Κατηγορίες

Ελληνικός Κινηματογράφος

Ελληνικός Κινηματογράφος

Άρθρα, μελέτες, έρευνες, δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ό,τι άλλο είναι χρήσιμο μέσα από το Ιστορικό και Δημοσιογραφικό Αρχείο του Άγγελου Π. Σακκέτου για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, ο οποίος επί δεκάδες χρόνια γαλούχησε γενέες Ελλήνων μέσα στα νάματα των Εθνικοθρησκευτικών Παραδόσεων της Φυλής μας ή του λεγόμενου "Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού". Και όχι μόνον!..

 • Τα «Κόκκινα Φανάρια»!..
  Τα «Κόκκινα Φανάρια»!..
  Μια … επεισοδιακή σκηνή έξω από τον κινηματογράφο «Βικτώρια» των Νέων Λιοσίων, όπου οι πάντες έτρεχαν να δουν, πέραν των άλλων, την Ελένη Ανουσάκη, στην ταινία-θρύλος, τα «Κόκκινα Φανάρια», που ήταν «ακατάλληλη δι’ ανηλίκους» ή μάλλον «ακατάλληλη … δι’ ενηλίκους» (!!)
 • Τελικώς ο διεθνής Κινηματογράφος δυσφημίζει ή μήπως διαφημίζει τον Χριστό;
  Τελικώς ο διεθνής Κινηματογράφος δυσφημίζει ή μήπως διαφημίζει τον Χριστό;
  Είναι πολύ περίεργος ο ρόλος της 7ης Τέχνης, αλλά διαβάστε, για παράδειγμα, πώς ορισμένες σκηνές από την εικονογραφία του Πάθους σε δύο κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε πολύ γνωστό και έγκριτο αθηναϊκό περιοδικό, δίνουν την δική τους διάσταση στην υπόθεση Ιησούς!..
 • Πώς ήταν το ξεκίνημα του Ελληνικού Κινηματογράφου;
  Πώς ήταν το ξεκίνημα του Ελληνικού Κινηματογράφου;
  Διαβάστε πώς έγινε το ξεκίνημα του Ελληνικού Κινηματογράφου στις αρχές του 20ού αιώνα όπου ακολουθεί κοινή πορεία με τον κινηματογράφο των υπόλοιπων μικρών περιφερειακών χωρών, οι οποίες παρακολουθούν με θαυμασμό και τάσεις μιμητισμού τη ραγδαία εξέλιξη και διάδοση της νέας τέχνης στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, τις χώρες που γέννησαν τον κινηματογράφο στα τέλη του 19ου αιώνα!..
 • Ελληνικής καταγωγής ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι;
  Ελληνικής καταγωγής ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι;
  Η εκπληκτική αποκάλυψη της διάσημης ηθοποιού, Κατρίν Ντενέβ, που ήρθε στην Ελλάδα και δήλωσε ότι ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι ήταν ελληνικής καταγωγής, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 3 Απριλίου 2011!..
 • Πώς τίμησαν τον Ελληνισμό οι μεγάλοι Ηθοποιοί;
  Πώς τίμησαν τον Ελληνισμό οι μεγάλοι Ηθοποιοί;
  Με την ευκαιρία του «μεγάλου ταξιδιού» της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, διαβάστε πόσοι μεγάλοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ελληνισμό, τον Χριστιανισμό, αλλά και το Ελληνικό Βυζάντιο, με αθάνατες ελληνικές κινηματογραφικές δημιουργίες!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών