Προφητείες...

Προφητείες...

Μια απάντηση στις αοριστολογίες της δήθεν ... προφητικής ή προορατικής δύναμης της σύγχρονης Αστρολογίας, που δεν έχει καμία σχέση με την  Επιστήμη της Αστρονομίας,  μέσω των Διδαχών των μεγάλων Παπουλάκηδων και Προφητών του Γένους, όπως ήταν ο  άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο γνωστός μας Πατροκοσμάς, ή ο μοναχός Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, ο Προφήτης του Μοριά, που ήταν πιο γνωστός ως Παπουλάκος!...

 • Θα χυθεί πολύ αίμα στο Μπουκορμέ!
  Είναι προφανές ότι ο Πατροκοσμάς, έχοντας προ οφθαλμών την εικόνα της αναμενόμενης Επανάστασης των Ελλήνων, η οποία τελικά έγινε το 1821, βλέπει ότι η υπόθεση του Γένους δεν είναι εύκολη και γι’ αυτό η ελευθερία θα κοστίσει πολύ αίμα, όπως σε όλες τις υποδουλωμένες περιοχές που κήρυττε ο Πατροκοσμάς, μεταξύ των οποίων και στο Μπουκορμέ. Διαβάστε το κείμενο!..
 • "Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο"!..
  Άλλη μία προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού η οποία επαληθεύτηκε μέσα στα χρόνια, που ακολούθησαν! Ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωσε κατά τη διάρκεια του 1913 όλη την Ήπειρο και η ελληνική κυβέρνηση χάραξε την οροθετική γραμμή σύμφωνα με τα πολιτικοστρατιωτικά συμφέροντα της χώρας, την εθνολογική σύσταση του πληθυσμού και τα ιστορικά στοιχεία!.. Διαβάστε το κείμενο!..
 • «Θάρθη ξαφνικά. Να έχετε ένα σακούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα…»!
  Οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είχαν μεν την φλόγα να πολεμήσουν για την ελευθερία τους και ήταν «κοινό μυστικό» η επικείμενη εξέγερση, αλλά δεν εγνώριζαν όλοι την ακριβή ημερομηνία της εκρήξεως της Επαναστάσεως (25 Μαρτίου 1821) διότι οι Φιλικοί ήσαν πολύ προσεκτικοί μη και τυχόν αποτύχει εκ νέου η Επανάσταση και χαθεί το Ελληνικό Γένος από την οργή του Σουλτάνου, όπως τότε με τους αδελφούς Ορλώφ, που πνίγηκε η Πελοπόννησος στο αίμα (27). Αυτός και ο λόγος, που πολλοί αιφνιδιάστηκαν με την έκρηξη της Επανάστασης και δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν!..
 • Τι έλεγε ο Παπουλάκος για την πολιτική και τις αρνητικές συνέπειες της τεχνολογίας;
  Διαβάστε τι έλεγε ο πολυθρύλητος και περιλάλητος μοναχός, Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, ο γνωστός μας Παπουλάκος, ο δικαίως χαρακτηρισθείς Άγιος της Πελοποννήσου, για την πολιτική και, ιδίως, για τις εφευρέσεις του ανθρώπου, που αντί να οδηγήσουν την ανθρωπότητα προς την ευτυχία, την οδήγησαν προς την μαζική καταστροφή!...
 • Οι άστοχες προβλέψεις που έκαναν διάφορες προσωπικότητες στο παρελθόν!..
  «Κοιτάζοντας το παρελθόν, αλλά και στις μέρες μας, ανακαλύπτουμε τις αναρίθμητες, στην πλειονότητά τους άστοχες, προβλέψεις. Ο κοντόφθαλμος προγραμματισμός του μέλλοντος αποτέλεσε για ορισμένους απλώς μια δήλωση, σε κάποιους άλλους όμως στοίχισε πολύ περισσότερο! Το ειρωνικό είναι ότι, εάν ίσχυε έστω και μία από αυτές τις προβλέψεις, ο κόσμος μας –το παρόν μας- θα φαινόταν εντελώς διαφορετικός…» (Από δημοσιεύματα του Τύπου)
 • Οι άγνωστοι μάντεις της αρχαιότητας!... (Β)
  Θέλοντας να έχουμε μία - κατά το δυνατόν - ολοκληρωμένη εικόνα, για τους διάφορους μάντεις, μάντισσες, προφήτες ή προφήτισσες, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν γύρω από τον χώρο της μαντικής τέχνης και τα μαντεία, θελήσαμε να καταρτίσουμε ένα αλφαβητικό πίνακα κυρίων ονομάτων και τοποθεσιών, που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τον χώρο των ελληνικών μαντείων. Ποίοι ήσαν, λοιπόν, οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τους χρησμούς και τα μαντεία της ελληνικής αρχαιότητος!.. Σήμερα καταγράφονται οι μάντεις των οποίων το όνομα αρχίζει από «Βήτα»!..
 • Οι άγνωστοι μάντεις της αρχαιότητας!... (Α)
  Ποίοι ήσαν οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τους χρησμούς και τα μαντεία της ελληνικής αρχαιότητος!.. Σήμερα καταγράφονται οι μάντεις των οποίων το όνομα αρχίζει από «Άλφα»!..
 • Τι ακριβώς αναφέρει ο Δανιήλ για τους Έλληνες και τον Αλέξανδρο;
  Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Προφήτη Δανιήλ σε νεοελληνική απόδοση από την Παλαιά Διαθήκη, ώστε να δούμε πόσες φορές ο προφήτης αυτός αναφέρεται στους Έλληνες, αλλά και πώς προφητεύει την Έλευση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως νέου κυριάρχου της γης!..
 • Ώστε ο Ησίοδος ήταν προφήτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
  Διαβάστε πώς υλοποιήθηκε το όραμα του Επικού συγγραφέως της ελληνικής αρχαιότητος, όπως του Ησιόδου, για την Ενωμένη Ευρώπη, πολύ πριν ο Ρομπέρ Σουμάν οραματισθεί την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητος (ΕΟΚ) και αργότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)!..
 • Ποιο ήταν το χιλιάρμενο που έλεγε ο Πατροκοσμάς;
  Η ναυμαχία του Ναβαρίνου έδειξε ότι η λύση του ελληνικού ζητήματος βρισκόταν πια προς το τέλος της και προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις στα ευρωπαϊκά κράτη. Η Γαλλία και η Ρωσία τη δέχτηκαν με ενθουσιασμό, η Αγγλία τη χαρακτήρισε ως «άτυχο επεισόδιο», ενώ στην Αυστρία δεν έκρυψαν τη μεγάλη δυσαρέσκειά τους. Παρ’ όλα αυτά το ελληνικό ζήτημα είχε μπει στην τελευταία φάση της επίλυσής του, κάτι που προέβλεπε ο Πατροκοσμάς, με την μεγάλη γνώση και την διορατική δύναμή του. Κι αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε!..
 • Οι προφητικές διαστάσεις της Ελληνικής Μυθολογίας!..
  Πολλοί, διαβάζοντας την Ελληνική Μυθολογία, σπεύδουν να δικαιολογήσουν την υπερβολική εξυπνάδα του Έλληνα συνδέοντάς την με ... άλλους γαλαξίες! Κι όμως!… Ουδείς μέχρι τώρα διείδε τις προφητικές διαστάσεις των κειμένων ενός Ομήρου ή ενός Ησιόδου, που προετοίμαζαν τον άνθρωπο για το τι θα συμβεί στο μέλλον!.. Διάφοροι μάντεις και οιωνοσκόποι, πυθίες και σίβυλλες, χρησμοδότες και χρησμοδότριες, ιερείς ναών και ιέρειες, προφήτες και προφήτισσες, σηματοδότησαν μία εποχή που είχε μεν αρχή, αλλά δεν έχει τέλος!..
 • Με δυσκολία θάρθει , έλεγε ο Πατροκοσμάς!..
  Όταν οι κάτοικοι μιας περιοχής του υπόδουλου Ελληνισμού ρωτούσαν συνεχώς τον Πατροκοσμά «πότε θα έρθει το ποθούμενον», το έλεγαν με τη φράση αυτή σαν υπονοούμενο, ώστε να μην υποψιάζονται οι Τούρκοι ότι οι Έλληνες ποθούν την ελευθερία και ο άγιος Κοσμάς τους απαντούσε καταλλήλως: «Με δυσκολία θάρθη», αλλά θα έρθει.
 • Ο τελευταίος χρησμός της Ευρώπης!..
  [… Αλλά, και ο Ευσέβιος Καισαιρείας (265-340 μ.Χ.), μέσα στην βαθιά περισυλλογή του, όσο δηλαδή σκέπτεται και αναλογίζεται το Δελφικό μαντείο, αλλά και το μάταιον του κόσμου τούτου, θα αναφωνήση: «Πού γαρ σοι το εν Δελφοίς ιερόν παρά πάσι Έλλησιν εξ αιώνος βεβοημένον; Πού ο Πύθιος; Ο Κλάριος; Πού και ο Δωδωναίος;» ]
 • Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθεί από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθεί!..
  Η επαλήθευση της 15ης προφητείας του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που είχε πει στο χωριό Ζελενίτσα (Πρασιά) της Ευρυτανίας, ότι: «Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθεί από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθεί• αν ξεραθεί από κάτω, δεν θα ελευθερωθεί»!.. Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο έτσι όπως ακριβώς αναλύουμε την προφητεία αυτή μέσα στο βιβλίο μας: «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!..