Κατηγορίες

Καραγκιόζ Μπερντές

Καραγκιόζ Μπερντές

Μια χιουμοριστική και, ασφαλώς, σατιρική στήλη, όπου θα στηλιτεύονται με καλοπροαίρετο τρόπο όλα τα πρόσωπα του δημοσίου βίου, ιδίως της πολιτικής ζωής, που  "μας έχουν κάνει τον βίο αβίωτο", που λέει ο λαός, με εμπροσθοφυλακή τον ίδιο τον λαϊκό μας ήρωα, Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, όπως αυτοσυστήνεται ο ίδιος, και τον οποίον μάς άφησε ως παρακαταθήκη ο μεγάλος δουλευτής του Θεάτρου Σκιών, Ευγένιος Σπαθάρης!...

 • Ο Καραγκιόζης απολογείται στην κυρία Κριστίν Λαγκάρντ!..
  Ο Καραγκιόζης απολογείται στην κυρία Κριστίν Λαγκάρντ!..
  Διαβάστε ένα ακόμη χιουμοριστικό επεισόδιο με τον θρυλικό ήρωα του «Θεάτρου Σκιών», τον δημοφιλή Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος σήμερα … απολογείται στην Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, έχοντας δίπλα του και τα τρία Κολλητήρια!.. Για να δούμε τι σκαρφίστηκε πάλι!...
 • Ο Καραγκιόζης λαϊκός δικαστής!..
  Ο Καραγκιόζης λαϊκός δικαστής!..
  Διαβάστε ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με τον δημοφιλέστερο λαϊκό ήρωα του Ελληνισμού, όπως είναι ο Καραγκιόζης, ο οποίος σήμερα έχει έναν πιο σοβαρό λόγο: Να ... ανακρίνει «εφ’ όλης της ύλης» και να δικάσει (ή να … καταδικάσει) τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, που προβάλλονται κατά κόρον στην τηλεόραση ή γράφουν συνεχώς όχι και τόσο αρεστά σε ορισμένους κείμενα. Ένας εξ αυτών ο … Άδωνις Γεωργιάδης και ο … έχων την τιμή να γράφει αυτά τα κείμενα!!
 • «Ο Καραγκιόζης … ραψωδός!..»
  «Ο Καραγκιόζης … ραψωδός!..»
  Διαβάστε ένα σπαρταριστό χιουμοριστικό επεισόδιο με κεντρικό ήρωα τον θρυλικό μας Καραγκιόζη, ο οποίος, για να γοητεύσει την Σάσα-χανούμ, γίνεται ακόμη και … ραψωδός και ραπίζει με τον καυστικό λόγο του τα λαμόγια της πολιτικής ζωής του τόπου – και όχι μόνο!..
 • Ο Καραγκιόζης δικαστής (Νο 2)
  Ο Καραγκιόζης δικαστής (Νο 2)
  Διαβάστε μια νέα χιουμοριστική (ποιητική, αυτή τη φορά) εκδοχή του διαβόητου δικαστηρίου του … Καραγκιόζη, όπου ο κατήγορος (Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής), δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, επιτίθεται εναντίον της αφεντιάς μας, για το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε το φιλολογικό ψευδώνυμο «Νέος Ρωμηός»!...
 • Ο Καραγκιόζης δικαστής!...
  Ο Καραγκιόζης δικαστής!...
  Διαβάστε ένα χιουμοριστικό θεατρικό σκετς με πρωταγωνιστή τον ελλογιμότατο και αξιότιμο κύριο … Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος δικάζει ένα γνωστό πρόσωπο της ιστοσελίδας μας!.. Την … αφεντιά μας, κατόπιν … προσφυγής στη δικαιοσύνη του «Σουρή του Νεότερου», αφού ο γράφων υπογράφει τα σατιρικά ποιήματά του ως «Νέος Ρωμηός»!.. Για να δούμε .. τι θ’ ακούσουμε!..
 • Ο Καραγκιόζης ανακρίνει τους πολιτικούς!..
  Ο Καραγκιόζης ανακρίνει τους πολιτικούς!..
  Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με κεντρικό πρόσωπο τον λαϊκό ήρωα, Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος αυτή τη φορά ανακρίνει προεκλογικά τους Έλληνες πολιτικούς, που έχουν γίνει πολιτικάντηδες, αφού επωφελούνται από τις καταστάσεις χρησιμοποιώντας μικροπολιτικές μεθόδους και προσωπικές γνωριμίες!..
 • Προλαβαίνετε!.. Καραγκιόζης διά χειρός Μαντζαβίνου!
  Προλαβαίνετε!.. Καραγκιόζης διά χειρός Μαντζαβίνου!
  Μη χάσει κανείς την Έκθεση: «Καραγκιόζης διά χειρός Μαντζαβίνου»!.. Αναμνήσεις –λέει-από παραστάσεις που είδε και επιρροές από τις λαϊκές ζωγραφιές των καραγκιοζοπαιχτών χαρακτηρίζουν το σύνολο των έργων, όπως: «Το μαγεμένο δεντρί», «Το ναυάγιο του Καραγκιόζη», «Ο Καραγκιόζης γαμπρός», «Ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» και άλλες κλασσικές παραστάσεις που αναφέρονται στα έργα του Μαντζαβίνου. Προλαβαίνετε!...
 • Ο Καραγκιόζης, τα «γκρίκλις» και η ξενομανία των Ελλήνων!
  Ο Καραγκιόζης, τα «γκρίκλις» και η ξενομανία των Ελλήνων!
  Διαβάστε πώς ο γνωστός λαϊκός ήρωας, Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, διακωμωδεί όλους εκείνους τους Έλληνες οι οποίοι, χωρίς να υπάρχει λόγος, εκλατινίζουν το ονοματεπώνυμό τους στο facebook ή αλλού και ρέπουν σε μια ξενομανία η οποία, για ορισμένους, δεν έχει και τόσο ιδεώδη κατάληξη!...
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών