Ελληνική Τηλεόραση

Ελληνική Τηλεόραση

 Άρθρα, μελέτες και έρευνες πάνω στην ελληνική τηλεόραση η οποία είναι ένα σύγχρονο εργαλείο και μοιάζει σαν το μαχαίρι, που πρέπει να το χρησιμοποιούμε για καλό και όχι για κακό σκοπό. Η τηλεόραση, όπως και να το κάνουμε, λόγω της δύναμης που διαθέτει, όταν λειτουργεί σωστά γίνεται το καθημερινό «κρυφό σχολειό» του Έλληνα και της Ελληνίδας!..

  • Πώς ξεκίνησε η τηλεόραση στην Ελλάδα; (2)
    Πώς περνά ο καιρός!.. Πώς περνούν τα χρόνια!.. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, πώς μέσα σε κλίμα συναίνεσης, ή μάλλον ενθουσιασμού, ξεκίνησε τις εκπομπές του το Mega channel. Λίγο αργότερα άρχισε να εκπέμπει και ο ΑΝΤ1, και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα κανάλια!..
  • Πώς ξεκίνησε η τηλεόραση στην Ελλάδα;
    «Η τηλεόραση, είτε το θέλουμε είτε όχι, συνδέθηκε με την ελληνική κοινωνία, κολάκεψε τις αδυναμίες της, επένδυσε κυρίως σε θέαμα λαϊκό, και πολύ γρήγορα υιοθέτησε τις μεθόδους της φαντασμαγορικής ενημέρωσης, αμερικανικού τύπου, κατορθώνοντας να αναδειχθεί επανειλημμένως ακόμα και σε παράγοντα πολιτικών εξελίξεων. Πολύ περισσότερο γιατί η δημόσια τηλεόραση, κουβαλώντας το «αμαρτωλό» παρελθόν του κρατικού μονοπωλίου, όταν η ενημέρωση που πρόσφερε ήταν ελεγχόμενη, δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως αντίπαλον δέος για τα ιδιωτικά κανάλια...»!