Προφητείες...

Προφητείες...

Μια απάντηση στις αοριστολογίες της δήθεν ... προφητικής ή προορατικής δύναμης της σύγχρονης Αστρολογίας, που δεν έχει καμία σχέση με την  Επιστήμη της Αστρονομίας,  μέσω των Διδαχών των μεγάλων Παπουλάκηδων και Προφητών του Γένους, όπως ήταν ο  άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο γνωστός μας Πατροκοσμάς, ή ο μοναχός Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, ο Προφήτης του Μοριά, που ήταν πιο γνωστός ως Παπουλάκος!...

 • "Οι πλούσιοι θα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν"...
  Η πρόβλεψη του Πατροκοσμά ότι θα έρθει μία εποχή όπου οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί και οι φτωχοί θα πεθάνουν, πολύ φοβόμαστε ότι έρχεται να επαληθευτεί εις το ακέραιο με την διεθνή απειλή της φτώχειας και της ασιτίας παντού. Κι όπως γράφει η εφημερίδα «Ημερησία» της 23ης Μαΐου 2008, ένας στους τέσσερις Έλληνες (26%) -δηλαδή κάπου 2.750.000 συμπατριώτες μας- είναι αναγκασμένος να ζει με λιγότερα από 22 ευρώ την ημέρα, ενώ το 4,4% των συμπατριωτών μας (περίπου 470.000 άτομα) ζει με λιγότερα από 10 ευρώ την ημέρα και το 1,6% (170.000 περίπου άνθρωποι) ζουν με λιγότερα από 5 ευρώ την ημέρα!.. Κι όλα αυτά το 2008, πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα!..
 • "Πολλοί θα χάνονται από την πείνα"!..
  Και μόνον η προφητεία του Πατροκοσμά προβληματίζει όλους τους σημερινούς Έλληνες. Και ο λόγος είναι γνωστός… Ωστόσο, ένα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο για την πείνα στην Κατοχή θα διαβάσει κανείς μέσα στο διαδίκτυο από τον κ Γιώργο Ζαβάκο, ο οποίος, κάνοντας μία ανάλυση των ιστορικών γεγονότων της εποχής, μεταξύ άλλων, θα επισημάνει τα ντοκουμέντα που ακολουθούν, επαληθεύοντας εις το ακέραιο του μεγάλο προφήτη του Γένους μας, τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό!..
 • "Θα ιδείτε 40 άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι"!..
  Είναι γνωστόν ότι ο Πατροκοσμάς, προβλέποντας την εξέλιξη της τεχνολογίας, θα είχε – ασφαλώς - προ οφθαλμών κάποια κάρα ή άμαξες, οι οποίες κινούνταν με τις ίδιες μεγάλες ακτινωτές ρόδες. Και είναι βέβαιον ότι προέβλεψε το σημερινό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο, που αρχικά δημιουργήθηκε ως ένα είδος άμαξας ή κάρου χωρίς άλογα, συνδέεται, όπως είναι φυσικό, με την ιδέα να καταργηθούν τα ζώα ως μέσα έλξης, μια ιδέα που είχε γεννηθεί πολύ πριν βρεθεί μια νέα πηγή ενέργειας! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!...
 • "Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας"!..
  Με την παραπάνω προφητεία ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προέβλεψε με καταπληκτική ακρίβεια όσα βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα με το μεγάλο κύμα των οικονομικών μεταναστών ή προσφύγων, όπου πολλοί εξ αυτών κατοικούν σε έρημα ή ερειπωμένα σπίτια, που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους. Ήδη, η ελληνική ύπαιθρος είναι γεμάτη παρομοίων «χαλασμάτων», που λέμε εμείς οι Καλαβρυτινοί, για σπίτια έρημα, που τα κατοικούν οι κουκουβάγιες – και όχι μόνον!.. Πολλά από αυτά τα σπίτια σήμερα κατοικούνται από αλλοδαπούς...
 • "Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες (= οικογένειες) σ’ ένα σπίτι"!..
  Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κι αυτή η προφητεία του Πατροκοσμά έχει επαληθευτεί στις μέρες μας με το κύμα των οικονομικών μεταναστών ή προσφύγων, όπου πολλοί άνθρωποι εδώ και χρόνια αναγκάζονται να ζουν στο ίδιο σπίτι σε ολόκληρη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, όπως με το κύμα της ελληνικής προσφυγιάς το 1922 όπου χιλιάδες άνθρωποι φιλοξενήθηκαν από συγγενείς και φίλους για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και δεν μιλάμε, ασφαλώς, για τους σημερινούς πρόσφυγες ή μετανάστες, οι οποίοι, από φόβο για τη ζωή τους ή με τη βία, εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να εγκατασταθούν προσωρινά ή μόνιμα σε άλλη χώρα, όπως η Ελλάδα!..
 • "Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε"!..
  Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, προφητεύοντας τα γεγονότα αυτά και βλέποντας ότι σε κάθε γεωγραφική αλλαγή, που συνήθως γίνεται μετά από πολέμους και συμφωνίες ή συνθήκες, έχουμε αυτόματα και αλλαγή του τρόπου ζωής των πολιτών, ήταν επόμενο να δικαιώνεται η προφητεία, που έλεγε ότι "με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε", δεδομένου ότι το μεγάλο κύμα προσφύγων που ήρθε, για παράδειγμα, από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και η ανταλλαγή πληθυσμών, που έγινε, με τη Συνθήκη της Λοζάνης τον Ιούλιο του 1923, είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του τρόπου ζωής των Ελλήνων, αλλά και των Τούρκων, μέσα σε μία ημέρα!
 • "Θαρθεί και μια φορά ασκέρι ξένο που το Χριστό θα πιστεύει. Αλλά σεις δεν θα το ξέρετε"!..
  Πολλοί πιστεύουν – κι ίσως να έχουν δίκιο- ότι η παραπάνω προφητεία του Πατροκοσμά δεν έχει επαληθευτεί ακόμη. Πως επίκειται δηλαδή ο ερχομός κάποιου ξένου στρατού που θα πιστεύει στον Χριστό, αλλά εμείς οι Έλληνες δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ας διαβάσουμε, λοιπόν, τι αναφέρουμε μέσα στο βιβλίο μας: «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!..
 • "Ξένος στρατός θα έλθει, Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρει ...".
  Διαβάστε την προφητεία αυτή του Πατροκοσμά, η οποία, όπως τουλάχιστον αποδεικνύουν τα ιστορικά έγγραφα, επαληθεύτηκε με την Γερμανοϊταλική κατοχή του 1941-1944, όπου οι δυνάμεις του Άξονα κατέστρεψαν κυριολεκτικά την Ελλάδα!..
 • "Θαρθή όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί".
  «Η απελευθέρωση της Β. Ηπείρου από το αθεϊστικό καθεστώς του Χότζα έγινε το 1991, όταν συνέπεσε η εορτή του Πάσχα και Ευαγγελισμού μαζί στο παλ(αιό) ημερολόγιο, το οποίο ήταν σε χρήση την εποχή του Αγίου Κοσμά. Οι 2 καλοί καιροί -καλοκαίρια- αναφέρονται αφ’ ενός στην αποτίναξη του κομμουνιστικού -αθεϊστικού- ζυγού και δημοκρατικοποίηση των χωρών της Ανατ. Ευρώπης, και αφ’ ετέρου στην γενικά καλή οικονομική κατάσταση της εποχής. - ΛΜΔ)».
 • «Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι• έπειτα θα τους κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά»!..
  Σύμφωνα με όσα λέγονται ή γράφονται, «Κόκκινη Μηλιά» είναι μια τοποθεσία –ακαθόριστη γεωγραφικά– όπου, σύμφωνα με μια εκδοχή του νεοελληνικού θρύλου για το Μαρμαρωμένο Βασιλιά (Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο) και την επανάκτηση τής Κωνσταντινούπολης, θα καταφύγουν οι Τούρκοι, όταν οι Έλληνες θα τους διώξουν από την Κωνσταντινούπολη.
 • «Εις τα χωριά Πέπελη σεις άδικα θα φοβάσθε• τίποτε δεν θα πάθετε. Μόνον τα παιδιά σας που θα είνε στους δρόμους θα κλαίτε»!..
  Ο Πατροκοσμάς, με την παραπάνω προφητεία, καθησύχαζε μεν τους κατοίκους της Πέπελης, αλλά ήταν από τους ανθρώπους που γνώριζε, ασφαλώς, το θέμα του παιδομαζώματος, όπως ίσχυε στην τουρκοκρατία, που ζούσε ο ίδιος, αλλά και στα νεώτερα χρόνια του εμφυλίου πολέμου (1944-1949) όπου το παιδομάζωμα αναβίωσε μέσα στον ελλαδικό χώρο.
 • «Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός»!..
  Η Δρόπολις (ή Δερόπολις) είναι μια περιοχή της Βορείου Ηπείρου, η οποία τον καιρό εκείνο είχε πολλούς αμπελώνες, αλλά όχι με δένδρα που μπορούσαν να κρύψουν ανθρώπους κατά τις μάχες. Γι’ αυτό ο Άγιος Κοσμάς έφερνε φυτώρια ελιών μαζί του και έλεγε στον κόσμο να μην φυτεύουν αμπέλια, αλλά ελιές και άλλα δένδρα. Ήδη η προφητεία αυτή επαληθεύθηκε πολλές φορές με όλα συνέβησαν στη διαδρομή των κατοπινών χρόνων!..
 • «Όσα χωριά είναι κοντά σε δρόμο πολλά θα τραβήξουν»!..
  Η ίδια προφητεία λεγόταν και στα χωριά μας, τα Καλαβρυτοχώρια, όπου ο Παπουλάκος της Πελοποννήσου, ίσως επηρεασμένος από τις προφητείες του Πατροκοσμά, προέλεγε την ίδια μιλώντας στους κατοίκους της επαρχίας Καλαβρύτων, αλλά και ολόκληρου του Μοριά!..
 • "Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι".
  Για όλα αυτά, που έλεγε ο Πατροκοσμάς, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Φιλική Εταιρεία, μία ελληνική μυστική εθνική οργάνωση, που ιδρύθηκε στην Οδησσό το 1814 από τους Νικόλαο Σκουφά από την Άρτα, Αθανάσιο Τσακάλωφ από τα Γιάννενα και Εμμανουήλ Ξάνθο από την Πάτμο, με μοναδικό σκοπό την απελευθέρωση του υπόδουλου Ελληνισμού από τους Οθωμανούς. Από την Οδησσό η Εταιρεία μεταφέρθηκε στην καρδιά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στην Κωνσταντινούπολη, από όπου η Εταιρεία, μέσα από πολλές φάσεις, δυσκολίες και κινδύνους, απλώθηκε σε ολόκληρο τον Ελληνισμό!..