Καραγκιόζ Μπερντές

Καραγκιόζ Μπερντές

Μια χιουμοριστική και, ασφαλώς, σατιρική στήλη, όπου θα στηλιτεύονται με καλοπροαίρετο τρόπο όλα τα πρόσωπα του δημοσίου βίου, ιδίως της πολιτικής ζωής, που  "μας έχουν κάνει τον βίο αβίωτο", που λέει ο λαός, με εμπροσθοφυλακή τον ίδιο τον λαϊκό μας ήρωα, Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, όπως αυτοσυστήνεται ο ίδιος, και τον οποίον μάς άφησε ως παρακαταθήκη ο μεγάλος δουλευτής του Θεάτρου Σκιών, Ευγένιος Σπαθάρης!...

 • Ο Καραγκιόζης … διαπραγματευτής!
  Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με τον θρυλικό ήρωα του "Θεάτρου Σκιών" Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος τούτη τη φορά θέλει να μας αιφνιδιάσει, αφού μαζί με τον θείο του, τον θρυλικό Μπαρμπαγιώργο, αποφάσισαν να πάνε στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτούν με τους εταίρους και δανειστές μας τη νέα συμφωνία ή τη νέα δανειακή σύμβαση!.. Τι να κάνουμε; Χωρίς χαμόγελο είναι άχαρη αυτή η ρημάδα η ζωή μας!..
 • Ο Καραγκιόζης … μπουζουκτζής!!!
  Άλλη μια εύθυμη πλευρά της ζωής, ένα θεατρικό σκετς, με πρωταγωνιστή τον θρυλικό λαϊκό ήρωα, Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, που σήμερα έχει βάλει στο μάτι τον … Γκίκα Χαρδούβελη και τον Άδωνι Γεωργιάδη!.. Διαβάστε το αφού, όπως κατ’ επανάληψη τονίζουμε: «Το χιούμορ είναι μια σοβαρή υπόθεση»!..
 • « Ο Καραγκιόζης δημοσιογράφος!...»
  Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με τον θρυλικό λαϊκό ήρωα του «Θεάτρου Σκιών», Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος σήμερα θα μας διασκεδάσει αφού, για να επιζήσει, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να γίνει όπως ορισμένοι δημοσιογράφοι, που είναι «παπαγαλάκια της εξουσίας» και αντί να λένε την αλήθεια, εξυπηρετούν άλλα και ίσως ύποπτα συμφέροντα!..
 • Τι σχέση έχει ο λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης με το … ναυάγιο των Αντικυθήρων;
  Διαβάστε πώς ένας μεγάλος συνεχιστής του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εμπνεύστηκε την παράστασή του από την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός». Ο Καραγκιόζης Ναυαγός με ολόκληρη την παρέα του, παλιά και νέα, ονειρεύεται ότι ανακαλύπτει το ναυάγιο των Αντικυθήρων το 2014 και ότι ψαρεύει τον περίφημο Μηχανισμό, τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας. Ο Χαρίδημος δημιούργησε μια νέα ιστορία με πρωτότυπες φιγούρες και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο Καραγκιόζης ως Ναυαγός αγαπά την ιστορία, σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και είναι περήφανος για τις αρχαιότητες του τόπου του!..
 • Τα Φορο-Εντάλματα του Καραγκιόζη!...
  Ένα μικρό χιουμοριστικό επεισόδιο με τον Καραγκιόζη που του έρχονται συνεχώς εντάλματα πληρωμών από εφοριακούς, τραπεζίτες και αστυνομικούς έτοιμους να του φορέσουν χειροπέδες!.. Πάντα ταύτα για να μη λησμονούμε και τον καλό μας φίλο Χρήστο Στανίση, τον γνωστό Καλλιτέχνη Θεάτρου Σκιών, που μας στέλνει τακτικά εικόνες του Καραγκιόζη!..
 • Εορταστικό Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο!.. (Μέρα 2η)
  Το δικό μας Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο, για να πάμε κόντρα στο … «Δωδεκαήμερο» των πάσης φύσεως Καλικάντζαρων της πολιτικής, οικονομικής, καλλιτεχνικής και τηλεοπτικής μας ζωής, που άφησαν το πριόνι τους με το οποίο έκοβαν το δέντρο της γης και τώρα θέλουν να πριονίσουν … τα πόδια μας! Μωρέ, αυτοί θα κοντύνουν με την (καλοπροαίρετη, ασφαλώς) σάτιρά μας και τα όποια χιουμοριστικά σκετς, που ακολουθούν! Φίλες και Φίλοι, ο δημοφιλής λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, αλλά και οι άλλοι χιουμοριστικοί ήρωες του «Θεάτρου Σκιών», μας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!..
 • Εορταστικό Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο!.. (Μέρα 1η)
  Από σήμερα και για 12 μέρες, στο δικό μας Χιουμοριστικό Δωδεκαήμερο, πάμε κόντρα στο … «Δωδεκαήμερο» των πάσης φύσεως Καλικάντζαρων της πολιτικής, οικονομικής, καλλιτεχνικής και τηλεοπτικής μας ζωής, που άφησαν το πριόνι τους με το οποίο έκοβαν το δέντρο της γης και τώρα θέλουν να πριονίσουν … τα πόδια μας! Μωρέ, αυτοί θα κοντύνουν με την (καλοπροαίρετη, ασφαλώς) σάτιρά μας και τα όποια χιουμοριστικά σκετς, που ακολουθούν! Φίλες και Φίλοι, ο δημοφιλής λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, αλλά και οι άλλοι χιουμοριστικοί ήρωες του «Θεάτρου Σκιών», μας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!..
 • --Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; --Και δεν ρωτάς, μωρ’ Ελένη!..
  Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές την πανέμορφη κι αστραφτερή Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Ελένη Μενεγάκη, και τον θρυλικό ήρωα του «Θεάτρου Σκιών», Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος σήμερα καλείται από την δημοφιλή τηλεπαρουσιάστρια να παίξει έναν άλλο ρόλο!.. Διαβάστε το κείμενο!...
 • Ο Καραγκιόζης απολογείται στην κυρία Κριστίν Λαγκάρντ!..
  Διαβάστε ένα ακόμη χιουμοριστικό επεισόδιο με τον θρυλικό ήρωα του «Θεάτρου Σκιών», τον δημοφιλή Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος σήμερα … απολογείται στην Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, έχοντας δίπλα του και τα τρία Κολλητήρια!.. Για να δούμε τι σκαρφίστηκε πάλι!...
 • Ο Καραγκιόζης λαϊκός δικαστής!..
  Διαβάστε ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με τον δημοφιλέστερο λαϊκό ήρωα του Ελληνισμού, όπως είναι ο Καραγκιόζης, ο οποίος σήμερα έχει έναν πιο σοβαρό λόγο: Να ... ανακρίνει «εφ’ όλης της ύλης» και να δικάσει (ή να … καταδικάσει) τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, που προβάλλονται κατά κόρον στην τηλεόραση ή γράφουν συνεχώς όχι και τόσο αρεστά σε ορισμένους κείμενα. Ένας εξ αυτών ο … Άδωνις Γεωργιάδης και ο … έχων την τιμή να γράφει αυτά τα κείμενα!!
 • «Ο Καραγκιόζης … ραψωδός!..»
  Διαβάστε ένα σπαρταριστό χιουμοριστικό επεισόδιο με κεντρικό ήρωα τον θρυλικό μας Καραγκιόζη, ο οποίος, για να γοητεύσει την Σάσα-χανούμ, γίνεται ακόμη και … ραψωδός και ραπίζει με τον καυστικό λόγο του τα λαμόγια της πολιτικής ζωής του τόπου – και όχι μόνο!..
 • Ο Καραγκιόζης δικαστής (Νο 2)
  Διαβάστε μια νέα χιουμοριστική (ποιητική, αυτή τη φορά) εκδοχή του διαβόητου δικαστηρίου του … Καραγκιόζη, όπου ο κατήγορος (Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής), δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, επιτίθεται εναντίον της αφεντιάς μας, για το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε το φιλολογικό ψευδώνυμο «Νέος Ρωμηός»!...
 • Ο Καραγκιόζης δικαστής!...
  Διαβάστε ένα χιουμοριστικό θεατρικό σκετς με πρωταγωνιστή τον ελλογιμότατο και αξιότιμο κύριο … Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος δικάζει ένα γνωστό πρόσωπο της ιστοσελίδας μας!.. Την … αφεντιά μας, κατόπιν … προσφυγής στη δικαιοσύνη του «Σουρή του Νεότερου», αφού ο γράφων υπογράφει τα σατιρικά ποιήματά του ως «Νέος Ρωμηός»!.. Για να δούμε .. τι θ’ ακούσουμε!..
 • Ο Καραγκιόζης ανακρίνει τους πολιτικούς!..
  Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με κεντρικό πρόσωπο τον λαϊκό ήρωα, Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος αυτή τη φορά ανακρίνει προεκλογικά τους Έλληνες πολιτικούς, που έχουν γίνει πολιτικάντηδες, αφού επωφελούνται από τις καταστάσεις χρησιμοποιώντας μικροπολιτικές μεθόδους και προσωπικές γνωριμίες!..