Κατηγορίες

Προφητείες...

Προφητείες...

Μια απάντηση στις αοριστολογίες της δήθεν ... προφητικής ή προορατικής δύναμης της σύγχρονης Αστρολογίας, που δεν έχει καμία σχέση με την  Επιστήμη της Αστρονομίας,  μέσω των Διδαχών των μεγάλων Παπουλάκηδων και Προφητών του Γένους, όπως ήταν ο  άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο γνωστός μας Πατροκοσμάς, ή ο μοναχός Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, ο Προφήτης του Μοριά, που ήταν πιο γνωστός ως Παπουλάκος!...

 •  Από το Μαντείο των Δελφών στις σημερινές χαρτορίχτρες!.. (2)
  Από το Μαντείο των Δελφών στις σημερινές χαρτορίχτρες!.. (2)
  Στα περισσότερα μαντεία, οι χρησμοί δίνονταν επίσης με τα όνειρα, αλλά υπήρχαν μερικά όπου εκείνος που ζητούσε πληροφορίες ήταν ξύπνος όταν καλούσε τα πνεύματα που επιθυμούσε να ρωτήσει. Ενώ οι χρησμοί που προέρχονταν είτε από όνειρα είτε από τους νεκρούς είχαν την προτίμηση των προληπτικών, οι πιο σημαντικοί από τους προφορικούς χρησμούς και εκείνοι που δίνονταν από τα σημεία είχαν πολιτική σημασία. Σε όλες τις σοβαρές περιπτώσεις ρωτούσαν τα μαντεία εκ μέρους του κράτους, για να εξασφαλίσουν τη θεία βούληση: αυτή ήταν κυρίως η περίπτωση με το Μαντείο των Δελφών!..(Συνέχεια από το προηγούμενο…)
 •  Από το Μαντείο των Δελφών στις σημερινές χαρτορίχτρες!.. (1)
  Από το Μαντείο των Δελφών στις σημερινές χαρτορίχτρες!.. (1)
  Ενώ οι χρησμοί που προέρχονταν είτε από όνειρα είτε από τους νεκρούς είχαν την προτίμηση των προληπτικών, οι πιο σημαντικοί από τους προφορικούς χρησμούς και εκείνοι που δίνονταν από τα σημεία είχαν πολιτική σημασία. Σε όλες τις σοβαρές περιπτώσεις ρωτούσαν τα μαντεία εκ μέρους του κράτους, για να εξασφαλίσουν τη θεία βούληση: αυτή ήταν κυρίως η περίπτωση με το Μαντείο των Δελφών. Η φιλαργυρία και ο κομματισμός των ιερέων, όπως και η αυξάνουσα αθεΐα, έκαναν τα μαντεία να πέσουν σιγά-σιγά σε αδράνεια, για να αναζωογονηθούν πάλι παντού με τους Ρωμαίους αυτοκράτορες, μολονότι δεν απέκτησαν ποτέ πια την πολιτική σημασία που είχαν κάποτε στην αρχαία Ελλάδα.
 • Ποιο όνειρο του Γεωργίου Σουρή επαληθεύτηκε σε ένα ταξίδι του;
  Ποιο όνειρο του Γεωργίου Σουρή επαληθεύτηκε σε ένα ταξίδι του;
  Ασφαλώς και είναι άγνωστο σε πολλούς ένα ταξίδι που έκανε ο Γεώργιος Σουρής με πλοίο στην Αλεξάνδρεια, στις αρχές του 20ού αιώνα, δεδομένου ότι ο «Νέος Αριστοφάνης» φοβόταν να ταξιδεύει με πλοίο και με αεροπλάνο! Ποιο όνειρο είδε, όμως, σ’αυτό το ταξίδι το οποίο και επαληθεύτηκε με αποτέλεσμα να εκπλαγεί ο μεγάλος αυτός σατιρικός μας ποιητής;
 • Ο Αριστοτέλης και οι «σύγχρονοι προφήτες»!..
  Ο Αριστοτέλης και οι «σύγχρονοι προφήτες»!..
  Ο Αριστοτέλης και οι «σύγχρονοι προφήτες»!..Πώς τα οικονομικά συμφέροντα και το κυνήγι του χρήματος, σύμφωνα με αθηναϊκή εφημερίδα, καθορίζουν την πολιτική και τη μοίρα των συγχρόνων ανθρώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διανοούμενος, καθηγητής της Γλωσσολογίας στο ΜΙΤ Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος, σε μία εργασία του, μας εθύμισε πως ο Αριστοτέλης πίστευε ότι αν έχεις ακραίες καταστάσεις φτώχειας και πλούτου, δεν μπορείς να μιλάς σοβαρά για Δημοκρατία!..
 • Τι περίεργος χρησμός δόθηκε στον Αλήτη της αρχαιότητας;
  Τι περίεργος χρησμός δόθηκε στον Αλήτη της αρχαιότητας;
  Όταν ενηλικιώθηκε, ο Αλήτης αποφάσισε να κυριεύσει την Κόρινθο και να διώξει τους Ίωνες και τους απογόνους του Σίσυφου, οι οποίοι βασίλευαν εκεί. Πριν αρχίσει τη δράση, πήγε να συμβουλευτεί το μαντείο της Δωδώνης, το οποίο του υποσχέθηκε τη νίκη με διπλό όρο· αν κά­ποιος του έδινε ένα βώλο κορινθιακής γης και αν έπαιρνε την πόλη «τη μέρα που φορούσαν στεφάνια»!..
 •  Σωκράτης: Ο προφήτης της αρχαιότητας
  Σωκράτης: Ο προφήτης της αρχαιότητας
  «Αν ξαναγύριζε στον κόσμο ο Σωκράτης, θα τον ξένιζαν βέβαια αεροπλάνα και Σπούτνικ, μα τους ανθρώπους θα τους έβρισκε απαράλλακτους. Σήμερα ή ζωή μεταμορφώθηκε, αλλά μόνο στα εξωτερικά σημάδια της. Κάτω από την επιφάνεια σαλεύουν πάντα τα ίδια προβλήματα του ανθρώπου. Γι' αυτό θεώρησα απαραίτητο, μια βιογραφία του Σωκράτη να εικονίζη τις περιπέτειες και τη ζωή του Ε' π.Χ. αιώνα, «του κλασσικού», που στάθηκε ένας από τους πιο σπουδαίους για την ανθρωπότητα. Όλα τα προβλήματα πού μας συγκινούν σήμερα, τα εξέτασε ο Σωκράτης με σοφία, διαλογική ικανότητα και ψυχολογική διαίσθηση.» (Χρήστος Ζαλοκώστας)
 • Προφήτες και χρησμοί!..
  Προφήτες και χρησμοί!..
  Προφήτες εμφανίζονται και σε διάφορες θρησκείες (μωαμεθανισμός, ινδουισμός κ.ά.). Ιδιαίτερη θέση ωστόσο κατείχαν οι προφήτες στον ιουδαϊσμό και το χριστιανισμό. Στην Παλαιά Διαθήκη ο προφήτης παρουσιάζεται ως ο εκλεκτός του Θεού, που επιφορτίστηκε με το έργο της αποκάλυψης των σχεδίων του Θεού στους ανθρώπους. Ο λόγος τους είναι αποκαλυπτικός, βιωμένος με βαθιά πίστη στο Θεό και απευθύνεται προς το λαό του Θεού. Εδώ δεν υπάρχει φιλοσοφικός στοχασμός ούτε διαίσθηση, όπως στις άλλες θρησκείες, αλλά άμεση ενόραση και θεωρία του Θεού.
 • Ποιες ήσαν οι σημαντικότερες προφητείες της Κασσάνδρας;
  Ποιες ήσαν οι σημαντικότερες προφητείες της Κασσάνδρας;
  Η ίδια η Κασσάνδρα, κατά την κατάληψη της Τροίας, κατα­φεύγει στο ναό της Αθηνάς. Εκεί την καταδιώ­κει ο Αίαντας ο Λοκρός· εκείνη αγκαλιάζει τότε το άγαλμα της θεάς, ο Αίαντας όμως την τραβά με τη βία από αυτό και κλονίζει το άγαλμα από τη βάση του· η Κασσάνδρα ικετεύει τον ουρανό. Οι Έλληνες, μπροστά σ' αυτή την ιεροσυλία, εί­ναι έτοιμοι να λιθοβολήσουν τον Αίαντα, ο οποίος όμως σώζεται βρίσκοντας καταφύγιο στο βωμό της θεάς, που πριν από λίγο είχε προ­σβάλει! Περισσότερα στοιχεία για τις προφητείες της Κασσάνδρας στο κείμενο που ακολουθεί!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών