Προφητείες...

Προφητείες...

Μια απάντηση στις αοριστολογίες της δήθεν ... προφητικής ή προορατικής δύναμης της σύγχρονης Αστρολογίας, που δεν έχει καμία σχέση με την  Επιστήμη της Αστρονομίας,  μέσω των Διδαχών των μεγάλων Παπουλάκηδων και Προφητών του Γένους, όπως ήταν ο  άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο γνωστός μας Πατροκοσμάς, ή ο μοναχός Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, ο Προφήτης του Μοριά, που ήταν πιο γνωστός ως Παπουλάκος!...

 • "Το ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας."
  Η επαλήθευση της 4ης προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: "Το ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας", έτσι όπως αναλύεται αυτή με βάση τα ιστορικά δεδομένα, στο βιβλίο μας «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!..
 • "Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες ή τρεις μέρες θα υποφέρετε" !..
  Η επαλήθευση της 3ης προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: "Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες ή τρεις μέρες θα υποφέρετε", έτσι όπως αναλύεται αυτή με βάση τα ιστορικά δεδομένα, στο βιβλίο μας «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!..
 • "Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσεις όταν έλθουν τα χαλεπά χρόνια ! "
  Μετά την επαλήθευση της πρώτης προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ("Αυτό μια μέρα θα γίνει Ρωμαίικο και καλότυχος όποιος ζήσει σε κείνο το βασίλειο."), σήμερα θα μιλήσουμε για την επαλήθευση της 2ης προφητείας του Πατροκοσμά, του μεγάλου προφήτη του Γένους μας, έτσι όπως ακριβώς αναλύεται μέσα στο βιβλίο μας: «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!..
 • Ο Πατροκοσμάς και οι Προφητείες του!..
  Η επαλήθευση όλων των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, έτσι όπως ακριβώς μνημονεύουμε αυτές μέσα στο βιβλίο μας «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς» όπου μιλάμε για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τις ερμηνείες των Διδαχών και Προφητειών του μεγάλου προφήτη του Γένους μας!... Σήμερα μιλάμε για την πρώτη προφητεία, που αναφέρει ότι: "Αυτό μια μέρα θα γίνει Ρωμαίικο και καλότυχος όποιος ζήσει σε κείνο το βασίλειο" !..
 • Ποιος ήταν ο ρόλος των προφητειών στον Τρωϊκό Πόλεμο;
  Στην Ιλιάδα ο Δίας στέλνει αμέσως ευ­νοϊκό οιωνό' έπειτα από θυσία στον Απόλλωνα, ένα φίδι όρμησε από το βωμό σε ένα διπλανό δέντρο και έφαγε στη φωλιά τους οκτώ μικρά σπουργίτια και τη μάνα τους, στο σύνολο δηλα­δή εννιά πουλιά. Ύστερα το φίδι μεταμορφώθη­κε σε πέτρα. Ο Κάλχας τότε είπε πως ο Δίας ήθελε να δείξει έτσι ότι η Τροία θα έπεφτε ύστε­ρα από διάστημα δέκα χρόνων. Ο Αισχύλος γνωρίζει έναν άλλο οιωνό!.. Τελικά τι γινόταν ακριβώς στον Τρωϊκό Πόλεμο;
 • Η Σίβυλλα είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου;
  Για να μην καταφεύγουμε στους κάθε λογής … Μάγια και κάτι άλλους λαούς, διαβάστε τι γράφουμε μέσα στο έργο μας «Οι Προφητείες του Ελληνισμού» και συγκεκριμένα στο άρθρο «Η Άγνωστη Αποκάλυψις», όπου η αρχαία Ελληνίδα προφήτιδα έκανε αναφορά και στο τέλος του κόσμου, όπως ακριβώς και ο Ιωάννης στην «Αποκάλυψή» του!.. Με μία διευκρίνιση: Άλλο το τέλος του κόσμου, που δεν ξέρουμε πότε θα έρθει, και άλλο το … 2012 που ισχυρίζονται ορισμένοι για δικούς τους λόγους!
 • Διορατικά ή προφητικά κείμενα του Κωστή Παλαμά και του Κώστα Βάρναλη;
  Διαβάστε τι γράφουν μέσα στην ποίησή τους οι μεγάλοι Έλληνες ποιητές, Κωστής Παλαμάς και Κώστας Βάρναλης, που νομίζεις ότι ζουν ακριβώς το σήμερα, σαν να ήσαν οι προφήτες του καιρού τους!...
 • Αποκαλύψεις του Προφήτη του Μοριά!..
  Τι είχε γράψει ο μακαριστός Επίσκοπος Φλωρίνης, Αυγουστίνος Καντιώτης, για τον Παπουλάκο, τον περίφημο Προφήτη του Μοριά και Άγιο της Πελοποννήσου; "Εκ του βίου του ήρωος τούτου της Ορθοδοξίας ορισμένα σημεία έκρινα καλόν να σταχυολογήσω και εξάρω εδώ, με την ελπίδα ότι μία υπόμνησις των αγώνων του Παπουλάκου θα ωφελήσει κλήρον και λαόν. Διότι θα είναι μία πρόσκλησις εις αυτοέλεγχον, εις αυτοκριτικήν, που πάντοτε πρέπει να ενεργούμε επί του εαυτού μας, διά να βλέπομε πόσον μακράν είμεθα από το χριστιανικόν ιδεώδες που υποτυπώνει η Ορθοδοξία. Εις τον καθρέπτη της αυστηράς, της αγίας ζωής του Παπουλάκου δια της συγκρίσεως θα ίδωμε και ημείς τα ιδικά μας ράκη και θα κλαύσωμεν και θα πενθήσωμεν δια την αθλιότητα της σημερινής κοινωνικής και εκκλησιαστικής μας καταστάσεως"!...
 • Τι θεϊκό σημείο είδαν οι άνθρωποι στους Δελφούς για τον Τιμολέοντα τον Κορίνθιο;
  «Τον έφερναν τότε διαμέσου της αγοράς, πάνω σε μια άμαξα με δυο άλογα και τον έβαζαν μέσα στο θέατρο έτσι όπως ήταν καθισμένος στην άμαξα. Ο λαός τον χαιρετούσε σύσσωμος με μια φωνή. Η γνώμη του γινόταν δεκτή με ύψωση του χεριού από μέρους του λαού κι οι υπηρέτες τον έπαιρναν πάλι διαμέσου του θεάτρου, ενώ οι πολίτες, αφού τον κατευόδωναν με βοή και χειροκροτήματα, έμεναν μόνοι και συζητούσαν τις άλλες υποθέσεις..»!
 • Τι είχε αποκαλύψει για την Σίβυλλα την Κυμαία ένας Έλληνας ιερωμένος;
  Τι εξέφρασε ο εκ Κύμης Ευβοίας καταγόμενος πατήρ Σωσθένης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κύμης, όστις αργότερον μετέβη εις τον Ωρωπόν, όπου εμόνασε και απεβίωσε; Σύμφωνα λοιπόν με τον πατέρα Σωσθένη μερικές προφητείες του Αμώς και του Ιωήλ αποδίδονται εις την Σίβυλλαν την Κυμαίαν!
 • Οι Πατέρες της Εκκλησίας και οι χρησμοί των Αρχαίων Ελλήνων!.. (8)
  Τι γράφουν οι Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και άλλοι εκκλησιαστικοί συγγραφείς για τους χρησμούς των αρχαίων Ελλήνων μέσα στα δικά τους χριστιανικά κείμενα, που άλλοι θαυμάζουν, άλλοι εξυμνούν και άλλοι στηλιτεύουν την χρησμοδοσία των Ελλήνων της αρχαιότητος!..
 • Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι;
  Άλλη μια επαλήθευση προφητείας του Πατροκοσμά με την σημερινή οικονομική κρίση, όπου οι Έλληνες θ’ αναγκαστούν να κάνουν αιματηρές θυσίες, για ν’ αποφύγουν τα χειρότερα, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η πείνα «αντιγράφει» το εφιαλτικό σενάριο της πείνας κατά την Κατοχή!.. Διαβάστε τι γράφουμε μέσα στο βιβλίο μας: «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!...
 • Οι Πατέρες της Εκκλησίας και οι χρησμοί των Αρχαίων Ελλήνων!.. (7)
  Τι γράφουν οι Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και άλλοι εκκλησιαστικοί συγγραφείς για τους χρησμούς των αρχαίων Ελλήνων μέσα στα δικά τους χριστιανικά κείμενα, που άλλοι θαυμάζουν, άλλοι εξυμνούν και άλλοι στηλιτεύουν την χρησμοδοσία των Ελλήνων της αρχαιότητος!..
 • Οι Πατέρες της Εκκλησίας και οι χρησμοί των Αρχαίων Ελλήνων!.. (6)
  Τι γράφουν οι Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και άλλοι εκκλησιαστικοί συγγραφείς για τους χρησμούς των αρχαίων Ελλήνων μέσα στα δικά τους χριστιανικά κείμενα, που άλλοι θαυμάζουν, άλλοι εξυμνούν και άλλοι στηλιτεύουν την χρησμοδοσία των Ελλήνων της αρχαιότητος!..