Ελληνική Νεολαία

Ελληνική Νεολαία

Άρθρα, μελέτες, έρευνες, συνεντεύξεις και ό,τι άλλο μπορεί να δοθεί  από επιστημονικής πλευράς στο χώρο της Ελληνικής -και ιδίως σπουδάζουσας- Νεολαίας, που κινείται και δραστηριοποιείται άδολα  με το γνωστό  νεανικό παλμό, για την διεκδίκηση ενός πιο ωραίου κόσμου, απ' αυτόν που ζούμε σήμερα!.. Μια κατηγορία στην οποία θα δημοσιοποιούνται όλες οι καλοπροαίρετες απόψεις εκείνων, που επιθυμούν την αλήθεια, αφού ο ίδιος ο Κύριός μας και Θεός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν αντίκρισε τα παιδιά, είπε με περισσή αγάπη: "Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με" (Ματθ. 19, 14).

 • Πόσο ψηλά μπορούν να «πετάξουν» σήμερα οι νέοι μας;
  Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει βαθύτατα την ελληνική κοινωνία, το νεανικό σφρίγος και ο δυναμισμός αυτών των άδολων παιδιών, αποδεικνύει ότι είναι σαν τα πουλιά, που έχουν ανοίξει διάπλατα τα φτερά τους για να κάνουν το μεγάλο πέταγμα στον ουρανό, αρκεί η πολιτεία να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους, να τα αγκαλιάσει και να τους χαρίσει ελπίδα και αισιοδοξία!..
 • Οι σύγχρονοι νέοι και η ποίηση του Μπάυρον!..
  Συζητώντας σήμερα με πολλούς νέους και νέες της Ελλάδας, αυτούς που εμείς νομίζουμε ότι έχουν αποκοπεί από το παρελθόν, θα δούμε ότι μέσα τους κρύβουν το μεγάλο πάθος για την Ελλάδα, την πατρίδα που γέννησε Ποιητές και Μούσες, Σοφούς και Αγίους, Καλλιτέχνες και Δημιουργούς!!...
 • Η Τέχνη συμβάλει στην ανέλιξη των νέων ανθρώπων;
  Η σημερινή νεολαία –και δη η ελληνική νεολαία- παρά τον πόλεμο που υφίσταται καθημερινά, λόγω της οικονομικής κρίσης, βλέπει στην Τέχνη όχι μόνο μία διέξοδο, αλλά και έναν βατήρα για την πολιτισμική ανέλιξη των ανθρώπων, αφού η Τέχνη λειτουργεί και ως απολύτρωση σε πολλά και αγωνιώδη προβλήματα της σημερινής εποχής!..
 • Η Ορθόδοξη «σεξουαλική ζωή»
  Δεν πρόκειται για ένα «θέμα ταμπού». Όλοι οι νέοι πλέον αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που απορρέει από την ίδια τη φύση και ένας ιερωμένος, ο γνωστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, δίδει τις σωστές διαστάσεις του. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:
 • Προς τι το πάθος για τις προβλέψεις του μέλλοντος από νέους ;
  Παρακαλουθώντας ορισμένους νέους Έλληνες ή Ελληνίδες να ασχολούνται με τις προβλέψεις του μέλλοντος, θυμηθήκαμε τι γράφει ένα βιβλίο της Μισελίν Γκρενέ, με τίτλο: "Το πάθος για τα άστρα τον 17ο αιώνα - Από την Αστρολογία στην Αστρονομία", όπου μιλάει για την αποτελεσματικότητα ή όχι των μεθόδων της αστρολογίας, η οποία στην αρχαιότητα ήταν η ίδια η αστρονομία – και όχι μόνο!...
 • Οι νέοι της Πρωτομαγιάς!..
  Ας δούμε τι ήταν η Πρωτομαγιά και τι αισθάνονται γι’ αυτήν ορισμένοι σύγχρονοι νέοι της Ελλάδος, που βλέπουν μέσα στην Πρωτομαγιά ν’ ανθίζει το δικό τους όνειρο! Η δική τους ελπίδα!...."Είμαστε συνεχώς σε μία επαφή με τη φύση και τον κόσμο. Κι αυτό εμείς οι καλλιτέχνες το νιώθουμε περισσότερο όταν βλέπουμε τα χιλιάδες μυρωμένα λουλούδια που μας ρίχνει ο κόσμος όπου εμφανιζόμαστε!.. Είναι απερίγραπτη η συγκινησιακή φόρτιση με όλα αυτά που ζούμε και νιώθουμε!.. Για μας η Πρωτομαγιά είναι 356 μέρες το χρόνο και όχι μονάχα τη 1η του Μάη", λένε οι καλλιτεχνες!,,
 • Οι νέοι της Ελλάδας πιστεύουν στον Χριστό!..
  Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων της Ελλάδας πιστεύει. Και πιστεύει πολύ στον Ιησού Χριστό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών επισκέπτονται μοναστήρια και ξωκλήσια, ενώ άλλοι εκφράζουν την επιθυμία να κτίσουν έναν ιδιόκτητο ναό έξω από την αυλή τους! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Οι νέοι της Ελλάδος και το αύριο!.. (2)
  Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε, ότι οι σημερινοί νέοι με τόσα πτυχία στα χέρια τους δεν είναι άτομα που διαθέτουν μονάχα εμφάνιση, αλλά και πνευματική συγκρότηση, η οποία είναι πολύ χρήσιμη στη σημερινή ελληνική κοινωνία, ιδίως με τα όσα υφίσταται σήμερα λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης!..
 • Οι νέοι της Ελλάδος και το αύριο!.. (1)
  Δεν είναι μόνο η στροφή στις παραδοσιακές αξίες της φυλής μας, που ασφαλώς και αποτελούν ένα κινητήριο μοχλό δυνάμεως και αγώνα για μια ζωή ποιοτική και με ανώτερα ιδανικά, αλλά και η πίστη των νέων μας στις δικές τους δυνάμεις, οι οποίες είναι ενθαρρυντικές, ελπιδοφόρες, ανεξάντλητες και πολύ αποτελεσματικές για τους ίδιους!.. Διαβάστε μια μεγάλη έρευνα για τους νέους της Ελλάδος και το αύριο!...
 • Οι Μπητλς και το αειφόρο πνεύμα των νέων μας!..
  Από τη δεκαετία του ‘60, λοιπόν, οι νέοι της Ελλάδος πήραν και διέσπειραν πολλά μηνύματα και πολλές νέες αντιλήψεις. Από το σχολικό θρανί μέχρι το πεζοδρόμιο, όπου ξεσήκωσαν και τις πέτρες ακόμη, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, φρέσκαραν το παλιό με το καινούργιο και έδωσαν ακόμη και στα εθνικο-θρησκευτικά σύμβολά μας μια άλλη ζωή, ώστε τα μηνύματα που έστελναν σε μας οι Μπιτλς να γίνονται για τους σημερινούς νέους το αειφόρο πνεύμα της δημιουργίας, που τους ενώνει!
 • Θείο δώρο η ομορφιά απ’τη φύση;
  Ας γίνουμε για λίγο «δραπέτες» της σκληρής και ανελέητης πραγματικότητας!.. Αρκετά πια με τις εφορίες, τις τρόϊκες, τα μνημόνια και τόσα άλλα!.. Ένα διάλειμμα χρειάζεται σε όλους για να αναθαρρήσουμε λιγάκι από την ομορφιά που χαρίζει ο θεός στον άνθρωπο κάνοντάς τον να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα πλάσματα. Η πανέμορφη και ταλαντούχος καλλιτέχνιδα, Τζοάννα Λεοχάρη, είναι η αφορμή για το άρθρο που ακολουθεί…
 • Δημήτρης Παλαιολόγου: Ήρθε για να μείνει!..
  Ένας νεαρός και φέρελπις καλλιτέχνης ο οποίος κληρονόμησε ένα μεγάλο όνομα (του πατέρα του Γιάννη Παλαιολόγου, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του τετράχορδου μπουζουκιού) και σήμερα ξεδιπλώνει τις καλλιτεχνικές πτυχές της δικής του προσωπικότητας κάτω από τ’ άστρα της αθηναϊκής νύχτας!..
 • Ώστε ο περίφημος Ταρζάν, που διαβάζαμε παιδιά, ήταν ο ... Αμερικανός κολυμβητής Τζον Βαϊσμίλερ;
  Πώς και πώς κάναμε για να προμηθευτούμε το εβδομαδιαίο περιοδικό «Γκαούρ-Ταρζάν» και να ονειρευτούμε πάνω στα πρότυπα, που μας δημιουργούσε ο ευφάνταστος συγγραφέας τού περιοδικού αυτού, Νίκος Ρούτσος!... Πού να φανταστούμε, βέβαια, ότι ο πραγματικός Ταρζάν δεν ήταν κάποιος ήρωας της ζούγκλας, που πάλευε με θεριά και στοιχειά, αλλά … ο διάσημος Αμερικανός κολυμβητής και πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης Τζον Βαϊσμίλερ!!
 • Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος για τη Βουλή των Ελλήνων;
  Ενώ επελέγησαν ήδη οι έφηβοι βουλευτές, που θα συμμετάσχουν στη ΙΣΤ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας θα γίνουν από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ας απαντήσουμε σε ορισμένες ερωτήσεις που υποβάλλουν τα ίδια τα παιδιά και ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις σχετικά με τη Βουλή!..