τις εξωχώριες εταιρείες!..
  Η Δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου για τις εξωχώριες εταιρείες!..
  Επιτέλους, κάποιοι κατάλαβαν το λάθος τους και επιχειρούν τουλάχιστον να το διορθώσουν!.. «Αύριο καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των Πολιτικών κομμάτων, των Ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας. Η απαγόρευση δηλαδή δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά. Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική…», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος!..
 • Τι συζητήθηκε μεταξύ Προκόπη Παυλόπουλου και Βλαντιμίρ Πούτιν;
  Τι συζητήθηκε μεταξύ Προκόπη Παυλόπουλου και Βλαντιμίρ Πούτιν;
  Διαβάστε τι συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιου Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin στο Προεδρικό Μέγαρο. «Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα –είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας- πραγματοποιείται σε μιαν εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία για την ευρύτερη Περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη»!...
 •  Τι είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε Διεθνές Συνέδριο;
  Τι είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε Διεθνές Συνέδριο;
  «Η Ευρώπη των πεντακοσίων εκατομμυρίων πολιτών – τόσος είναι ο πληθυσμός της Ευρώπης- δεν έχει τη δυνατότητα να εντάξει και μάλιστα σε χώρες που έχουν δομικά τη δυνατότητα να εντάξουν στον κοινωνικό και παραγωγικό τους ιστό, ένα ή δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από χώρες που έχουν πληγεί. Σκεφτείτε πόσο παράλογο είναι αυτό. Και σκεφτείτε πόσο παράλογο είναι να λέει κάποιος ότι υπερασπίζεται όλα αυτά τα χρόνια την Ευρώπη που είναι ανοιχτή στην κίνηση των κεφαλαίων και στην απρόσκοπτη λειτουργία των κανόνων της αγοράς και όμως σήμερα κλείνει τα σύνορα σε ανθρώπους που ψάχνουν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή…»
 • Τι επισήμανε ακριβώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής;
  Τι επισήμανε ακριβώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής;
  «Υπάρχει λοιπόν σαφής αναφορά στην απόφαση, στα κοινά συμπεράσματα των 28, ότι ο μηχανισμός διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου που θα γίνονται στην Ελλάδα θα είναι απολύτως στα πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και τα αιτήματα θα εξετάζονται εξατομικευμένα – όπως ακριβώς προβλέπει η διεθνής νομιμότητα και η Συνθήκη της Γενεύης. Ενώ απαιτήσαμε και υπάρχει ρητή αναφορά στο κείμενο, ότι όλη αυτή η διαδικασία θα γίνεται με τη στενή συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επίσης διεκδικήσαμε και πετύχαμε μια απόφαση για ουσιαστική και πλήρη στήριξη και άμεση ενίσχυση στις υποδομές μας και κυρίως ενίσχυση σε προσωπικό της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, τόσο μέσω της ευρωπαϊκής υπηρεσίας, της EASO, όσο όμως και μέσα από την άμεση αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού από κράτη-μέλη για να συνδράμουν τις προσπάθειες της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου. Έτσι, λοιπόν, άμεσα τις επόμενες μέρες θα έρθουν στην Ελλάδα περίπου 2.300 άτομα, 400 εμπειρογνώμονες στα ζητήματα ασύλου, 400 μεταφραστές και 1.500 άτομα, που αφορά προσωπικό εξειδικευμένο σε θέματα ασφαλείας…»
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών