Ελληνικός Κινηματογράφος

Ελληνικός Κινηματογράφος

Άρθρα, μελέτες, έρευνες, δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ό,τι άλλο είναι χρήσιμο μέσα από το Ιστορικό και Δημοσιογραφικό Αρχείο του Άγγελου Π. Σακκέτου για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, ο οποίος επί δεκάδες χρόνια γαλούχησε γενέες Ελλήνων μέσα στα νάματα των Εθνικοθρησκευτικών Παραδόσεων της Φυλής μας ή του λεγόμενου "Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού". Και όχι μόνον!..

 • Πόσο μεγάλη ηθοποιός ήταν η … Ευγενία Καρπούζη;
  Δεν κάνατε λάθος! Για την … Τζένη Καρέζη μιλάμε!.. Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ευγενίας Καρπούζη!.. Από τα ωραιότερα μάτια που γέννησε ποτέ ο Ελληνικός Κινηματογράφος και το Ελληνικό Θέατρο!.. Πλούσιο ταλέντο, ήθος, ευπρέπεια και πάνω απ’ όλα … τσαγανό! Κι όχι μόνον!..
 • Πώς γυρίστηκε η ταινία "Χτυποκάρδια στο Θρανίο";
  Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο Αλέκος Σακελλάριος για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και πολλά άλλα επεισόδια, που έγιναν πίσω στα παρασκήνια, και τα οποία έκαναν τα "Χτυποκάρδια στο Θρανίο" μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου!..
 • «Έχω ένα μυστικό, κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη!..»
  Το αψυχολόγητο «όχι» σε μια απόλυτη Ελληνίδα σταρ!.. Μια προσωπική εμπειρία με το «ιερόν τέρας» του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον καιρό που το θέατρο γινόταν ένα με τη ζωή του γράφοντα!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τα «Κόκκινα Φανάρια»!..
  Μια … επεισοδιακή σκηνή έξω από τον κινηματογράφο «Βικτώρια» των Νέων Λιοσίων, όπου οι πάντες έτρεχαν να δουν, πέραν των άλλων, την Ελένη Ανουσάκη, στην ταινία-θρύλος, τα «Κόκκινα Φανάρια», που ήταν «ακατάλληλη δι’ ανηλίκους» ή μάλλον «ακατάλληλη … δι’ ενηλίκους» (!!)
 • Τελικώς ο διεθνής Κινηματογράφος δυσφημίζει ή μήπως διαφημίζει τον Χριστό;
  Είναι πολύ περίεργος ο ρόλος της 7ης Τέχνης, αλλά διαβάστε, για παράδειγμα, πώς ορισμένες σκηνές από την εικονογραφία του Πάθους σε δύο κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε πολύ γνωστό και έγκριτο αθηναϊκό περιοδικό, δίνουν την δική τους διάσταση στην υπόθεση Ιησούς!..
 • Πώς ήταν το ξεκίνημα του Ελληνικού Κινηματογράφου;
  Διαβάστε πώς έγινε το ξεκίνημα του Ελληνικού Κινηματογράφου στις αρχές του 20ού αιώνα όπου ακολουθεί κοινή πορεία με τον κινηματογράφο των υπόλοιπων μικρών περιφερειακών χωρών, οι οποίες παρακολουθούν με θαυμασμό και τάσεις μιμητισμού τη ραγδαία εξέλιξη και διάδοση της νέας τέχνης στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, τις χώρες που γέννησαν τον κινηματογράφο στα τέλη του 19ου αιώνα!..
 • Ελληνικής καταγωγής ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι;
  Η εκπληκτική αποκάλυψη της διάσημης ηθοποιού, Κατρίν Ντενέβ, που ήρθε στην Ελλάδα και δήλωσε ότι ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι ήταν ελληνικής καταγωγής, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 3 Απριλίου 2011!..
 • Πώς τίμησαν τον Ελληνισμό οι μεγάλοι Ηθοποιοί;
  Με την ευκαιρία του «μεγάλου ταξιδιού» της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, διαβάστε πόσοι μεγάλοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ελληνισμό, τον Χριστιανισμό, αλλά και το Ελληνικό Βυζάντιο, με αθάνατες ελληνικές κινηματογραφικές δημιουργίες!..