Αναμνήσεις!...

Αναμνήσεις!...

Θύμησες και αναμνήσεις!... Αναμνήσεις και βιώματα!.. Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα νοσταλγικά γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου το Βεσίνι Καλαβρύτων, όπου ο γράφων πέρασε τα 20 πρώτα χρόνια της ζωής του, πολλές φορές μέσα στο σπίτι που γεννήθηκε και φαίνεται στη φωτογραφία μας, καρτερώντας κι αυτό, "παντέρημο και μόνο", που λέει ο ποιητής, να το ξαναεπισκεφτώ για να καταγράψω ό,τι άλλο λησμόνησα εκείνα τα "άγουρα χρόνια" της παιδικής ή εφηβικής μου ζωής!..

 • Τον καιρό που «άνθιζαν» οι ωραίες ιδέες…
  Ένα πισωγύρισμα του βέλους της μνήμης σε νοσταλγικές εποχές και μέρες, τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν ακόμη χάσει την ανθρωπιά τους και οι ιδέες στολίζονταν με πραγματική αγάπη και αλληλοεκτίμηση!.." Την εκκλησία αγαπώ - τα εξαπτέρυγά της, / τ' ασήμια των σκευών, τα κηροπήγιά της..", που λέει κι ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης!..
 • Ο άνθρωπος Γιάννης Παπαθανασίου!..
  Μια μικρή ανθρώπινη ιστορία ή πώς ένα μικρό στιγμιότυπο καθορίζει τον χαρακτήρα ή την ψυχική καλλιέργεια ορισμένων ανθρώπων, όπως ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Παπαθανασίου, που ο Θεός τον βοήθησε να αναρριχηθεί σε πολύ υψηλά κυβερνητικά αξιώματα!..
 • Ο ξένος!..
  Μια κατάθεση ψυχής και καρδιάς για μια νοσταλγική εποχή των παιδικών μας χρόνων, τότε, που σαν σήμερα, 8 Μαΐου, στο χωριό μας το Βεσίνι Καλαβρύτων είχαμε διήμερο πανηγύρι και οι ζυγιές (τα όργανα) άρχιζαν να παίζουν ξεσηκώνοντας στο χορό ακόμη και τις πέτρες!.. Διαβάστε μια συγκινητική ιστορία!..
 • Το χάλασμα!..
  Θύμησες και αναμνήσεις, βιώματα και εμπειρίες από ένα χάλασμα, ένα ερείπιο του χωριού μας, μέσα απ' το οποίο ξεπήδησε μία μεγάλη μορφή, ένας άνθρωπος που έμεινε άγνωστος, όσο άγνωστο ήταν και το χρήμα που διέθεσε για φιλανθρωπικούς σκοπούς!..
 • Εκείνη τη νύχτα, στην πανσέληνο…
  Μια κατάθεση ψυχής για μια εμπειρία ζωής, που έζησε ένας άνθρωπος, που μοιάζει με όλους, αγαπάει όλους, αλλά που ζει χωρίς να μπορεί να τους δει όλους... Για κείνα τα χρόνια!.. Τα χρόνια της μοναξιάς και της σιωπής!..