Κατηγορίες

Ελληνικός Κινηματογράφος

Ελληνικός Κινηματογράφος

Άρθρα, μελέτες, έρευνες, δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ό,τι άλλο είναι χρήσιμο μέσα από το Ιστορικό και Δημοσιογραφικό Αρχείο του Άγγελου Π. Σακκέτου για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, ο οποίος επί δεκάδες χρόνια γαλούχησε γενέες Ελλήνων μέσα στα νάματα των Εθνικοθρησκευτικών Παραδόσεων της Φυλής μας ή του λεγόμενου "Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού". Και όχι μόνον!..

 • Πού είναι σήμερα ένας Δημήτρης Ψαθάς;
  Πού είναι σήμερα ένας Δημήτρης Ψαθάς;
  Εκείνο που ήθελα να καταθέσω, ως φόρο τιμής στον Δημήτρη Ψαθά, είναι η τελευταία χειρόγραφη συνέντευξη, που παραχώρησε στον γράφοντα, λίγες μέρες πριν το μεγάλο ταξίδι του προς την αιωνιότητα. Απαντούσε σε ένα ερωτηματολόγιο, που του είχα καταθέσει, δίνοντάς μου και πατρικές συμβουλές για το δημοσιογραφικό μου μέλλον. Δημήτρη Ψαθά, ένα μεγάλο και αιώνιο ευχαριστώ!...
 • Ποιο ήταν –άραγε- το … Ηλεκτρικό Θέατρο;
  Ποιο ήταν –άραγε- το … Ηλεκτρικό Θέατρο;
  Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, εντούτοις, το Ηλεκτρικό Θέατρο δεν ήταν άλλο, από τον λεγόμενο Βωβό Κινηματογράφο ο οποίος, όπως ήταν ήδη σε εμβρυώδη μορφή, άνοιξε το 1902 για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες... Πώς ήταν, όμως, αυτός ο Βωβός Κινηματογράφος ή μάλλον το ... Ηλεκτρικό Θέατρο και ποια η πορεία του μέχρι την ώρα που οι θεατές παρακολούθησαν τον ομιλούντα κινηματογράφο; Διαβάστε το κείμενο!..
 • Μίρκα Καλατζοπούλου: Ένα σύμβολο της Ομορφιάς και της Τέχνης!..
  Μίρκα Καλατζοπούλου: Ένα σύμβολο της Ομορφιάς και της Τέχνης!..
  Μια γυναίκα που έπαιξε δίπλα σε ένα άλλο σύμβολο του ελληνικού θεάτρου, όπως η Άννα Συνοδινού!.. Μια γυναίκα που η ομορφιά της είχε κάνει τους Έλληνες σαν στέκονται επί ώρες στα εκδοτήρια των εισιτηρίων για να τη δουν στη μεγάλη οθόνη ή στη θεατρική σκηνή!.. Μια γυναίκα-θρύλος στα μάτια της δικής μας ψυχής, πώς να μη τη θαυμάσεις και να μην την τιμάς με όλα όσα γράφεις;
 • Πόσο μεγάλη ηθοποιός ήταν η … Ευγενία Καρπούζη;
  Πόσο μεγάλη ηθοποιός ήταν η … Ευγενία Καρπούζη;
  Δεν κάνατε λάθος! Για την … Τζένη Καρέζη μιλάμε!.. Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ευγενίας Καρπούζη!.. Από τα ωραιότερα μάτια που γέννησε ποτέ ο Ελληνικός Κινηματογράφος και το Ελληνικό Θέατρο!.. Πλούσιο ταλέντο, ήθος, ευπρέπεια και πάνω απ’ όλα … τσαγανό! Κι όχι μόνον!..
 • Πώς γυρίστηκε η ταινία "Χτυποκάρδια στο Θρανίο";
  Πώς γυρίστηκε η ταινία "Χτυποκάρδια στο Θρανίο";
  Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο Αλέκος Σακελλάριος για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και πολλά άλλα επεισόδια, που έγιναν πίσω στα παρασκήνια, και τα οποία έκαναν τα "Χτυποκάρδια στο Θρανίο" μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου!..
 • «Έχω ένα μυστικό, κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη!..»
  «Έχω ένα μυστικό, κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη!..»
  Το αψυχολόγητο «όχι» σε μια απόλυτη Ελληνίδα σταρ!.. Μια προσωπική εμπειρία με το «ιερόν τέρας» του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον καιρό που το θέατρο γινόταν ένα με τη ζωή του γράφοντα!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τα «Κόκκινα Φανάρια»!..
  Τα «Κόκκινα Φανάρια»!..
  Μια … επεισοδιακή σκηνή έξω από τον κινηματογράφο «Βικτώρια» των Νέων Λιοσίων, όπου οι πάντες έτρεχαν να δουν, πέραν των άλλων, την Ελένη Ανουσάκη, στην ταινία-θρύλος, τα «Κόκκινα Φανάρια», που ήταν «ακατάλληλη δι’ ανηλίκους» ή μάλλον «ακατάλληλη … δι’ ενηλίκους» (!!)
 • Τελικώς ο διεθνής Κινηματογράφος δυσφημίζει ή μήπως διαφημίζει τον Χριστό;
  Τελικώς ο διεθνής Κινηματογράφος δυσφημίζει ή μήπως διαφημίζει τον Χριστό;
  Είναι πολύ περίεργος ο ρόλος της 7ης Τέχνης, αλλά διαβάστε, για παράδειγμα, πώς ορισμένες σκηνές από την εικονογραφία του Πάθους σε δύο κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε πολύ γνωστό και έγκριτο αθηναϊκό περιοδικό, δίνουν την δική τους διάσταση στην υπόθεση Ιησούς!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών