Ελληνίδα Γυναίκα

Ελληνίδα Γυναίκα

Μια ηλεκτρονική διαδρομή στο χώρο και στο χρόνο για την αιώνια Ελληνίδα γυναίκα, που με τον δικό της τρόπο οικοδόμησε έναν άγνωστο Ελληνικό Πολιτισμό, ίσως πιο λαμπρό κι από τους Παρθενώνες και τα άλλα γλυπτά, αφού γέννησε έναν Σωκράτη, έναν Πλάτωνα, έναν Αριστοτέλη, έναν Λεωνίδα, έναν Κολοκοτρώνη, έναν Παπαφλέσσα ή έναν Κοσμά Αιτωλό!.. Μια γυναίκα η οποία, στηριγμένη στις δικές της δυνάμεις, είτε ως επώνυμη και διάσημη, είτε ως ανώνυμη και άγνωστη Ελληνίδα, φύλαξε τις δικές της Θερμοπύλες για τα ιερά και τα όσια αυτής της Φυλής!... 

 

 • Γυναίκα: Μια ιστορία, μια διαδρομή…
  Σαν ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή, ώστε να δούμε από τι διήλθε η γυναίκα, η οποία από ένα «σκεύος ηδονής», όπως την ήθελαν ορισμένοι, πέρασε στην εποχή της προσωπικής αξίας, της καθολικής αναγνώρισης και της αδιαμφισβήτητης καταξίωσης!..
 • Οι Άγνωστες Ελληνίδες της Αρχαιότητας!.. (Β)
  Οι άγνωστες Ελληνίδες της αρχαιότητος των οποίων το όνομα αρχίζει από Βήτα. Είναι οι γυναίκες για τις οποίες, όπως έχουμε πει και στην Εισαγωγή μας, οικοδόμησαν με τον δικό τους τρόπο έναν άγνωστο κι αθέατο ελληνικό πολιτισμό!.. Διαβάστε σήμερα έναν κατάλογο ονομάτων αρχαίων Ελληνίδων των οποίων το όνομα αρχίζει από "Άλφα", έτσι όπως ακριβώς γράφουμε μέσα στο βιβλίο μας: "Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας" και ιδίως στο τρίτομο έργο μας: "Η Καρδιά της Ελλάδος"!..
 • Οι Άγνωστες Ελληνίδες της Αρχαιότητας!.. (Α)
  Οι άγνωστες Ελληνίδες της αρχαιότητος των οποίων το όνομα αρχίζει από Άλφα. Είναι οι γυναίκες για τις οποίες, όπως έχουμε πει και στην Εισαγωγή μας, οικοδόμησαν με τον δικό τους τρόπο έναν άγνωστο κι αθέατο ελληνικό πολιτισμό!.. Διαβάστε σήμερα έναν κατάλογο ονομάτων αρχαίων Ελληνίδων των οποίων το όνομα αρχίζει από "Άλφα", έτσι όπως ακριβώς γράφουμε μέσα στο βιβλίο μας: "Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας" και ιδίως στο τρίτομο έργο μας: "Η καρδιά της Ελλάδος"!..
 • Ποια ήταν – λέει – η Λέαινα η άγλωττος;
  Διαβάστε ένα κείμενο για τις αρχαία Ελληνίδα, Λέαινα την άγλωττο, η οποία είχε την τόλμη να κόψει με τα ίδια της τα δόντια την γλώσσα της και να την φτύσει κατάμουτρα στον βασανιστή της, που ζητούσε απ' αυτήν να πληροφορηθεί τους συνωμότες κατά του Ιππάρχου, πέριξ του Αρμοδίου, που ήταν φίλος της!..
 • Οι σύγχρονες Ελληνίδες και η προσφορά των αρχαίων Λαΐδων!.. (2)
  Μια σειρά άρθρων για την κοινωνική προσφορά των αρχαίων Λαΐδων σε σχέση με σημερινές δημοφιλείς Ελληνίδες οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να προσφέρουν ένα μικρό κομμάτι της ζωής τους στο κοινωνικό σύνολο, όπως αυτό που έκαναν οι αρχαίες Ελληνίδες Λαΐδες στην Κόρινθο, την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε κίνδυνο, και τις ευγνωμονούσαν όλοι σχεδόν οι Έλληνες! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Οι σύγχρονες Ελληνίδες και η προσφορά των αρχαίων Λαΐδων!.. (1)
  Μια σειρά άρθρων για την κοινωνική προσφορά των αρχαίων Λαΐδων σε σχέση με σημερινές δημοφιλείς Ελληνίδες οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να προσφέρουν ένα μικρό κομμάτι της ζωής τους στο κοινωνικό σύνολο, όπως αυτό που έκαναν οι αρχαίες Ελληνίδες Λαΐδες στην Κόρινθο, την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε κίνδυνο, και τις ευγνωμονούσαν όλοι σχεδόν οι Έλληνες! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας!..(5)
  Η εντυπωσιακής ομορφιάς Ελληνίδα καλλονή, Όλγα Φαρμάκη, καθώς προβάλλει το βιβλίο μας «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας», έτσι όπως αρμόζει σε μια γνήσια Ελληνίδα απόγονο των ξακουστών μανάδων του Ελληνισμού, που επί αιώνες οικοδόμησαν τον δικό τους πολιτισμό!! (Διαβάστε το 5ο μέρος του δημοσιεύματός μας):
 • Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας!..(4)
  Η εντυπωσιακής ομορφιάς Ελληνίδα καλλονή, Όλγα Φαρμάκη, καθώς προβάλλει το βιβλίο μας «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας», έτσι όπως αρμόζει σε μια γνήσια Ελληνίδα απόγονο των ξακουστών μανάδων του Ελληνισμού, που επί αιώνες οικοδόμησαν τον δικό τους πολιτισμό!! (Διαβάστε το 4ο μέρος του δημοσιεύματός μας):
 • Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας!..(3)
  Η εντυπωσιακής ομορφιάς Ελληνίδα καλλονή, Όλγα Φαρμάκη, καθώς προβάλλει το βιβλίο μας «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας», έτσι όπως αρμόζει σε μια γνήσια Ελληνίδα απόγονο των ξακουστών μανάδων του Ελληνισμού, που επί αιώνες οικοδόμησαν τον δικό τους πολιτισμό!! (Διαβάστε το 3ο μέρος του δημοσιεύματός μας):
 • Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας!.. (2)
  Η εντυπωσιακής ομορφιάς Ελληνίδα καλλονή, Όλγα Φαρμάκη, καθώς προβάλλει το βιβλίο μας «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας», έτσι όπως αρμόζει σε μια γνήσια Ελληνίδα απόγονο των ξακουστών μανάδων του Ελληνισμού, που επί αιώνες οικοδόμησαν τον δικό τους πολιτισμό!! (Διαβάστε το 2ο μέρος του δημοσιεύματός μας):
 • Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας!..(1)
  Η εντυπωσιακής ομορφιάς Ελληνίδα καλλονή, Όλγα Φαρμάκη, καθώς προβάλλει το βιβλίο μας «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας», έτσι όπως αρμόζει σε μια γνήσια Ελληνίδα απόγονο των ξακουστών μανάδων του Ελληνισμού, που επί αιώνες οικοδόμησαν τον δικό τους πολιτισμό!!
 • Ποιο ρόλο έπαιζε η Ασπασία του Περικλή;
  Αποκαλύψεις γύρω απ’ το πρόσωπο της διάσημης εταίρας της αρχαιότητας, η οποία κατάφερε να έχει αποκτήσει φίλους τούς πιο μεγάλους άνδρες της κλασικής περιόδου, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται διάφοροι ιστορικοί, ενώ κάποιοι άλλοι λέγουν ότι είχε ιδρύσει ακόμη και ερωτική σχολή στα Μέγαρα!..
 • Στις γυναίκες της χρονιάς η Εύα Καϊλή!..
  Στις γυναίκες της χρονιάς –λέει- περιλαμβάνει την Εύα Καϊλή το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, χαρακτηρίζοντάς την «διορατική» για την άρνησή της να δεχθεί το δημοψήφισμα που είχε προαναγγείλει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου!.. Να, που ακούσαμε χριστουγεννιάτικα και κάτι ευχάριστο από τους Γερμανούς!.. Διαβάστε το κείμενο!..
 • Ελληνίδα, Επιστήμη και Ομορφιά!..
  Αντικρίζοντας κανείς την πανέμορφη και αστραφτερή Ελληνίδα επιστήμονα, Μαρία Μήτσιου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι η διαχρονική πορεία της Ελληνίδας μέσα στα βάθη των αιώνων!.. Τότε που τα αρχέγονα στοιχεία της φυλής μας έγιναν ένα ορμητικό και θυελλώδες ποτάμι που πέρασε μέσα από πολλούς γκρεμούς και ρεματιές για να καταλήξει στη γοητευτική και ειδυλλιακή παραλία του σήμερα!...