Κατηγορίες

Ελληνική Νεολαία

Ελληνική Νεολαία

Άρθρα, μελέτες, έρευνες, συνεντεύξεις και ό,τι άλλο μπορεί να δοθεί  από επιστημονικής πλευράς στο χώρο της Ελληνικής -και ιδίως σπουδάζουσας- Νεολαίας, που κινείται και δραστηριοποιείται άδολα  με το γνωστό  νεανικό παλμό, για την διεκδίκηση ενός πιο ωραίου κόσμου, απ' αυτόν που ζούμε σήμερα!.. Μια κατηγορία στην οποία θα δημοσιοποιούνται όλες οι καλοπροαίρετες απόψεις εκείνων, που επιθυμούν την αλήθεια, αφού ο ίδιος ο Κύριός μας και Θεός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν αντίκρισε τα παιδιά, είπε με περισσή αγάπη: "Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με" (Ματθ. 19, 14).

 • Πόσο ψηλά μπορούν να «πετάξουν» σήμερα οι νέοι μας;
  Πόσο ψηλά μπορούν να «πετάξουν» σήμερα οι νέοι μας;
  Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει βαθύτατα την ελληνική κοινωνία, το νεανικό σφρίγος και ο δυναμισμός αυτών των άδολων παιδιών, αποδεικνύει ότι είναι σαν τα πουλιά, που έχουν ανοίξει διάπλατα τα φτερά τους για να κάνουν το μεγάλο πέταγμα στον ουρανό, αρκεί η πολιτεία να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους, να τα αγκαλιάσει και να τους χαρίσει ελπίδα και αισιοδοξία!..
 • Οι σύγχρονοι νέοι και η ποίηση του Μπάυρον!..
  Οι σύγχρονοι νέοι και η ποίηση του Μπάυρον!..
  Συζητώντας σήμερα με πολλούς νέους και νέες της Ελλάδας, αυτούς που εμείς νομίζουμε ότι έχουν αποκοπεί από το παρελθόν, θα δούμε ότι μέσα τους κρύβουν το μεγάλο πάθος για την Ελλάδα, την πατρίδα που γέννησε Ποιητές και Μούσες, Σοφούς και Αγίους, Καλλιτέχνες και Δημιουργούς!!...
 • Η Τέχνη συμβάλει στην ανέλιξη των νέων ανθρώπων;
  Η Τέχνη συμβάλει στην ανέλιξη των νέων ανθρώπων;
  Η σημερινή νεολαία –και δη η ελληνική νεολαία- παρά τον πόλεμο που υφίσταται καθημερινά, λόγω της οικονομικής κρίσης, βλέπει στην Τέχνη όχι μόνο μία διέξοδο, αλλά και έναν βατήρα για την πολιτισμική ανέλιξη των ανθρώπων, αφού η Τέχνη λειτουργεί και ως απολύτρωση σε πολλά και αγωνιώδη προβλήματα της σημερινής εποχής!..
 • Η Ορθόδοξη «σεξουαλική ζωή»
  Η Ορθόδοξη «σεξουαλική ζωή»
  Δεν πρόκειται για ένα «θέμα ταμπού». Όλοι οι νέοι πλέον αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που απορρέει από την ίδια τη φύση και ένας ιερωμένος, ο γνωστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, δίδει τις σωστές διαστάσεις του. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:
 • Προς τι το πάθος για τις προβλέψεις του μέλλοντος από νέους ;
  Προς τι το πάθος για τις προβλέψεις του μέλλοντος από νέους ;
  Παρακαλουθώντας ορισμένους νέους Έλληνες ή Ελληνίδες να ασχολούνται με τις προβλέψεις του μέλλοντος, θυμηθήκαμε τι γράφει ένα βιβλίο της Μισελίν Γκρενέ, με τίτλο: "Το πάθος για τα άστρα τον 17ο αιώνα - Από την Αστρολογία στην Αστρονομία", όπου μιλάει για την αποτελεσματικότητα ή όχι των μεθόδων της αστρολογίας, η οποία στην αρχαιότητα ήταν η ίδια η αστρονομία – και όχι μόνο!...
 • Οι νέοι της Πρωτομαγιάς!..
  Οι νέοι της Πρωτομαγιάς!..
  Ας δούμε τι ήταν η Πρωτομαγιά και τι αισθάνονται γι’ αυτήν ορισμένοι σύγχρονοι νέοι της Ελλάδος, που βλέπουν μέσα στην Πρωτομαγιά ν’ ανθίζει το δικό τους όνειρο! Η δική τους ελπίδα!...."Είμαστε συνεχώς σε μία επαφή με τη φύση και τον κόσμο. Κι αυτό εμείς οι καλλιτέχνες το νιώθουμε περισσότερο όταν βλέπουμε τα χιλιάδες μυρωμένα λουλούδια που μας ρίχνει ο κόσμος όπου εμφανιζόμαστε!.. Είναι απερίγραπτη η συγκινησιακή φόρτιση με όλα αυτά που ζούμε και νιώθουμε!.. Για μας η Πρωτομαγιά είναι 356 μέρες το χρόνο και όχι μονάχα τη 1η του Μάη", λένε οι καλλιτεχνες!,,
 • Οι νέοι της Ελλάδας πιστεύουν στον Χριστό!..
  Οι νέοι της Ελλάδας πιστεύουν στον Χριστό!..
  Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων της Ελλάδας πιστεύει. Και πιστεύει πολύ στον Ιησού Χριστό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών επισκέπτονται μοναστήρια και ξωκλήσια, ενώ άλλοι εκφράζουν την επιθυμία να κτίσουν έναν ιδιόκτητο ναό έξω από την αυλή τους! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Οι νέοι της Ελλάδος και το αύριο!.. (2)
  Οι νέοι της Ελλάδος και το αύριο!.. (2)
  Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε, ότι οι σημερινοί νέοι με τόσα πτυχία στα χέρια τους δεν είναι άτομα που διαθέτουν μονάχα εμφάνιση, αλλά και πνευματική συγκρότηση, η οποία είναι πολύ χρήσιμη στη σημερινή ελληνική κοινωνία, ιδίως με τα όσα υφίσταται σήμερα λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών