Κατηγορίες

Κριτική Βιβλίων

Κριτική Βιβλίων

Μία κατηγορία, που έχει να κάνει με την παρουσίαση κυρίως νέων βιβλίων, καθώς οι  συγγραφείς, που μας κάνουν την τιμή να μας στέλνουν τα βιβλία τους, για την Ιστοσελίδα μας, ίσως επιθυμούν και μια καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική από την ταπεινότητά μας. Το βιβλίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, μπορεί να είναι ψυχρός, αλλά ο πιο πολύτιμος φίλος, που δεν σ' αποχωρίζεται ποτέ σε κάθε στιγμή της ζωής σου! Κι όπως ο άνθρωπος έχει ανάγκη το οξυγόνο  για να ζήσει, έτσι και το πνεύμα χρειάζεται το βιβλίο, για να διανθίζεται συνεχώς στη ζωή!..

 • Το πιο πολύτιμο πετράδι είναι το βιβλίο!..
  Το πιο πολύτιμο πετράδι είναι το βιβλίο!..
  «Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται», έλεγε κάποτε ο Κικέρων, 106-43 π.Χ., ο γνωστός Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός. Και ασφαλώς είχε δίκιο. Πόσο χρήσιμα είναι, λοιπόν, τα βιβλία και πόσο ψυχωφελή; Διαβάστε μία αναφορά στην πρόσφατη ποιητική συλλογή του γνωστού ποιητή, δημοσιογράφου και τηλεπαρουσιαστή της Καβάλας Γρηγόρη Χρηστίδη, με τίτλο: «΄Ερποντας»!..
 • Ποια είναι άραγε τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας;
  Ποια είναι άραγε τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας;
  Με αφορμή την ανάπλαση του προσώπου του Τουταγχαμών, αξίζει τον κόπο ν’ αναφερθούμε σ’ ένα βιβλίο που έχει σχέση με ιστορίες αινιγματικές, απίθανες, αληθινές, αληθοφανείς, συναρπαστικές. Γκρίζες και ολόμαυρες. Αρχαίες – όσο ο κόσμος. Σύγχρονες – όσο και το διαδίκτυο. Σοβαρές αλλά και γραφικές. Θα τις βρείτε στο βιβλίο Τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας, του πολυταξιδεμένου ιστορικού Βρετανού συγγραφέα Μπιλ Πράις, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Κυρίες και Κύριοι, σας παρουσιάζουμε το βιβλίο: «Τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας - Ιστορίες χωρίς τέλος»!..
 • Τα ποιητικά Χριστούγεννα του Γρηγόρη!..
  Τα ποιητικά Χριστούγεννα του Γρηγόρη!..
  Μια ποιητική πανδαισία με τον δημοφιλή συγγραφέα και δημοσιογράφο, μουσικοσυνθέτη και τηλεπαρουσιαστή της Καβάλας, Γρηγόρη Ι. Χρηστίδη, του οποίου η ποιητική φλέβα μοιάζει με χρυσωρυχείο. Όσο σκάβεις τόσα περισσότερα ψήγματα πολυτίμων ποιητικών λίθων ανευρίσκεις!... Τώρα, γιατί η νέα του ποιητική συλλογή «Είμαι Οργισμένος» γράφτηκε στης τρικυμίας τον καιρό, είναι γιατί θέλει να γαληνέψει τα κύματα της ταραγμένης εποχής μας!.. Χριστούγεννα έρχονται!.. Κι όπως θάλεγε αν ζούσε, ο Κυρ-Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: «Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, καλέ μου φίλε Γρηγόρη»!...
 • Κριτικές για το έργο «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός»!..
  Κριτικές για το έργο «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός»!..
  Πρόκειται για τον καρπό μιας πολύχρονης και επίπονης επιστημονικής εργασίας, που διερευνά θέματα που άπτονται του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού από παλαιότατων χρόνων. Ένα βοήθημα απλό, αυθόρμητο, καθόλου δογματικό που σέ­βεται τις αιώνιες αξίες και την ελεύθερη βούληση του χρήστη. Στόχος του να αποδείξει τη διαχρονική ενότητα της Ορθοδο­ξίας και του Ελληνισμού, καθώς και την προλείανση του εδάφους για την τελική έλευση του Θεανθρώπου στη Γη. Ζητήμα­τα όπως ο τόπος γέννησης του ανθρώπου, η προσδοκία του Αναμενόμενου Μεσσία, η ιστορικότητα και η καταγωγή του Ιησού, η ελληνική διείσδυση στην Παλαιστίνη και η γλώσσα και η γραφή του Κυρίου, απασχολούν τον συγγραφέα και είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
 • Οι ανθρώπινες αδυναμίες μέσα στην Ελληνική Μυθολογία!
  Οι ανθρώπινες αδυναμίες μέσα στην Ελληνική Μυθολογία!
  Γιατί π.χ. στην Ανάφη, την ώρα που θυσίαζαν στον Αιγλήτη Απόλλωνα οι άντρες και οι γυναί­κες, όσοι και όσες έπαιρναν μέρος στη θυσία, συνήθιζαν να αισχρολογούν και να πειράζονται μεταξύ τους; Γιατί οι Λοκροί ήταν υποχρεωμένοι για χίλια ολόκληρα χρόνια να στέλνουν δύο από τις αρχοντοπούλες τους να υπηρετήσουν επι-ζωής κλεισμένες στο ναό της Ιλιάδας Αθηνάς στην Τροία;
 • Τι περιλαμβάνει η Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ;
  Τι περιλαμβάνει η Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ;
  «Ο αναγνώστης –λέει- θα γνωρίσει μια διαφο­ρετική ερμηνεία των κοσμογονικών αυτών αλλα­γών, που επειδή δίνει μεγάλη έμφαση στο τι συ­νέβαινε στις χώρες της Ανατολής, προσδίδει στο έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ακόμη μεγαλύτε­ρη αξία από εκείνη που μπορούν να του δώσουν οι ενδοελληνικές αποτιμήσεις. Του δίνει τη δια-πολιτισμική, την πανανθρώπινη ιστορική του αξία»!...
 • Περί του Αγίου Μύρου!..
  Περί του Αγίου Μύρου!..
  Με την ευκαιρία ενός περισπούδαστου έργου για το Άγιο Μύρο του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ας δούμε μια άγνωστη πλευρά αυτού του τόσο πολύτιμου στοιχείου της Ορθοδοξίας μας!..
 • «Της Πέπης τα καμώματα!…»
  «Της Πέπης τα καμώματα!…»
  Στα ψέματα στ’ αλήθεια, η πασίγνωστη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Πέπη Τσεσμελή, άφησε τις … «τσεσμελιές», με τις διαβόητες εκείνες ατάκες, που έλεγε εδώ και χρόνια τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση, και έπιασε να γράψει ένα πανέμορφο και αποκαλυπτικό βιβλίο μαγειρικής με τίτλο: «Τσεσμελεντές», όπου οι αναγνώστες θα μείνουν έκπληκτοι όχι μόνον από τις εύχρηστες συνταγές μαγειρικής, αλλά και από τις αποκαλύψεις που κάνει η γνωστή καλλιτέχνιδα για τη νυχτερινή καλλιτεχνική ζωή!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών