Πολιτικά Θέματα

Πολιτικά Θέματα

Άρθρα, μελέτες και έρευνες επί διαφόρων πολιτικών θεμάτων, κυρίως όμως αυτών, που συζητούνται μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και ιδίως θέματα, τα οποία άπτονται του Ελληνικού Πολιτισμού και των εν γένει Παραδόσεων του Έθνους μας. Αλιεύουμε στοιχεία, τα οποία θεωρούμε άξια προσοχής μέσα από τις συζητήσεις ή τις συμπεριφορές των πολιτικών, ως μία συνέχεια της Φυλής των Ελλήνων, που έχουν κάνει την πολιτική ένα με την ζωή τους. Θέματα τα οποία είναι πέραν πάσης πολιτικής ή ιδεολογικής διαφοράς, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, που επισκέπτονται την  Ιστοσελίδα μας, να αισθάνονται οικείοι και φιλικοί με το χώρο αυτό.

 • Κάτι καινούργιο ζητάει ο κόσμος!..
  Οι Έλληνες πολίτες, απογοητευμένοι πλήρως από το πολιτικό σκηνικό της Χώρας που όζει κάτω από το βάρος των ανομιών και των σκανδάλων, κατευθύνεται με πάθος εκεί που ακούγονται πρωτόγνωρες φωνές!.. Εκεί που ο πολιτικός λόγος παίρνει την ουσιαστική σημασία του όρου! Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του νέου πολιτικού φορέα: «Δημιουργία, Ξανά!» και τι εξήγγειλαν οι σημαντικότεροι εκπρόσωποί του!
 • Η Αριστερά προσεγγίζει την Ορθοδοξία;
  Εκατομμύρια Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ικανοποιήθηκαν πλήρως από τις δηλώσεις (πριν ένα χρόνο περίπου) του Προέδρου του «Συνασπισμού» κ. Αλέξη Τσίπρα περί στήριξης της ελληνικής Αριστεράς στα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προσωπική παρουσία του κ. Τσίπρα στο Φανάρι!.. Ας θυμηθούμε ένα ρεπορτάζ!..
 • Ανοιχτή Επιστολή
  Διαβάστε μία ανοιχτή επιστολή που μάς έστειλε προς δημοσιοποίηση ο κ. Γιάννης Δημαράς, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β΄ Αθηνών, την οποία απευθύνει στον κ. Siegfried Kauder, μέσα στην οποία διαμαρτύρεται σε πολύ έντονο βαθμό για τις δηλώσεις του περί επιτροπείας στην Ελλάδα!
 • Ιδού και μια πολιτική πρωτοβουλία ορθή!..
  Η κα Άννα Διαμαντοπούλου, κάνει μια κίνηση η οποία , όπως και να την ερμηνεύσει κανείς, η Ελληνίδα υπουργός Παιδείας, με την επιστολή που στέλνει στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρώην Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ρομάνο Πρόντι, θέτει τα πράγματα στην ουσιαστική τους βάση. Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί αυτή η επιστολή!..
 • Αιφνιδιάζει η δημοφιλής Ελληνίδα βουλευτής κ. Εύα Καϊλή!..
  "Η συνείδηση μου - λέει σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό- δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό. Ούτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Έθνος, καλούμαστε όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω"!.. Μετά την ανεξαρτητοποίηση της κ. Μιλένας Αποστολάκη, ήρθε και αυτή της κ. Καϊλή, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο!
 • Τι ερώτηση κάνει ο κ Αντώνης Σαμαράς στον Πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα;
  Στο θέμα της εγκληματικότητας , της ανασφάλειας των πολιτών «που παρουσιάζουν αύξηση, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχουν γειτονιές απροσπέλαστες και ιδιαίτερα επικίνδυνες», σε συνδυασμό και «με ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης», καλείται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τη σχετική του ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Διαβάστε τα βασικά σημεία της ερώτησης…
 • Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα!..
  Επί τέλους!.. Ένα πολιτικό κόμμα άφησε πίσω του την «ξύλινη γλώσσα», τις όποιες κουραστικές ή πληκτικές ανακοινώσεις, και ασχολήθηκε πολύ σοβαρά –και τεκμηριωμένα- με την επίθεση που δέχτηκαν η Ελλάδα και οι Έλληνες από το περιοδικό Focus. Διαβάστε τι ανακοίνωσε το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» σε ένα άρθρο που έγραψε ο ίδιος ο Πρόεδρός του κ Γιάννης Δημαράς!..
 • Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος επιβεβαιώνει τον … Πατροκοσμά;
  Ο γνωστός συνταγματολόγος και πρώην υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», με αφορμή το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, που επέβαλε η κυβέρνηση, μιλάει για «έμμεση δήμευση της ιδιοκτησίας». Αν θυμηθούμε τι έλεγε προ ολίγου καιρού ο κ. Ούλριχ Μπλουμ , πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, ο οποίος είχε προτείνει να υποθηκεύεται αναγκαστικά η περιουσία των Ελλήνων πολιτών, για τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα, μήπως επιβεβαιώνεται ο ... Πατροκοσμάς που έλεγε ότι θα μας πάρουν τα σπίτια; Λέω: Μήπως;
 • Μέχρι τη Βουλή έφθασε το επίδομα της Ελένης;
  Είναι απίστευτο, αλλά το θέμα με το επίδομα της τρίτεκνης μητέρας, που λαμβάνει η γνωστή Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Ελένη Μενεγάκη, έλαβε πολιτικές διαστάσεις! Μία πολιτική αντιπαράθεση την οποία προκάλεσε η είδηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Star για το επίδομα τρίτεκνης μητέρας που λαμβάνει η Ελένη Μενεγάκη. Αιτία το γεγονός ότι έχει τέτοια οικονομική άνεση, που προφανώς και δεν χρειάζεται τα 266 ευρώ το μήνα!
 • Κύπρος: Ξεκινάμε γεωτρήσεις παρά τις απειλές της Τουρκίας!
  Παρά τις τουρκικές απειλές, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα κάνει πίσω και θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ερευνητικών γεωτρήσεων για τον εντοπισμό φυσικού αερίου μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου. Τι λέει το «Άρμα Πολιτών».
 • Τι έλεγε η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη;
  Διαβάστε τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου, την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, η οποία παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα!..