Κατηγορίες

Ελληνική Νεολαία

Ελληνική Νεολαία

Άρθρα, μελέτες, έρευνες, συνεντεύξεις και ό,τι άλλο μπορεί να δοθεί  από επιστημονικής πλευράς στο χώρο της Ελληνικής -και ιδίως σπουδάζουσας- Νεολαίας, που κινείται και δραστηριοποιείται άδολα  με το γνωστό  νεανικό παλμό, για την διεκδίκηση ενός πιο ωραίου κόσμου, απ' αυτόν που ζούμε σήμερα!.. Μια κατηγορία στην οποία θα δημοσιοποιούνται όλες οι καλοπροαίρετες απόψεις εκείνων, που επιθυμούν την αλήθεια, αφού ο ίδιος ο Κύριός μας και Θεός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν αντίκρισε τα παιδιά, είπε με περισσή αγάπη: "Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με" (Ματθ. 19, 14).

 • Οι νέοι της Ελλάδος και το αύριο!.. (1)
  Οι νέοι της Ελλάδος και το αύριο!.. (1)
  Δεν είναι μόνο η στροφή στις παραδοσιακές αξίες της φυλής μας, που ασφαλώς και αποτελούν ένα κινητήριο μοχλό δυνάμεως και αγώνα για μια ζωή ποιοτική και με ανώτερα ιδανικά, αλλά και η πίστη των νέων μας στις δικές τους δυνάμεις, οι οποίες είναι ενθαρρυντικές, ελπιδοφόρες, ανεξάντλητες και πολύ αποτελεσματικές για τους ίδιους!.. Διαβάστε μια μεγάλη έρευνα για τους νέους της Ελλάδος και το αύριο!...
 • Οι Μπητλς και το αειφόρο πνεύμα των νέων μας!..
  Οι Μπητλς και το αειφόρο πνεύμα των νέων μας!..
  Από τη δεκαετία του ‘60, λοιπόν, οι νέοι της Ελλάδος πήραν και διέσπειραν πολλά μηνύματα και πολλές νέες αντιλήψεις. Από το σχολικό θρανί μέχρι το πεζοδρόμιο, όπου ξεσήκωσαν και τις πέτρες ακόμη, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, φρέσκαραν το παλιό με το καινούργιο και έδωσαν ακόμη και στα εθνικο-θρησκευτικά σύμβολά μας μια άλλη ζωή, ώστε τα μηνύματα που έστελναν σε μας οι Μπιτλς να γίνονται για τους σημερινούς νέους το αειφόρο πνεύμα της δημιουργίας, που τους ενώνει!
 • Θείο δώρο η ομορφιά απ’τη φύση;
  Θείο δώρο η ομορφιά απ’τη φύση;
  Ας γίνουμε για λίγο «δραπέτες» της σκληρής και ανελέητης πραγματικότητας!.. Αρκετά πια με τις εφορίες, τις τρόϊκες, τα μνημόνια και τόσα άλλα!.. Ένα διάλειμμα χρειάζεται σε όλους για να αναθαρρήσουμε λιγάκι από την ομορφιά που χαρίζει ο θεός στον άνθρωπο κάνοντάς τον να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα πλάσματα. Η πανέμορφη και ταλαντούχος καλλιτέχνιδα, Τζοάννα Λεοχάρη, είναι η αφορμή για το άρθρο που ακολουθεί…
 • Δημήτρης Παλαιολόγου: Ήρθε για να μείνει!..
  Δημήτρης Παλαιολόγου: Ήρθε για να μείνει!..
  Ένας νεαρός και φέρελπις καλλιτέχνης ο οποίος κληρονόμησε ένα μεγάλο όνομα (του πατέρα του Γιάννη Παλαιολόγου, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του τετράχορδου μπουζουκιού) και σήμερα ξεδιπλώνει τις καλλιτεχνικές πτυχές της δικής του προσωπικότητας κάτω από τ’ άστρα της αθηναϊκής νύχτας!..
 • Ώστε ο περίφημος Ταρζάν, που διαβάζαμε παιδιά, ήταν ο ... Αμερικανός κολυμβητής Τζον Βαϊσμίλερ;
  Ώστε ο περίφημος Ταρζάν, που διαβάζαμε παιδιά, ήταν ο ... Αμερικανός κολυμβητής Τζον Βαϊσμίλερ;
  Πώς και πώς κάναμε για να προμηθευτούμε το εβδομαδιαίο περιοδικό «Γκαούρ-Ταρζάν» και να ονειρευτούμε πάνω στα πρότυπα, που μας δημιουργούσε ο ευφάνταστος συγγραφέας τού περιοδικού αυτού, Νίκος Ρούτσος!... Πού να φανταστούμε, βέβαια, ότι ο πραγματικός Ταρζάν δεν ήταν κάποιος ήρωας της ζούγκλας, που πάλευε με θεριά και στοιχειά, αλλά … ο διάσημος Αμερικανός κολυμβητής και πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης Τζον Βαϊσμίλερ!!
 • Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος για τη Βουλή των Ελλήνων;
  Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος για τη Βουλή των Ελλήνων;
  Ενώ επελέγησαν ήδη οι έφηβοι βουλευτές, που θα συμμετάσχουν στη ΙΣΤ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας θα γίνουν από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ας απαντήσουμε σε ορισμένες ερωτήσεις που υποβάλλουν τα ίδια τα παιδιά και ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις σχετικά με τη Βουλή!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών