Κατηγορίες

Η Άλλη Άποψη

Η Άλλη Άποψη

Άρθρα, σχόλια και κριτικές για θέματα στα οποία διάφοροι φίλοι ή φίλες της Ιστοσελίδας μας μπορούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα να καταθέτουν ενυπόγραφα τις προσωπικές του απόψεις,  να διαφωνούν και να διατυπώνουν με κόσμιο κι ευγενικό τρόπο τις όποιες αντιρρήσεις ή ενστάσεις τους, για  θέματα που θίγει η Ιστοσελίδα μας, πάντα με τον δέοντα και απαραίτητο σεβασμό σε ανθρώπους και θεσμούς. Κι όπως έλεγε ο Βολταίρος: "Διαφωνώ μ' αυτά που λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμα, το δικαίωμά σου  να λες ελεύθερα αυτά που πρεσβεύεις"!..

 • Η προδομένη «Γενιά του Πολυτεχνείου»!..
  Η προδομένη «Γενιά του Πολυτεχνείου»!..
  Διαβάστε ένα επίκαιρο άρθρο του Πάνου Βεσινώτη που μιλάει για τη γενιά του Πολυτεχνείου!.. «Είναι η γενιά που έζησε στον απόηχο της κατοχής, της μεγάλης πείνας, του εμφυλίου πολέμου και των θρήνων των γονέων τους για τα αγαπημένα πρόσωπα που έχασαν τη δεκαετία του 1940.»!.. Διαβάστε το κείμενο!.. Αξίζει τον κόπο!.. Ιδιαίτερα όταν ένας άνθρωπος της γενιάς εκείνης βλέπει τα γεγονότα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα!...
 • «Ευσεβείς πόθοι…»
  «Ευσεβείς πόθοι…»
  Η επιστολή ενός καλού φίλου και καταξιωμένου επιστήμονα, του Αρχιτέκτονα – Μηχανικού Τρικάλων κ. Θωμά Δασκάλου, σχετικά με τους «ευσεβείς πόθους» μιας μεγάλης κατηγορίας Ελλήνων πολιτών οι οποίοι επί αιώνες τώρα προσδοκούν την βοήθεια από το λεγόμενο «ξανθόν γένος», ώστε να δίδεται η ευκαιρία και εις αυτούς που θέλουν να εκφράσουν αντίθετη άποψη ή τις όποιες επιφυλάξεις τους, να διατυπώσουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα τη γνώμη τους.
 • Περί δημοκρατίας…
  Περί δημοκρατίας…
  «Άκουσα έναν υπουργό να λέει: "Για να γίνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πρέπει να το θέλουν και οι 2 και όπως ακούσατε πριν από κάποιες μέρες η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν έχει διάθεση για ουδεμία διαπραγμάτευση". Και ρωτάω εγώ, αν η διάθεση της έρθει σε 2-3 χρόνια τι θα γίνει; Μόνο που το άκουσα αυτό με έπιασε κατάθλιψη, δηλαδή θα κινούμαστε σύμφωνα με τις διαθέσεις της κάθε Λαγκάρντ χωρίς καμία πρωτοβουλία; Αλλά εμείς τους ψηφίσαμε, οπότε ας μην παραπονιόμαστε...», λέει ο νέος δημοσιογράφος κ. Απόστολος Μιχαϊλίδης.
 • Δημοκρατία ή Ασυδοσία;
  Δημοκρατία ή Ασυδοσία;
  Ένα άρθρο του νέου και φερέλπιδα δημοσιογράφου κ. Αποστόλου Μιχαϊλίδη για το θέμα που ανέκυψε περί συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων και μάλιστα όταν αυτοί θέλουν να υιοθετούν παιδιά.
 • Η Τουρκία και η Παρεξήγηση
  Η Τουρκία και η Παρεξήγηση
  «Εφόσον κάποιοι έχουν δυσκολία να αντιληφθούν αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή για την ποινικοποίηση της άρνησης των αναγνωρισμένων από τη Γαλλία γενοκτονιών, σκεφτήκαμε ότι το θεατρικό έργο με τίτλο Η Παρεξήγηση του Albert Camus, θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια σε αυτή την επίγνωση. Για να γίνει αυτό αρκεί ν’ αλλάξουμε τα ονόματα των χαρακτήρων προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να αποφύγουμε, αν τολμάμε να πούμε, τις παρεξηγήσεις», ισχυρίζεται ο πανεπιστημιακός δάσκαλος κ. Νίκος Λυγερός, ο οποίος μας προτρέπει να διαβάσουμε το κείμενο, που ακολουθεί:
 • Απόλλων Ήλιος – Προφήτης Ηλίας
  Απόλλων Ήλιος – Προφήτης Ηλίας
  Διαβάστε τι μας απαντάει ο κ. Θωμάς Δασκάλου, γνωστός Αρχιτέκτων των Τρικάλων, για τις θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, οι οποίες –όπως ισχυρίζεται- αποτελούν αδιάψευστο στοιχείο της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού!..
 • Ύψιστος Δίας και Χριστιανισμός
  Ύψιστος Δίας και Χριστιανισμός
  «O Χριστιανισμός –λέει ο κ. Γ. Τσούτσος- προσάρμοσε όλη την αρχαία ελληνική σοφία στο γεγονός της Θείας Αποκαλύψεως και οι βυζαντινοί κυρίως λόγιοι αξιοποίησαν την αρχαιοελληνική γραμματεία για να στηρίξουν τον λόγο τους»!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!...
 • Ο Άγιος Δημήτριος και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!..
  Ο Άγιος Δημήτριος και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!..
  Μια καλοπροαίρετη τοποθέτηση του αγαπητού φίλου και καλού επιστήμονα κ. Θωμά Δασκάλου και ταπεινή απάντησή μας στο θέμα του αν θα πρέπει να αφαιρεθεί ή όχι το έμβλημα του Αγίου Δημητρίου από το λογότυπο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών