Κατηγορίες

Ελληνική Τηλεόραση

Ελληνική Τηλεόραση

 Άρθρα, μελέτες και έρευνες πάνω στην ελληνική τηλεόραση η οποία είναι ένα σύγχρονο εργαλείο και μοιάζει σαν το μαχαίρι, που πρέπει να το χρησιμοποιούμε για καλό και όχι για κακό σκοπό. Η τηλεόραση, όπως και να το κάνουμε, λόγω της δύναμης που διαθέτει, όταν λειτουργεί σωστά γίνεται το καθημερινό «κρυφό σχολειό» του Έλληνα και της Ελληνίδας!..

 •  Η Τηλεόραση της Νύχτας!..
  Η Τηλεόραση της Νύχτας!..
  Ποιος λησμονεί τις μεταμεσονύχτιες τηλεοπτικές εκπομπές της δεκαετίας του 1990, όπου δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες δημιουργούσαν την δική τους ξεχωριστή ατμόσφαιρα, καθιερώνοντας ένα άλλο είδος τηλεόρασης, που ορισμένοι ονόμασαν trash tv, ενώ στην πραγματικότητα τα “τηλεοπτικά σκουπίδια” κυριαρχούν σήμερα σε όλες σχεδόν τις μεσημβρινές κουτσομπολίστικες εκπομπές, χωρίς καμιά αντίδραση!.. Ω καιροί, ω ήθη, όπως θα έλεγαν οι Λατίνοι, αλλά και σήμερα οι Έλληνες!...
 • Τι είπε ο Πρωθυπουργός για τις τηλεοπτικές άδειες;
  Τι είπε ο Πρωθυπουργός για τις τηλεοπτικές άδειες;
  «Ήρθε η ώρα να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και η χώρα να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα απόψε στη Βουλή την αποφασιστικότητα της να βάλει τέλος στη διαπλοκή και τα συστήματα παραεξουσίας. Είναι λαϊκή επιταγή και θα το κάνουμε με ή χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Μετά την εντολή της Βουλής, απόψε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο διαγωνισμό με διαφάνεια και αυστηρή τήρηση της νομιμότητας». Διαβάστε την πρωτολογία του Έλληνα Πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση που διεξήχθη χθες στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
 • Τα παρασκήνια της ελληνικής τηλεόρασης!..
  Τα παρασκήνια της ελληνικής τηλεόρασης!..
  Μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για την ελληνική τηλεόραση από την ώρα που οι πρώτοι Έλληνες τηλεθεατές είδαν στους δέκτες της μικρής οθόνης ελληνικά και ξένα προγράμματα μέχρι την ώρα που η κρατική τηλεόραση "παραχώρησε" την παντοδύναμη κυριαρχία της στην ιδιωτική τηλεόραση, όπου πλέον τα παρασκήνια ήσαν τόσο εντυπωσιακά όσο εντυπωσιακός ήταν και ο πακτωλός χρημάτων, που έρεε άφθονος από ορισμένους παραγωγούς και καναλάρχες, όχι μόνον για τα τηλεοπτικά προγράμματά τους, αλλά ακόμη και για την … ανόρθωση στήθους ωραίων και δημοφιλών παρουσιαστριών, όπως κατήγγειλε ένας γνωστός Εκδότης! Διαβάστε την έρευνα!..
 • Τι κατήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για τα ΜΜΕ;
  Τι κατήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για τα ΜΜΕ;
  «Αν το πλαίσιο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι διαφανές και ξεκάθαρο, αν ρυθμίζεται κάθε φορά σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε εκεί είναι που μπορεί να δημιουργηθεί μία ομερτά. Εκεί είναι που παράγεται και αναπαράγεται η πιο σκληρή σχέση διαπλοκής. Εκεί είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Πρόκειται για μια παρασκηνιακή συναλλαγή, προκειμένου να διασφαλίσει επικοινωνιακή στήριξη προς τη μία κυβέρνηση, με αντάλλαγμα οικονομικές διευκολύνσεις στις σχετικές αποφάσεις που αφορούν τους επιχειρηματίες που ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης.» Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τα καλά νέα δεν είναι ειδήσεις; (3)
  Τα καλά νέα δεν είναι ειδήσεις; (3)
  Συνεχίζοντας σήμερα με το θέμα μας αν τα καλά νέα είναι κι αυτά ειδήσεις και μάλιστα πολύ πιο σημαντικές από αυτές που μας δείχνουν σήμερα ορισμένα κανάλια ή άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, για λόγους που θα εξηγήσουμε κάποια άλλη στιγμή, θα λέγαμε την ευαγγελική ρήση: «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις»!.. Ενώ χθες γράφαμε γι’ αυτό το θέμα, αναλύοντας για παράδειγμα πόσο σημαντική είδηση είναι ο Δίσκος της Φαιστού, σήμερα κιόλας διάφορα ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναφέρονται με πηχυαίους τίτλους στην αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού!.. Διαβάστε το κείμενο, που ακολουθεί..
 • Τα καλά νέα δεν είναι ειδήσεις; (2)
  Τα καλά νέα δεν είναι ειδήσεις; (2)
  Συνεχίζοντας σήμερα με το θέμα μας αν τα καλά νέα είναι κι αυτά ειδήσεις και μάλιστα πολύ πιο σημαντικές από αυτές που μας δείχνουν σήμερα ορισμένα κανάλια ή άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, για λόγους που θα εξηγήσουμε κάποια άλλη στιγμή, θα δούμε πώς στην αρχαιότητα τα σοβαρά μηνύματα, που ως επί το πλείστον ήσαν ευχάριστες ειδήσεις, οι αποστολείς τους τα μετέδιδαν με έναν κωδικοποιημένο τρόπο γραφής, για να μη μπορούν να τα διαβάσουν οι κομιστές τους! Αξίζει τον κόπο να διαβάσουμε το κείμενο που ακολουθεί!..
 •  Τα καλά νέα δεν είναι ειδήσεις; (1)
  Τα καλά νέα δεν είναι ειδήσεις; (1)
  Οι Φρυκτωρίες ήταν ειδικά κατασκευασμένοι πύργοι σε κορυφές, πάνω στους οποίους οι πρώτοι διαβιβαστές άναβαν φωτιές με σκοπό την αναμετάδοση οπτικών σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις! Κλασικό παράδειγμα αποτελεί η μετάδοση του ευχάριστου μηνύματος της πτώσης της Τροίας από τον Αγαμέμνονα προς τη βασίλισσα Κλυταιμνήστρα (στις Μυκήνες), σε μία μόνο ημέρα (!!).. Η σημασία των θέσεων που είχαν επιλεγεί για τις φρυκτωρίες φαίνεται και σήμερα, αφού στις ίδιες θέσεις λειτουργούν σύγχρονοι αναμεταδότες (!!)...
 • Σβήνουν σιγά-σιγά τα φώτα των τηλε-αστέρων;
  Σβήνουν σιγά-σιγά τα φώτα των τηλε-αστέρων;
  Η πανταχού παρούσα τηλεόραση (έφθασαν κάποτε στο σημείο οι Έλληνες να έχουν δύο και τρεις τηλεοπτικέ συσκευές ο καθένας στο σπίτι τους!) όσο πάει και χάνει την λάμψη της. Μαζί μ’ αυτήν ασφαλώς και οι διάσημοι ή δημοφιλείς τηλε-αστέρες! Ευτυχώς ή δυστυχώς το Διαδίκτυο αποτέλεσε τον μεγάλο ολετήρα των καναλιών, που αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια θεωρώντας επιτυχία το 5-10% τηλεθέαση κάνοντας πως δεν βλέπουν ότι το 90-95% του κόσμου τούς γυρίζει την πλάτη!...
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών