Κατηγορίες

Καραγκιόζ Μπερντές

Καραγκιόζ Μπερντές

Μια χιουμοριστική και, ασφαλώς, σατιρική στήλη, όπου θα στηλιτεύονται με καλοπροαίρετο τρόπο όλα τα πρόσωπα του δημοσίου βίου, ιδίως της πολιτικής ζωής, που  "μας έχουν κάνει τον βίο αβίωτο", που λέει ο λαός, με εμπροσθοφυλακή τον ίδιο τον λαϊκό μας ήρωα, Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, όπως αυτοσυστήνεται ο ίδιος, και τον οποίον μάς άφησε ως παρακαταθήκη ο μεγάλος δουλευτής του Θεάτρου Σκιών, Ευγένιος Σπαθάρης!...

 • Ο Καραγκιόζης … διαπραγματευτής!
  Ο Καραγκιόζης … διαπραγματευτής!
  Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με τον θρυλικό ήρωα του "Θεάτρου Σκιών" Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος τούτη τη φορά θέλει να μας αιφνιδιάσει, αφού μαζί με τον θείο του, τον θρυλικό Μπαρμπαγιώργο, αποφάσισαν να πάνε στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτούν με τους εταίρους και δανειστές μας τη νέα συμφωνία ή τη νέα δανειακή σύμβαση!.. Τι να κάνουμε; Χωρίς χαμόγελο είναι άχαρη αυτή η ρημάδα η ζωή μας!..
 • Ο Καραγκιόζης … μπουζουκτζής!!!
  Ο Καραγκιόζης … μπουζουκτζής!!!
  Άλλη μια εύθυμη πλευρά της ζωής, ένα θεατρικό σκετς, με πρωταγωνιστή τον θρυλικό λαϊκό ήρωα, Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, που σήμερα έχει βάλει στο μάτι τον … Γκίκα Χαρδούβελη και τον Άδωνι Γεωργιάδη!.. Διαβάστε το αφού, όπως κατ’ επανάληψη τονίζουμε: «Το χιούμορ είναι μια σοβαρή υπόθεση»!..
 • « Ο Καραγκιόζης δημοσιογράφος!...»
  « Ο Καραγκιόζης δημοσιογράφος!...»
  Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με τον θρυλικό λαϊκό ήρωα του «Θεάτρου Σκιών», Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος σήμερα θα μας διασκεδάσει αφού, για να επιζήσει, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να γίνει όπως ορισμένοι δημοσιογράφοι, που είναι «παπαγαλάκια της εξουσίας» και αντί να λένε την αλήθεια, εξυπηρετούν άλλα και ίσως ύποπτα συμφέροντα!..
 • Τι σχέση έχει ο λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης με το … ναυάγιο των Αντικυθήρων;
  Τι σχέση έχει ο λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης με το … ναυάγιο των Αντικυθήρων;
  Διαβάστε πώς ένας μεγάλος συνεχιστής του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εμπνεύστηκε την παράστασή του από την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός». Ο Καραγκιόζης Ναυαγός με ολόκληρη την παρέα του, παλιά και νέα, ονειρεύεται ότι ανακαλύπτει το ναυάγιο των Αντικυθήρων το 2014 και ότι ψαρεύει τον περίφημο Μηχανισμό, τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας. Ο Χαρίδημος δημιούργησε μια νέα ιστορία με πρωτότυπες φιγούρες και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο Καραγκιόζης ως Ναυαγός αγαπά την ιστορία, σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και είναι περήφανος για τις αρχαιότητες του τόπου του!..
 • Τα Φορο-Εντάλματα του Καραγκιόζη!...
  Τα Φορο-Εντάλματα του Καραγκιόζη!...
  Ένα μικρό χιουμοριστικό επεισόδιο με τον Καραγκιόζη που του έρχονται συνεχώς εντάλματα πληρωμών από εφοριακούς, τραπεζίτες και αστυνομικούς έτοιμους να του φορέσουν χειροπέδες!.. Πάντα ταύτα για να μη λησμονούμε και τον καλό μας φίλο Χρήστο Στανίση, τον γνωστό Καλλιτέχνη Θεάτρου Σκιών, που μας στέλνει τακτικά εικόνες του Καραγκιόζη!..
 • Εορταστικό Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο!.. (Μέρα 2η)
  Εορταστικό Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο!.. (Μέρα 2η)
  Το δικό μας Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο, για να πάμε κόντρα στο … «Δωδεκαήμερο» των πάσης φύσεως Καλικάντζαρων της πολιτικής, οικονομικής, καλλιτεχνικής και τηλεοπτικής μας ζωής, που άφησαν το πριόνι τους με το οποίο έκοβαν το δέντρο της γης και τώρα θέλουν να πριονίσουν … τα πόδια μας! Μωρέ, αυτοί θα κοντύνουν με την (καλοπροαίρετη, ασφαλώς) σάτιρά μας και τα όποια χιουμοριστικά σκετς, που ακολουθούν! Φίλες και Φίλοι, ο δημοφιλής λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, αλλά και οι άλλοι χιουμοριστικοί ήρωες του «Θεάτρου Σκιών», μας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!..
 • Εορταστικό Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο!.. (Μέρα 1η)
  Εορταστικό Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο!.. (Μέρα 1η)
  Από σήμερα και για 12 μέρες, στο δικό μας Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο, πάμε κόντρα στο … «Δωδεκαήμερο» των πάσης φύσεως Καλικάντζαρων της πολιτικής, οικονομικής, καλλιτεχνικής και τηλεοπτικής μας ζωής, που άφησαν το πριόνι τους με το οποίο έκοβαν το δέντρο της γης και τώρα θέλουν να πριονίσουν … τα πόδια μας! Μωρέ, αυτοί θα κοντύνουν με την (καλοπροαίρετη, ασφαλώς) σάτιρά μας και τα όποια χιουμοριστικά σκετς, που ακολουθούν! Φίλες και Φίλοι, ο δημοφιλής λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, αλλά και οι άλλοι χιουμοριστικοί ήρωες του «Θεάτρου Σκιών», μας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!..
 • --Να ρωτήσω κι εγώ κάτι;  --Και δεν ρωτάς, μωρ’ Ελένη!..
  --Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; --Και δεν ρωτάς, μωρ’ Ελένη!..
  Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές την πανέμορφη κι αστραφτερή Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Ελένη Μενεγάκη, και τον θρυλικό ήρωα του «Θεάτρου Σκιών», Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος σήμερα καλείται από την δημοφιλή τηλεπαρουσιάστρια να παίξει έναν άλλο ρόλο!.. Διαβάστε το κείμενο!...
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών