Διάστημα και Ελληνισμός!..

Διάστημα και Ελληνισμός!..

Άρθρα, μελέτες ή έρευνες που έγιναν, μέσα από πολύωρες συζητήσεις που κάναμε  με τον Νέστορα της διαχρονικής ελληνικής σκέψης, Αλέξανδρο Λαγκαδά, ο οποίος ήθελε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε έναν εργάτη του πνεύματος, όπως ο Άγγελος Σακκέτος, που ήθελε να μάθει πολλά για το Διάστημα και αφιερώνει με συγκίνηση ειδική σελίδα στον δάσκαλο, μα πάνω απ' όλα στον άνθρωπο, Αλέξανδρο Λαγκαδά, που αγάπησε τόσο πολύ την Ελλάδα και τον Χριστό!..

  • Το τελευταίο δάκρυ συγκίνησης ακούμπησε στη γη!..
    Με την προσγείωση του "Ατλαντίς" στο διαστημικό κέντρο Κένεντι, όπου έκανε το τελευταίο του ταξίδι στο διάστημα, ακούμπησε μαζί του και το τελευταίο δάκρυ συγκίνησης για τα λεγόμενα διαστημικά λεωφορεία, που έγραψαν την δική τους ανθρώπινη ιστορία όχι μόνο στο διάστημα, αλλά και στο παγκόσμιο ουράνιο στερέωμα!... Καληνύχτα, Ατλαντίς!.. Καλημέρα αύριο!..
  • Ποια είναι τελικά τα αναπάντητα μυστήρια της αρχαιολογίας;
    Την ώρα που η NASA έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής έξω από τη Γη, είναι μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε ποια είναι τα πέντε μεγάλα αινίγματα της αρχαιολογίας, που ζητούν απαντήσεις, όταν είναι γνωστό ότι δεν λείπουν και εκείνοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι, για παράδειγμα, ακόμη και τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού τον έφτιαξαν … εξωγήινοι!!
  • Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς … εξωγήινους;
    Ήρθε η ώρα να σταματήσουν κάποτε ορισμένοι ευφάνταστοι κύριοι να παραμυθιάζουν κάθε τόσο τον κόσμο με δήθεν … εξωγήινους ή άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της αμερικανικής εταιρείας διαστημικών θεμάτων NASA, στην οποία όλοι αυτοί οι «συγγραφείς» είχαν ακουμπήσει τα όνειρα και τις ελπίδες τους!..