Ελληνική Τηλεόραση

Ελληνική Τηλεόραση

 Άρθρα, μελέτες και έρευνες πάνω στην ελληνική τηλεόραση η οποία είναι ένα σύγχρονο εργαλείο και μοιάζει σαν το μαχαίρι, που πρέπει να το χρησιμοποιούμε για καλό και όχι για κακό σκοπό. Η τηλεόραση, όπως και να το κάνουμε, λόγω της δύναμης που διαθέτει, όταν λειτουργεί σωστά γίνεται το καθημερινό «κρυφό σχολειό» του Έλληνα και της Ελληνίδας!..

 • Τηλεόραση: Ευλογία ή κατάρα; (3)
  Μια μεγάλη έρευνα του γράφοντος, που είχε γίνει αντικείμενο σεμιναρίων στη Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεάτρου «Ράμπα» για να μπορούν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες να έχουν προ οφθαλμών τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία ενός μέσου, όπως η τηλεόραση, στην οποία θα κληθούν κάποτε να υπηρετήσουν ως ηθοποιοί!..
 • Τηλεόραση: Ευλογία ή κατάρα; (2)
  Μια μεγάλη έρευνα του γράφοντος, που είχε γίνει αντικείμενο σεμιναρίων στη Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεάτρου «Ράμπα» για να μπορούν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες να έχουν προ οφθαλμών τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία ενός μέσου, όπως η τηλεόραση, στην οποία θα κληθούν κάποτε να υπηρετήσουν ως ηθοποιοί!..
 • Τηλεόραση: Ευλογία ή κατάρα; (1)
  Μια μεγάλη δημοσιογραφική και κοινωνιολογική έρευνα του γράφοντος, που είχε γίνει αντικείμενο ειδικών σεμιναρίων στη Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεάτρου «Ράμπα», για να μπορούν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες να έχουν προ οφθαλμών τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία ενός μέσου, όπως η τηλεόραση, στην οποία θα κληθούν κάποτε ως ηθοποιοί να υπηρετήσουν!..
 • Φρέντυ Γερμανός, ο Μολλιέρος της σύγχρονης Ελλάδος;
  Διαβάστε ορισμένα στοιχεία για τον άνθρωπο, που κόσμησε με την παρουσία του όχι μόνο την Ελληνική Δημοσιογραφία, αλλά και την Ελληνική Τηλεόραση!.. Ο άνθρωπος που ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν ο Μολλιέρος της σύγχρονης Ελλάδος!..
 • Τηλεόραση και δημοσιογραφία
  Επειδή η πάλαι ποτέ ελληνική δημοσιογραφία, που έδινε έμφαση στο κείμενο και διόλου στην εικόνα, έχει περάσει πλέον στο παρελθόν, η τηλεόραση, που πήρε τα σκήπτρα, θεοποίησε την εικόνα και «τράβηξε την άλλη άκρη του σχοινιού»!.. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν στο μέτρο, όπως για παράδειγμα η κ. Ανδριάννα Ζαρακέλη!..
 • Αι αρχαίοι γλωσσοπλάστες γνώριζαν την … τηλεόραση;
  Οι αρχαίοι Έλληνες όχι απλώς είχαν διαβλέψει την τηλεόραση, αλλά και οι παπουλάκηδες έλεγαν ότι «ο εχθρός πλέον δεν θα μπαίνει μέσα από τα σύνορα, αλλά μέσα από ένα γυαλί»! (Διαβάστε τι αποκαλύπτουμε μέσα στους τελευταίους τόμους του ανέκδοτου έργου μας: «Οι Προφητείες του Ελληνισμού», αλλά και στο έργο μας: "Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας"!..)
 • Έσωθεν ή έξωθεν ο … πειρασμός της ελληνικής τηλεόρασης;
  Στις αναπτυγμένες χώρες η σεξουαλική αγωγή περιλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα διδασκαλίας διάφορων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ στην Ελλάδα η αγωγή αυτή γίνεται από τις μεσημβρινές «κουτσομπολίστικες» εκπομπές, όπου κανείς δεν γνωρίζει αν ο … πρωτόπλαστος πειρασμός των ανθρώπων γίνεται έσωθεν (μέσα από την οθόνη) ή έξωθεν (έξω από την οθόνη), εκεί δηλαδή όπου ο βρίσκονται οι τηλεθεατές και οι τηλεθεάτριες!...
 • Τι είναι – άραγε- ηθική στην τηλεόραση;
  Να είναι –λέτε- η συνεχώς αυξανόμενη τάση για πιο «σέξι εμφάνιση» ορισμένων τηλεπαρουσιαστριών ή μήπως η φιλοσοφική αντίληψη ορισμένων Ελλήνων να βλέπουν εκείνο που δήθεν καυτηριάζουν, ενώ στην πραγματικότητα το βλέπουν – και μάλιστα μανιωδώς;
 • Δηλαδή, αν δεν υπήρχε ο Ήρωνας ο Αλεξανδρέας δεν θα είχαμε στην τηλεόραση την … Φαίη Σκορδά;
  Λένε ότι η ιδιοφυΐα του Ήρωνα ήταν ο τρόπος με τον οποίο συνδύαζε τη θεωρία με την πράξη. Χάρη σ’ αυτό τον τρόπο της σκέψης του, επινοήθηκαν πολλές συσκευές φυσικής, όπως ρολόι με νερό, αρμόνιο με νερό, αντλία πίεσης, μηχανή βολής με πεπιεσμένο αέρα, η γνωστή μέχρι σήμερα κρήνη του Ήρωνα, και διάφορες άλλες συσκευές που λειτουργούν με την πίεση του νερού και έχουν χαρακτήρα παιχνιδιού όπως το «θέατρο αυτομάτων» (θέατρο με «μαριονέτες» που κινούνταν με τη βοήθεια σκοινιών, βαρών ή και της φωτιάς)!.. Ήταν σίγουρα ο "πρωτομάστορας της τηλεόρασης"!..
 • Από τον Λουκιανό στη σύγχρονη τηλεόραση!..
  Από τον καιρό που ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς έθεσε για πρώτη φορά θέμα ενός είδους τηλεόρασης με τον καθρέπτη πάνω σ’ ένα πηγάδι όπου έβλεπες όλον τον κόσμο, μέχρι σήμερα, η τηλεόραση έχει γίνει ο αδιαμφισβήτητος παράγοντας ενημέρωσης του κόσμου σε όλο τον πλανήτη και το μέλλον της "καλπάζει" δυναμικά προς νέες τεχνολογικές εξελίξεις!..
 • Μελέτη-Τατιάνα εκεί; Μενεγάκη-Τσιμτσιλή εδώ!..
  Μακάρι να επαληθευτεί μια πληροφορία, που έχουμε, για το τηλεοπτικό παρασκήνιο και τότε θα δούμε … «γλέντια και χορούς»!.. Μετά τα όσα έγιναν στους τηλεοπτικούς σταθμούς με τις περίεργες «ζυμώσεις» προσώπων και εκπομπών, ίσως δούμε την Ελένη Μενεγάκη να έχει ως συμπαρουσιάστρια την ... Σταματίνα Τσιμτσιλή (!!).. Απίστευτο; Ίσως να είναι αληθινό!.. Βουνό με βουνό δεν σμίγει!...
 • Οι αρχαίοι Έλληνες μιλάνε για … τηλεοράσεις της εποχής τους;
  Τι εννοεί ο Λουκιανός όταν λέει ότι: «Πάνω από ένα όβολο πηγάδι ήταν τοποθετημένοι ένας πολύ μεγάλος καθρέφτης. Όταν κατέβαινε κανείς στο πηγάδι, άκουγε όλα, όσα λέγονταν πάνω στη γη όταν κοίταζε στον καθρέπτη έβλεπε όλες τις πόλεις κι όλους τούς λαούς σαν να ήταν παρών»; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Πώς ξεκίνησε η τηλεόραση στην Ελλάδα; (4)
  Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για την Ελληνική Τηλεόραση, με ένα ακόμη θέμα, που έχει να κάνει με την πολιτική που ακολούθησαν ορισμένοι απέναντι στη μικρή οθόνη, δεδομένου ότι από σήμερα έχουμε και την μεγάλη τιμή να έχουμε φίλη στο facebook μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Τηλεόρασης, την πανέμορφη Νίνα Βλάχου!...
 • Πώς ξεκίνησε η τηλεόραση στην Ελλάδα; (3)
  Έρχονται τα χρόνια, φεύγουν οι καιροί… Με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην κρατική, αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση, που «σπαράσσονται» από μια πρωτόγνωρη (αλλά διαφαινόμενη) οικονομική κρίση, ας δούμε σήμερα ποιο ήταν το χρονικό της αδειοδότησης ή μη των καναλιών.