Κατηγορίες

Ελληνικός Χορός!..

Ελληνικός Χορός!..

Ο Ελληνικός Χορός μέσα από τις Ιέρειες της Τερψιχόρης, τους Μύστες και τις Μύστιδες του Ελληνικού Χορού, από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, όπου Έλληνες και ιδιαίτερα οι  Ελληνίδες αποδεικνύουν ότι είναι γνήσια τέκνων των μεγάλων Ελληνίδων Μουσών της Αρχαιότητας! Είναι αυτές οι οποίες συνδύαζαν την ομορφιά του σώματος με την ομορφιά του πνεύματος, ενώ η αιώνια κίνησή τους μέσω του Χορού, μέσα στο χρόνο και το χώρο, θύμιζαν (και θυμίζουν ακόμη) το πώς αυτές οι Ιέρειες της Τερψιχόρης χορεύουν για τον Θεό κάτω από τ' άστρα!...

 • Από τις χορεύτριες των Δελφών στις χορεύτριες των Αθηνών!..
  Από τις χορεύτριες των Δελφών στις χορεύτριες των Αθηνών!..
  Αναμφίβολα ο χορός είναι μία από τις ομορφότερες τέχνες και δεν είναι τυχαίο ότι «θεοποιήθηκε» από τον θρυλική Μούσα Τερψιχόρη! Αυτός και ο λόγος που οι αρχαίοι θεωρούσαν ως θείο χάρισμα τη ρυθμική κίνηση ενός πλαστικού σώματος. Ο χορός μαζί με τη μουσική και την ποίηση ήταν γνώρισμα καλλιέργειας και μόρφωσης!..
 • Ευτυχώς που υπάρχει και το ζωντανό μουσείο ελληνικού χορού!..
  Ευτυχώς που υπάρχει και το ζωντανό μουσείο ελληνικού χορού!..
  Πάλι καλά που υπάρχει και το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», που μας συγκινεί και κάνει την ψυχή μας να ίπταται σε χώρους μαγικούς και εξαίσιους, αφού η μεγάλη εκείνη μύστιδα του ελληνικού χορού, Δόρα Στράτου, άφησε ως παρακαταθήκη στις νέες γενεές των Ελλήνων, το ίδιο το Θέατρό της!
 • Άλλο «Ιέρειες του Χορού» και άλλο «Θούριοι» του Ρήγα!
  Άλλο «Ιέρειες του Χορού» και άλλο «Θούριοι» του Ρήγα!
  Αυτή η Χώρα, δεν γέννησε μονάχα σοφούς και επιστήμονες, προφήτες και οραματιστές, μάρτυρες και ήρωες, που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ελευθερίας, αλλά και τις πάσης φύσεως παραλιακές πίστες ή τα πάσης φύσεως Ωδεία και Σχολές Χορού, που αρχίζουν από την Κρήτη, περνούν στην Πελοπόννησο, ταξιδεύουν στην Θεσσαλία και καταλήγουν στην Ήπειρο, την Μακεδονία την Θράκη και τα νησιά!.. Εκεί που άκουγες παντού Θούριους και Τραγούδια ή Χορούς!.. Κάπως έτσι άρχισε κι ο Ρήγας Φεραίος χορεύοντας πρώτος τον «Θούριό» του για να ετοιμάσει την Επανάσταση!..
 • «Το κέντρο της σκηνής είναι όπου βρίσκομαι εγώ», έλεγε η Μάρθα Γκράχαμ;
  «Το κέντρο της σκηνής είναι όπου βρίσκομαι εγώ», έλεγε η Μάρθα Γκράχαμ;
  Έχουν περάσει ήδη 117 χρόνια από τη γέννηση το «ιερού τέρατος» της Χορευτικής Τέχνης, Μάρθας Γκράχαμ, αλλά σε τίποτε δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλές Ελληνίδες χορεύτριες, αν δούμε την ειδική εκπομπή του Αντέννα: «Dancing with the stars»!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών