Κριτική Βιβλίων

Κριτική  Βιβλίων

Μία κατηγορία, που έχει να κάνει με την παρουσίαση κυρίως νέων βιβλίων, καθώς οι  συγγραφείς, που μας κάνουν την τιμή να μας στέλνουν τα βιβλία τους, για την Ιστοσελίδα μας, ίσως επιθυμούν και μια καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική από την ταπεινότητά μας. Το βιβλίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, μπορεί να είναι ψυχρός, αλλά ο πιο πολύτιμος φίλος, που δεν σ' αποχωρίζεται ποτέ σε κάθε στιγμή της ζωής σου! Κι όπως ο άνθρωπος έχει ανάγκη το οξυγόνο  για να ζήσει, έτσι και το πνεύμα χρειάζεται το βιβλίο, για να διανθίζεται συνεχώς στη ζωή!..

  • Τι είναι -άραγε- η Αγία Γραφή;
    Μία σειρά άρθρων για τα βιβλία της Αγίας Γραφής (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μία ευρύτερη γνώση του περιεχομένου της Βίβλου με πολλά και ενδιαφέροντα ιστορικά ή αρχαιολογικά στοιχεία!..
  • Τι έγραψε ο π. Γεώργιος Μεταλληνός για το βιβλίο: «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»;
    Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, πιο γνωστού ως Πατροκοσμά, ας δούμε τι έγραψε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το βιβλίο του Άγγελου Π. Σακκέτου: «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!..
  • Οι Έλληνες και το Άγιος Όρος!
    Ιδού, λοιπόν, που υπάρχουν και σπουδαίοι σύγχρονοι Έλληνες οι οποίοι έχουν αγάπη και μεράκι για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!.. Ένας εξ αυτών ο κ. Ευστάθιος Χαριτόπουλος, του οποίου αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς μία επιστολή που έγραψε σε υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης. Την παραθέτουμε αυτούσια, για να γνωρίσουν όλοι οι φίλοι και οι φίλες το έργο του!..