Κατηγορίες

Αναμνήσεις!...

Αναμνήσεις!...

Θύμησες και αναμνήσεις!... Αναμνήσεις και βιώματα!.. Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα νοσταλγικά γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου το Βεσίνι Καλαβρύτων, όπου ο γράφων πέρασε τα 20 πρώτα χρόνια της ζωής του, πολλές φορές μέσα στο σπίτι που γεννήθηκε και φαίνεται στη φωτογραφία μας, καρτερώντας κι αυτό, "παντέρημο και μόνο", που λέει ο ποιητής, να το ξαναεπισκεφτώ για να καταγράψω ό,τι άλλο λησμόνησα εκείνα τα "άγουρα χρόνια" της παιδικής ή εφηβικής μου ζωής!..

 • Η μπάλα που χάθηκε!…
  Η μπάλα που χάθηκε!…
  Μια μικρή κατάθεση ψυχής!.. Μια μικρή κατάθεση καρδιάς για τα παιδικά μας χρόνια, τότε που μοναδική ψυχαγωγία μας ήταν ν’ακούμε από κάποιο μικρό κινητό τρανζίστορ τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που μετέδιδε το κρατικό ραδιόφωνο!.. Ένα κείμενο αφιερωμένο στον φίλο της σελίδας, αλλά και της ιστοσελίδας μας κ. Στέλιο Βοϊράκο!
 • Ανοίγοντας τα φτερά της Δημοσιογραφίας!.
  Ανοίγοντας τα φτερά της Δημοσιογραφίας!.
  Δεν ξέρω αν συνεχίσω να ξύνω ακόμη την άκρη του μολυβιού μου, για να γράψω τα θέματα που πρέπει να αναρτήσω στην ιστοσελίδα μου και στο Facebook. Ξέρω μονάχα ότι σήμερα η φίλη μου, η Μαρκέλλα Ζαμπέλη, μου «έξυσε» ευχάριστα τον πίνακα των νοσταλγικών αναμνήσεων της ζωής μου. Τότε που ανοίγαμε τα φτερά της Δημοσιογραφίας, πετώντας άλλοι στα πέλαγα και άλλοι στους ωκεανούς της αναζήτησης μιας καλύτερης τύχης.
 • Το ταξίδι ενός καλού μου φίλου στους αγγέλους!..
  Το ταξίδι ενός καλού μου φίλου στους αγγέλους!..
  Κλείνοντας, δεν θα λησμονήσω την αγνότητα της ψυχής αυτού του ανθρώπου. Ακόμη και η χαρά που ζωγραφιζόταν στο πρόσωπό του όταν μού έκοβε σταφύλια από το αμπέλι που καλλιεργούσε στο δικό του σπίτι, τα φρούτα που μου έφερνε σε καθημερινή βάση ή την ώρα που καθόμασταν και πάλι στην υπαίθρια γωνιά του καταστήματος του Μπέλου για να συνεχίσουμε την συζήτηση για θέματα εθνικά, θρησκευτικά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Κυρίως όμως η ελληνική ιστορία!
 • Τα κεράσια των αναμνήσεών μου!..
  Τα κεράσια των αναμνήσεών μου!..
  Μια κατάθεση ψυχής και καρδιάς!.. Μια νοσταλγική ανάμνηση των μαθητικών μου χρόνων, τότε που το μόνο μας αμάρτημα δεν ήταν οι κακές σκέψεις ή τα πονηρά βλέμματα, αλλά ο τρόπος ικανοποίησης ενός περίεργου αισθήματος, που σου δημιουργούσε η έλλειψη ορισμένων αγαθών! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί. Κάποιοι από τους παλιότερους ίσως σκιρτήσουν από συγκίνηση και κάποιοι νεότεροι ίσως βρουν κι αυτοί έναν δίαυλο επικοινωνίας με το χθες!
 • Τα Χριστούγεννα, οι δίπλες και οι καλικάντζαροι!..
  Τα Χριστούγεννα, οι δίπλες και οι καλικάντζαροι!..
  Μια μικρή κατάθεση ψυχής!. Μια κατάθεσης καρδιάς!.. Διαβάστε μια προσωπική εμπειρία για το πώς βιώναμε τα Χριστούγεννα στα άδολα παιδικά μας χρόνια, τότε που η ψυχοσύνθεσή μας ήταν συνάρτηση όχι μόνον των παιδικών βιωμάτων, αλλά και των όποιων θρύλων, μύθων ή παραμυθιών που ακούγαμε!..
 • Μια μπομπότα για ψωμί και της ξενιτιάς τυρί!..
  Μια μπομπότα για ψωμί και της ξενιτιάς τυρί!..
  Κάποια στιγμή σκέφτηκα να χύσω στα κρυφά το γάλα, αλλά νόμιζα ότι οι συμμαθητές του δημοτικού σχολείου και η δασκάλα μου με παρακολουθούσαν. Πώς οι τοίχοι του σχολείου είχαν γεμίσει μάτια και αυτιά!.. Τόσο πολύ φοβόμουν, παρά το γεγονός ότι με πήρε είδηση ο Πετράκης, το σκυλί της οικογενείας μας, και έπεφτε πάνω μου στριφογυρίζοντας από χαρά, διότι ήξερε ότι όλο και κάτι θα του έδινα να φάει!.. Διαβάστε μια κατάθεση ψυχής και καρδιάς!.. Μια κατάθεση νοσταλγική των παιδικών μας χρόνων, τότε που η ψυχούλα μας ήταν πάλλευκη και η αδολία ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της δικής μας μακρινής εποχής!..
 • Όταν οι θύμησες μετατρέπονται σε νοσταλγία!..
  Όταν οι θύμησες μετατρέπονται σε νοσταλγία!..
  Περνάει ο καιρός!.. Μοιάζει σαν το νεράκι της βροχής που κυλά ασταμάτητα στο ρυάκι του αγρού!.. Σαν μια νιφάδα χιονιού, που στριφογυρίζει στο χρόνο και κατόπιν χάνεται κι αυτή ανάμεσα στις άλλες χιονοστιβάδες!.. Περνάει ο καιρός!.. Σαν μια αχτίδα φωτός που έρχεται και χάνεται στη σκοτεινιά, φθάνει μονάχα να λάμψει έστω και μια στιγμή!.. Σαν μια περίεργη κραυγή, που αλυχτά μέσα στη νύχτα, λίγο πριν φωτίσει η χαραυγή!...
 • Η 1η Μάρτη των παιδικών μας χρόνων!..
  Η 1η Μάρτη των παιδικών μας χρόνων!..
  Μόλις φορούσαμε την ασπροκόκκινη κλωστή, είτε γιατί είχαμε υποβληθεί στη γοητεία των παραμυθιών, είτε γιατί το πιστεύαμε ακράδαντα μέσα στην νεανική ψυχή μας, αισθανόμασταν σαν οπλισμένοι γίγαντες! Παλεύαμε με τα θεριά όχι στα μαρμαρένια, αλλά στα πέτρινα αλώνια του χωριού, που με τόση επιδεξιότητα φωτογράφισε ο φίλος μου ο Χρήστος Δάμπασης σε όλες τις πτυχές της ομορφιάς του Βεσινίου! Θαρρούσαμε πως αποκτούσαμε κυκλώπειες δυνάμεις, σαν αυτά που υπάρχουν ακόμη και σήμερα σε μερικά όμορα χωριά με τα κυκλώπεια τείχη, όπου ανώτερες φυσικές δυνάμεις ανύψωναν τις τεράστιες τετράγωνες πέτρες στα χρόνια των αρχαίων προγόνων μας!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών